KalibrGun Cricket
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
mě když škrtal tak mi to dělalo šílenou paseku na terči ale opravdu šílenou to by si poznal opravdu nejdříve něco nastřílej zkus nějaké střelivo nejlépe 1.03g nebo 1.175g a uvidíš nejdříve zkus třeba 30m pak se posuň na 50m a uvidíš.
Re: KalibrGun Cricket
Ještě se zeptám, pokud použiji váhu třeba 0,8g, litá to pak rychleji? Nikdy jsem to neřešil. Koupil JSB Exact a hotovo 

Kalibrgun Cricket .22 + CZUB 6-24x50E-SF
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
přesně tak čím lehčí tím rychlejší ale měl jsi se zeptat prodejce na kolik je nastavený a z čím z neho střílel. to je jednoduší ale myslím si že ty lehké mu nebudou chutnat to by si musel snížit zeptej se majitele co používal a na kolik nastavil.
To je přece jasné, že to bude při stejném nastavení rychlejší s lehčí diabolkou. Změní se taky trochu i energie. No a samozřejmě balistická křivka. Něco si přečti taky o teoretické stránce, ať nejsi úplně mimo 
Exacty jsou v pohodě.

Exacty jsou v pohodě.
Používal právě 1,03g a 266-267m/s. Já mám doma 0,87g, 1,03g a 1,175g diabolky.
Já nechápu ten výkon. Prostě s těma 1,03g to má cca 35. Pak dám 1,175g a bude mít více J, ale na delší vzdálenost slabší a pomalejší?
Já do nedávna žil v domnění, že prostě puška má třeba 16J a je jedno, co tam nacpu. I když logicky je jasné, že 0,5g nebude mít stejnou energii jako 1g.
Já nechápu ten výkon. Prostě s těma 1,03g to má cca 35. Pak dám 1,175g a bude mít více J, ale na delší vzdálenost slabší a pomalejší?
Já do nedávna žil v domnění, že prostě puška má třeba 16J a je jedno, co tam nacpu. I když logicky je jasné, že 0,5g nebude mít stejnou energii jako 1g.
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Ajajaj tuto bude treba tuhe studium
Chairgun znas mas nainstalovanej?

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
vždy je jedna veličina konstantní, když máš nastaveno na 16j, s přibývající váhou klesá rychlost a naopak ale stále je to 16 J
AA s400F classic + SIH TAC 4-12x40
ZKM 456
ZKM 456
S tím se nedá souhlasit, že energie bude stále konstantní. Sice malá ale změna tam bude.
ano u větrovky tam takoví rozdíl není ale u pruzinovky je to zase jinačí no. čím těžší tim větší dopadova energie sice treba pomalejší ale dopad v cíli je lepší.
Navíc tohle sem tak moc nepatří, tak bych doporučoval přesunout příspěvky do příslušného vlákna, nebo do koše 

Chairgun nainstaluju. Díky za tip.
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
ANO.cannis píše:S tím se nedá souhlasit, že energie bude stále konstantní. Sice malá ale změna tam bude.
Ja som prave nameral ze JSB Exact beast vyleti pri tom istom tlaku z PCP pusky z cca o 20-30% vacsou energiou ako JSB Exact Expres. Vysvetlujem si to tym ze tassia diabolka zostane v hlavni dlhsie takze stlaceny vzduch jej stihne odovzdat viac anergie.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Skorec, ked vystreliš diabolu rovnakym tlakom tak ta ťažšia bude mať samozrejme menšiu rychlosť ale väčšiu energiu, to je logicke.
Napr. ked vystreliš s criketu hevičko 1,175g rychlosťou D70m/s maš energiu 42,8J.
Ked vystreliš po tom klasicky exact 1,03g bude mať rychlosť D85m/s a energiu 41,8J.
Rozdiel je necele 3%, takže o nejakych 20-30% nemožeš ani snivať, leda že by si sa pomylil a dal si nulu navyše, potom by to aj sedelo že 2-3%
Napr. ked vystreliš s criketu hevičko 1,175g rychlosťou D70m/s maš energiu 42,8J.
Ked vystreliš po tom klasicky exact 1,03g bude mať rychlosť D85m/s a energiu 41,8J.
Rozdiel je necele 3%, takže o nejakych 20-30% nemožeš ani snivať, leda že by si sa pomylil a dal si nulu navyše, potom by to aj sedelo že 2-3%

Já dnes z toho tak nějak poprvé střílel víc a je vidět, že to má sílu, jen si nedovedu představit, že s tímhle bych střílel na zahradě:( Příměřený hluk byl až tak po několika otáček regulačního šroubu, ale to je pak zas takové ořezávátko:) Nebo aspoň se to tak jeví. Dal jsem 5 zásobníků, víc jsem neměl čas a akorát tak mi šlo střílení na 15 m. Dál už to lítalo všelijak, ale to je tím, že nejsem zvyklej držet pušku. Zatím to vypadá, že budu muset chodit spíš do lesa:( Až koupím Chrony, uvidím, jak se pak rozhodnu, jestli nepůjdu do něčeho tiššího.
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
JuroNR to co uvádíš je ovšem trochu jiný váhový rozdíl. 1.175 Jumbo Heavy/1.03 Jumbo a 0.510 Exact Expres/1.05 Exact Beast. Takže bych se nedivil těm dvouciferným rozdílům