P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Hovorany, Kostelec u Kyjova
Re: Předovky
Díky, chtěl bych si zkusit prásknout z perkusu (předovky) a pokud by mě to chytlo, tak bych se tomu třeba věnoval. 

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Možno to tu už na tých 390 stranách je, ale ....... Hľadám nejakú zodpovednú tabuľku na navážku pre Vesuvit / pušku cal .50 / hlavne pre gule 490 a aj ogival. Viete poradiť ? Dik.
- fr.sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
Nastuduj si problematiku předovek, a pak pochopíš, že taková tabulka existovat nemůže. Konkrétní navážku si musíš vylaborovat na konkrétná zbraň sám. A to nejen na konkrétní zbraň, ale i na každou vzdálenost, na kterou budeš střílet. Pokud toto představuje pro tebe nějaký problém, nebo se ti nechce, pak se do předovek nepouštěj. Předovky jsou tak 10% střílení a 90% dalších činností.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
Mrkni na strelectvi, odd. Black powder, thread jak "jak nabijite predovky", to kdyz prectes, budes mit alespon hruby odhad kde zacit. Je tam tech threadu vic, cim vic jich prectes, tim vic se dozvis. Na konec budes muset jak rika Sagit. stejne dolaborovat sam, ale pro zacatecni info jsou tyto dve fora studnice zkusenosti.
S tim 10/90 bych tak uplne nesouhlasit, ale 50/50 nebo 40/60 urcite.
S tim 10/90 bych tak uplne nesouhlasit, ale 50/50 nebo 40/60 urcite.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
To, že musím dolaborovať ku konkrétnej zbrani je mi jasné. Strielam z času na čas z pištole kde som tiež hľadal. Puška ale nie je to samé ako pištoľ. A je vždy lepšie sa najskôr naučiť plávať na brehu ako jednoducho skočiť do vody s tým, že " ... veď sa uvidí...". 

JaBr:
Na webech najdeš přinejmenším tři tabulky od Ardessy a Pedersoliho, kde je vedle typu zbraně uvedena doporučená dávka prachu, typ střely, síla flastru, zámek zda jde o perkus nebo křesadlo, a někde i číslo pistonu. Přelož si svůj dotaz do angličtiny a vlož do Googlu. Najdeš, ale je to fakt jen informace všeobecná.
Na webech najdeš přinejmenším tři tabulky od Ardessy a Pedersoliho, kde je vedle typu zbraně uvedena doporučená dávka prachu, typ střely, síla flastru, zámek zda jde o perkus nebo křesadlo, a někde i číslo pistonu. Přelož si svůj dotaz do angličtiny a vlož do Googlu. Najdeš, ale je to fakt jen informace všeobecná.
JaBr: já mám předovku ráže .50 a kulatá střela i jiné střely byly nejpřesnější s dávkou 3,8gramu až 4 gramy. Přesnou dávku si musíš sám odzkoušet.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Kluci, mám na vás asi "hloupý dotaz". Za pár týdnů budu na pár dní v ČR a tak si chci užít svojí flintu, co to jde. Mám domluvenou střelnici i terče, to je cajk. Jenže nemám mazání a ani při nejlepší vůli ho nestihnu uvařit. Takže jsem se rozhodnul ho koupit. "Bolavá noha" je jasná volba. A teď k těm dotazům. Máte s tím někdo zkušenost? Dělají se ve více variantách, jak se s tím pracuje? Co ta tekutá verze na flastry? Protože to není tuhý jako klasický mazání vařený doma, je potřeba dávat mezi prach a flastr ještě ucpávku?
Na to tekutý se ptám schválně, protože jeden den večer přiletím, ráno už bych chtěl na střelnici. Ještě je možnost použít CASTROL LMX, ale tam si taky nejsem jistej, jestli není potřeba dát ještě ucpávku, aby nenavlhnul prach...
Předem díky
Na to tekutý se ptám schválně, protože jeden den večer přiletím, ráno už bych chtěl na střelnici. Ještě je možnost použít CASTROL LMX, ale tam si taky nejsem jistej, jestli není potřeba dát ještě ucpávku, aby nenavlhnul prach...
Předem díky

Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
Já používám flastry namočený v rozpuštěným sádle a jsem spokojen !
Vem z lednicky veprovy sadlo a neres bolavou nohu.
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
Kluci, já se na to ptám proto, že jak ten Castrol LMX, tak tekutý WonderLube 1000 Plus "Bolavá noha" jde aplikovat až na střelnici. Okolnosti a podmínky mi prostě nedovolí večer kolem desátý máchat flastry v sádle, nebo čemkoliv jiným. Můžu si vlízt na chodbu a tam napatlat flastry vazelínou, nebo něčím tekutým/polotekutým, dát to do pytlíku, nebo krabičky a nechat do rána. Ale cokoliv vařit, rozehřívat, sušit a pod. je v podstatě nereálný. Proto se ptám, jestli je nutný použít mezi prach a flastr ještě ucpávku, nebo ne...
Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
Klidně si vezmi cokoliv, ale nesmí to z toho flastru kapat! jen lehounce potřít jednu stranu flastru, tu druhou nenamazanou můžeš dát na prach. Za těch několik vteřin se prachu nic nestane. taky se používá metoda olíznutí slinami, hlavně u terčových střelců a ani lovci se tomu nevyhýbají. Hlavně to na prachu nesmí sedět dlouho.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Já mažu flastry tak, že je namočím do horkýho mazadla, aby nasákly a pak je vložím mezi dvě prkýnka po deseti na sobě a vymáčknu mezi prsty tekutý mazivo. Zbyde ho uvnitř dost, za normální teploty ztuhne. Rozhodne nic pod flastr nedávám. Jelikož na toto nebudeš mít čas, klidně to napatlej tím co máš, pokud to bude sádlo, vetři ho do flastru, s tekutým mazáním nemám zkušenosti. Ale i lithiovku můžeš takto aplikovat taky. Prostě promnout mezi prsty a je. To ti dá cit, aby to bylo v látce. Pod flastry se prostě žádná ucpávka nedává.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Ja dávam pod flaster (alebo na prach - ak chcete) dávku krupice (čiže nabíjam v poradí: prach, krupica, flaster s guľkou).