P99 byla taky kdysi moje vysnena pistole - ne proto, ze bych ji videl v casaku, ale i proto, ze jsem ji chytil do ruky a jako nezkusenej strelec jsem na 15m nesel pod 8ku, ale vetsinou 9+10... Navic ten tvar, plochost, vymenny zadni casti... Proste na prvni pohled samy pozitiva a socialni jistoty...
No a tak jsem si ji nakonec poridil...
Jenze pak jsem zacal strilet obrannou strelbu a ejhle - P99ka zcela propadla - pri snaze trefit neco trochu rychleji jsem mel permanentne posypanej celej terc... Pak jsem chytl do ruky G19, ktera mi ne uplne sedla a ejhle, ono to bylo o 100% lepsi... Tak jsem zkusil jeste G17 a ejhle - o dalsich 100% lepsi...
Tohle uz se mi pozdeji nikdy s zadnou jinou pistoli nepovedlo (vykonostni narust hned od prvniho strileni)... Se vsema ostatnima pistolema jsem strilel hur... A i kdyz jsem si s nima zkousel potrenovat vic, neslo to

Az prisla K100 - z prvniho dojmu jsem nebyl 2x nadsenej, ale po nejaky dobe se to zlepsilo a strilim s ni o neco lip nez s Glockem...
Ale Glock stale zustava jedinou zbrani, kterou jsem chytl do ruky a okamzite se mi strilelo mnohem rychleji a presnejc nez s cimkoli jinym do te doby.
Ja z nej nechci delat modlu, ale lidi co zkusili ledasco az nakonec stejne skoncili u Glocka, pac pomer ceny, spoelhlivosti, presnosti a vhodnosti na akcnejsi strelbu (nazveme to treba objektivnima krieriama) je u nej proste nejlepsi. Pak jsou jeste subjektivni kriteria (nemene dulezita) - jak se to drzi, jak se to macka, jakej mam pocit, jak se mi to libi - tam verim, ze spouste lidi Glock vyhovovat nemusi - ale i spousta z tech, kteri v tomhle ohledu meli s Glockem problemy u nej stejne nakonec skoncili