Zdravím,
pročítal jsem tohle téma a jelikož taky plánuji pořídit nějakou vzduchovku, rád bych si od Vás nechal poradit.
Původně jsem plánoval pružinu, ale četl jsem, že jsou méně přesné, nežli PCP či CO2. Na druhou stranu jsou často levnější s nízkými náklady na provoz. Pokud by se tedy jednalo o pružinu, určitě bych volil pevnou hlaveň a trochu mám obavy o optiku, aby ji zpětné rázy nezničily.
Poté jsem ale začal číst o PCP a hodně mě tyto zbraně zaujaly. Vysoká přesnost, relativně dobrá modifikovatelnost, nízká hlučnost i zpětné rázy, ale bohužel vysoká pořizovací cena při započítání i dalšího potřebného vybavení, které nemám
Co se CO2 týče, tam se mi moc nelíbí, že jsou tyto zbraně poměrně dost ovlivněny teplotou prostředí a závislost na CO2 bombičkách se mi taktéž příliš nelíbí. Nicméně, nemám s nimi zkušenosti.
Stručně řečeno:
Chci si pořídit vzduchovku, pokud možno
do 8k včetně vybavení (bez optiky, optiku pořídím později, abych kvůli ní neubral na kvalitě vzduchovky), s dostatečnou přesností na terčovou střelbu na
20 - 40m, nejlépe se silou
14J+ a ráží
4,5mm.
Při procházení pružin mě nejvíce zaujala firma Weihrauch a ohledně PCP bych měl asi jedinou možnost a sice SPA PR900W.
Otázka tedy zní, zda je lepší koupit kvalitnější pružinu, nebo čínskou PCP
Případně pokud znáte lepší alternativu, tak budu rád za každou připomínku

Díky