Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nutno ještě podotknouti že Kory a Alfy flobky jsou ze zinkové slitiny, to mi vadí zásadně. Zbraň má být z oceli plus ušlechtilé dřevo.......Albert 22 píše:Samozřejmě, že ta mezera mezi válcem a hlavní je jedním z hlavních souborů konstrukčních úprav ke snížení výkonu flobertek na hodnotu legislativně povolených 7,5J. Turecký Streamer má tuto mezeru jen asi 0,5mm a stejně ani těch ubohých 7,5J nemá...
Ovšem, proč jsou brněnské flobertky ALFA a KORA až natolik zmrzačené? ... Když jsem si poprvé prohlédl na pultě v jednom obchodě flobertku ALFA 661, resp. tu její mezeru, protočili se mi oči. To snad ani nemůže vystřelit...! Dokáže to někdo rozumně vysvětlit? Jak se ukázalo, zřejmě ne! ... Ani autoři článku o těchto flobertkách z časopisu "STŘELECKÁ REVUE Speciál č. 7_2011 - Flobertky pro každého" ... https://www.uloz.to/!KLrtTyeeW/streleck ... azdeho-zip
S náboji Sellier & Bellot 6 mm ME Flobert s kulatou střelou jsme naměřili překvapivě málo, pouhých 69,0 ms-1, čemuž odpovídá nepatrná energie střely 2,62 J. Byla to jen náhoda, nebo to výrobce v tomto případě s přiškrcením výkonu trochu přehnal?
Nejen flobertky z brněbské Alfy, ale také ostré zbraně se už dělají ze zinkové slitiny. Např. Revolver Holek 291 cal.22LR má celý rám a pláště všech tří hlavní vyrobené přesným litím ze zušlechtěné zinkové slitiny. Všechny ostatní součásti se vyrábějí z kvalitní uhlíkaté oceli ...Adler A píše:Nutno ještě podotknouti že Kory a Alfy flobky jsou ze zinkové slitiny, to mi vadí zásadně. Zbraň má být z oceli plus ušlechtilé dřevo.......