P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ja mam 174, na me je to dlouhe. 

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Re: Předovky
Zdravím páni !
Váš názor na https://www.youtube.com/watch?v=WP3I--ALI-A
- nebude tá strela ľahká aj na trhanie papierových terčov ?
Váš názor na https://www.youtube.com/watch?v=WP3I--ALI-A
- nebude tá strela ľahká aj na trhanie papierových terčov ?
Odhlédnu od toho, co to udělá v hlavni a podobně. Ale v třeba z derringeru to může člověka, nebo zvíře, pěkně porafat.
Na přesnost to nebude, ale na velký poranění ano. Je to jen můj názor.
Na přesnost to nebude, ale na velký poranění ano. Je to jen můj názor.
Nejsem natolik znalý věci, ale v laufu to asi nadělá pěknej bordel. Přeci jen, je to plast a pohybem v laufu - ať už při nabíjení, nebo výstřelu - se bude odírat a napejkat. Co se týče účinku, na větší vzdálenost to nebude a na tu kratší... Já bych to nepoužíval. Tohle je na rozdíl od olova mnohem měkčí, ta střela se může buď roztrhnout, nebo odrazit a napáchat dost velkou paseku. Ale jen to jen můj osobní názor a realita může být úplně jinde 

Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
-
Využitie tohoto streliva prinajmenšom diskutabilné, no kým neskúsime, možme len polemizovať. Balistika asi myzéria a do pištolky by som to tiež nedal. To bojím, bojím 

Presne tak, možno streľba s predovky konverzným pistónom s W209 !
Co to
Zápalku W209 je už možno oficiálně používat pro perkusní zbraně bez ZP? Pokud vím, tak v sekci Zbrojní průkaz a právní otázky je sice citace rozsudku, ale vlastní rozsudek je napsán tak nešťastně, že mu snad není možno ani věřit. Navíc zkušebna se určitě ještě nevyjádřila, tak použití W209 je pořád riziko pro osoby bez ZP. 

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Sú aj iné krajiny na svete! To predmetné video zrejme nepochádza z Čechie. Iný kraj, iný mrav, iná legislatíva... 

Jen tak pro zasmání.
Derringer,1,5g prachu,filc,30 broků 3mm,filc........ na deset metrů v terči nic.
Derringer,1,5g prachu,filc,15 broků 4,5mm,filc ...... na deset metrů v terči nic.
Derringer,1,5g prachu,filc,voskový slug s 15ti 4,5mm broky,filc ...... v terči na deset metrů jedna dirka

Derringer,1,5g prachu,filc,30 broků 3mm,filc........ na deset metrů v terči nic.
Derringer,1,5g prachu,filc,15 broků 4,5mm,filc ...... na deset metrů v terči nic.
Derringer,1,5g prachu,filc,voskový slug s 15ti 4,5mm broky,filc ...... v terči na deset metrů jedna dirka

pparatkoo, ty jsi Jára Cimrman!
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
Pionýr slepých uliček 

-
Ó, veď to je v poriadku
. Tretí pokus naplnil očakávanie a jedna diera v desiatke husársky to kúsok. Ostatní blednú závisťou. Sám riešim ako to dokázať. 

Onehdá jsem koukal na jedno video na Trubce, kdy nějaký pán naládoval Ardesácku Kentucky brokama a divil se, že na deset metrů nebylo v terči vůbec nic
Taky jsem se bavil. Ale přeci jen se zeptám, co když do tý Kentucky nacpu brokovou kartuši? Prostě z papíru pouzdro, v něm broky. Jak se to bude chovat při výstřelu?

Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
Pokud má zbraň drážkovanou hlaveň, prostě to rozhodí broky po celé střelnici a terč bude čistý
Je to tak, uz to nekdo tady nebo na FB prezentoval. Kdyz pujdes k terci bliz, tak ty broky namalujou peknou kruznici a stred je prazdnej. Kosicek by taky asi moc nepomohl.
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45