P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Erix
Re: Předovky

Příspěvek od Erix » 08 dub 2016 22:18

Hmm, tak jestli je hlaveň opatřena razítky, tak snad to splňuje požadavky zákona. To jako koupíš hlaveň, dnový šroub, drum apod a zbytek mechaniky a pažbení home production?

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Jim

Příspěvek od Jim » 08 dub 2016 22:46

Ta hlaveň se prodává i s dnovým šroubem. Vše ostatní se k tomu dá dokoupit, snad kromě pažby. Pokud chceš tvořit, máš možnost. Pokud jsi zručný jako fr. sagitarius, ani toho moc dokupovat nemusíš. Nakonec se prodávají i stavebnice. Záleží na tom, jak si věříš.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 09 dub 2016 09:44

Přesně jak píše Jim. Pokud koupíš KOMPLETNÍ hlaveň s tormentací, musí už být opatřena drumem, pistonem i dnovým šroubem- bez toho by na ní nešla udělat tormentace. Ať koupíš italskou, nebo španělskou, mají všechny náležitosti- tedy označení (raznici) příslušné státní zkušebny, a označení pro černý prach (tři spojené kroužky). Je třeba se vyhnout koupi pouze polotovaru hlavně (což je pouhá hlavňovina)- ty nemají ani dnový šroub (ten samostatně neseženeš), ani drum, a tudíž nemohou mít tormentaci.
Jelikož jsem dostal několik dotazů, tak moje díla najdete na mém webu: http://www.radio-foto.eu/predovky/navod.php
Jinak kupuji jen hlaveň a díly zámku, které nejdou doma v paneláku vyrobit- například ořech, kterej je hodně tvrdej, péra, kohout, a jelikož nemám možnost doma odlévat mosaz, tak z US hrubé odlitky botky a lučíku, které je nutno zpracovat a opracovat. Teď jsem dodělal právě lučík na novou flintu Allentown/Bethlehem z odlitku a nějaké další kousky z mosazných pásovin:

Obrázek
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
Jim

Příspěvek od Jim » 09 dub 2016 12:02

Máš to již tradičně velice pěkný a pečlivě zmáknutý. Mohl bys prozradit, kde objednáváš odlitky lučíku a na kolik to komplet přijde? Loni jsem se pokoušel něco podobnýho odlít, ale nedopadlo to, tavenina nebyla dost ohřátá a nezateklo to všude.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 09 dub 2016 12:21

No, z US je to proti cenám u nás (občas se objeví jako náhradní díly) za pakatel. Ale vyplatí se objednávat více kusů, protože pošťákovný je dost drahý, a ještě na to hodí naši státem chránění vyděrači DPH (na celou částku i s poštovným!) Já objednával 3 lučíky a 3 botky, a komplet i s výpalným českým úřadům (800) mě to vyšlo něco přes 3 litry. Objednávám zde: https://www.trackofthewolf.com/List/Category.aspx/632
Není to tak dávno, co jsem v jednom českým obchodě viděl takový lučík za 2700,- V US jsem měl za tuhle cenu 6 kusů.
Hatsan Factor Sniper .22
Erix

Příspěvek od Erix » 09 dub 2016 19:15

Zdar, pěkná tvorba. :D Jen pro zajímavost, jak by se řešilo, kdyby si někdo chtěl vytvořit zadovku na polonáboje? Tam už to nebude sranda a zkušebna to taky může poslat z fleku k vodě, že? :wink:
Erix
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 09 dub 2016 19:31

Proč? S jehlovkou jsem žádnej problém neměl.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Damillo

Příspěvek od Damillo » 23 dub 2016 21:06

Kluci, mohl by mi někdo prozradit, jak děláte rytiny do mosazných dílů? Myslím ty ornamenty atd... Mám doma dremelku, mosazi mraky, ale takhle hezky, jako to má fr.sagitarius se mi to prostě nedaří. Je na to nějaký fígl, nebo pomůcka? Díky
Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
Znipper

Příspěvek od Znipper » 23 dub 2016 21:49

Pekna rytina pojde iba ocelovym nozom :-) Ale mozno ti pomoze od dremelu gravirka. Frezkami a podobnymi nastrojmi to nikdy nebude koser :-)
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 23 dub 2016 21:53

Jo, na širší čáry používám normální rotační Dremelku s kulovýma frézama, na ty nejjemnější pak vibrační gravírku Dremel s karbidovým hrotem (není drahá, stojí nějakých 700,-Kč)

No, a já jsem teď dodělal elektrickou válcovačku kulí:
http://www.radio-foto.eu/predovky/valcovacka.php
Nemá chybu, kule z toho vypadají jak dokonalý ložiskový kuličky. I moje kamarádka říkala, že mám konečně krásný koule :mrgreen:
Hatsan Factor Sniper .22
Damillo

Příspěvek od Damillo » 24 dub 2016 18:46

Ok, budeme kamarádce věřit :-) Jen se ještě zeptám, používáš na to nějaký přípravek, nebo všechno z ruky?
Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 24 dub 2016 19:21

Nakreslím fixou, vezmu Dremelku (buď rotační, nebo tu vibrační) a jedu. Žádný přípravky použít nejde, protože to jsou většinou všechno nerovný tvary. Tu rotační musíš chytnout hodně pevně, ale netlačit, a musíš si natrénovat při tahu frézou ji mírně tlačit doleva, protože fréza se točí doprava a snaží se tím pádem uhýbat vpravo. Když si to natrénuješ, dá se udělat pěkná rovná čára. Tou vibrační dělám jen hodně jemný detaily (je to jen taková mikro-sbíječka a nejde moc do hloubky).
Hatsan Factor Sniper .22
Damillo

Příspěvek od Damillo » 25 dub 2016 08:58

Díky :-) Co jsem koukal, tak do těch vibračních se dají sehnat hroty různých tvarů, i na hrubší práci. Kulový frézky pořídím, mám jen diamantový. No, pořád je co se učit :-D
Erix

Příspěvek od Erix » 27 dub 2016 19:02

Zdar, chtěl bych se zeptat, kam chodí příznivci BP střílet v Jihomoravském kraji, přesněji třeba v okrese Blansko?
Vím, že kdysi fungovala sřelnice v Boskovicích-Dva Dvory, ale tam už to není asi pro běžné smrtelníky, ale pro uzavřenou skupinu-včetně MP. Celkem škoda, venkovní, velký areál pro snad všechno.

Pak by měla být nějaká střelnice v Sudicích, ale tam prý jenom dlouhé a k tomu ještě brokovnice (s krátkými tam prý někdo blbnul :roll: ).

V Letovicích by měla být nějaká zámecká střelnice pro krátké všeho druhu a dlouhé jen 22LR, ale je to sklepní tunel, tak to snad ani pro BP nebude. :D

Ví někdo o něčem, kde to je pro BP bez problémů? Díky.
Erix
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 27 dub 2016 21:45

Mikulov, ale to je pro Tebe dost z ruky.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Odpovědět