Tak jsem se konečně dočkal svýho Hatsana 125 TH cal. 5,5mm. Během měsíce hned druhýho! Jak je to možně? … Tři týdny jej vozila PPL po celé ČR, protože si špatně zapsali směrovací číslo. Asi se té flintě ke mně nějak nechtělo! No a když jsem to rozbalil a kouknul se do hlavně, přeběhl mi mráz po zádech!
Vývrt byl po celé délce velmi hrubý, plný nerovností, důlků a hrbolků, nejhorší však v oblasti nábojové komory – jakoby kolem dokola vyhlodané důlkovou korozí. Tak jsem to zase zabalil a šupem poslal nazpět!
Za další týden s omluvou poslali flintu novou, ale moc jsem se neradoval.
Komora jakž-takž v pořádku, ale hlaveň po celé délce opět velmi hrubě vrtaná s důlky a hrbolky. NEVÍM, je to u Hatsanů normální? S Gamovkami a Sláviemi kovaným za studena se to absolutně porovnávat nedá!
Ale to nejhorší přišlo při pokusu s tím střílet – každá rána naprosto jinam. Na 10 m rozptyl jako prase – v kruhu 8-10 cm. Změnit střelivo nepomohlo! Tak kouknu zepředu přes ten okrasný plastový nástavec do hlavně a hledám, co by to mohlo dělat!
No samozřejmě – ostré hrany a žádné zahloubení ústí! Co je obvyklé a normální u každé staré Slavie i u Gamovek, to u Turků prostě není!! Zapomněli to jen udělat, anebo si to má dodělávat každý sám…?
Chlapi mám prosbu - máte někdo Hatsana 125 ? … koukněte prosím jak je to udělané, ale je potřebné vzít na to lupu a prosvítit z obou stran od komory i od nástavce mušky.