Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
JosefRune:
Díky chronickýmu tenisovýmu lokti jsem měl taky potíže s natahováním HW 97k, pořídil jsem si proto dutou duralovou trubku, říkám jí nabiják:-), kterou nasadím na napínací páku, tím prodloužím její délku na cca 50cm, pušku opřu botkou o podlahu a natahuju - chce to grif, ale jde to a ruka je v pohodě.
"Mládež" pod 40 se teď směje, já vím.
K tomu střílení na polích, loukách, skrytých místech, aj. - taky jsem si tím prošel, ale než bych pořád dával bacha, jestli někdo nejde, aby mi nevlez do rány apod.,radši si zajdu na normální střelnici, můžu střílet na 0-100m, dám řeč s ostatními střelci, semtam se něco dozvím, okouknu, atd.
Díky chronickýmu tenisovýmu lokti jsem měl taky potíže s natahováním HW 97k, pořídil jsem si proto dutou duralovou trubku, říkám jí nabiják:-), kterou nasadím na napínací páku, tím prodloužím její délku na cca 50cm, pušku opřu botkou o podlahu a natahuju - chce to grif, ale jde to a ruka je v pohodě.
"Mládež" pod 40 se teď směje, já vím.
K tomu střílení na polích, loukách, skrytých místech, aj. - taky jsem si tím prošel, ale než bych pořád dával bacha, jestli někdo nejde, aby mi nevlez do rány apod.,radši si zajdu na normální střelnici, můžu střílet na 0-100m, dám řeč s ostatními střelci, semtam se něco dozvím, okouknu, atd.
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
O něčem takovém jsem již také uvažoval. Ale spíš pevný plast, abych nedřel flintu. Teď mě sakra napadá vodařská PPR trubka, ta je pevná dost. Škoda, že jsem něco nenechal ze stavby na zkoušku. Ale stejně mi to přijde takové neohrabané.
KurtBach: na střelnici je akorát problém, že ostatní mají o dost slyšitelnější zábavu a nosit furt sluchátka je taky na ... nic. Já teda chodím na zahradu, ale chápu, že paneláčníkům není tady ten komfort dopřán.
KB + JR: K tomu napínání - ta vodovodní trubka (šedá ) je dost měkká a dost by se ohýbala. Ano vrátí se zpět, ale dráha ruky pak bude o dost větší. Ty černé už se dělají také málo silné, bude to to samé. Možná nějaký silnější novodur. Nebo ještě lépe obalit (obšít) napínací páku - třeba kůží a použít hliníkovou nebo mosaznou, nebo i ocelovou slabostěnou trubku.
KB + JR: K tomu napínání - ta vodovodní trubka (šedá ) je dost měkká a dost by se ohýbala. Ano vrátí se zpět, ale dráha ruky pak bude o dost větší. Ty černé už se dělají také málo silné, bude to to samé. Možná nějaký silnější novodur. Nebo ještě lépe obalit (obšít) napínací páku - třeba kůží a použít hliníkovou nebo mosaznou, nebo i ocelovou slabostěnou trubku.
Prach, píst, ... vzduch a bombičky ZATÍM ne.
-
Josef R: Koukal jsem, že už je hwčko v bazaru, doufám že na střílení nezanevřeš.
Kdepak, kdepak. Proháním aspoň crosmana v garáži s klukem a vymýšlím jak na zahradě dát terče, abych neohrožoval sousedstvo. Akorát teď furt fučí, takže aspoň ta garáž nebo venku z boudy, ale to mám jen 20m.
JosefRune:no nekecé,tys tak vyměkl?
Zdar borci.
Chcem sa opytat skusenejsich strelcov ci mali podobnu skusenost s HW 97k ako ja. Ide o to ze som mal vo vzduchovke 8J pruzinu a nastrely na 50m(viem ze 8J je na taku vzdialenost malo ale mam moznost strielat v takmer idealnych podmienkach) vyzerali ako rozsypane zrno v kruhu cca 5-8 cm. Obcas sa podaril nastrel 2cm ale asi tak 1 z 20.
Vravel som si ze nema cenu tam davat exportnu pruzinu ked to bude viac kopat tak tie nastrely budu este horsie ale kedze clovek je tvor zvedavy tak som predsa nahodil exportnu pruzinu. Na moje prekvapenie sa vysledky hned zlepsili.
Je diabolka pri vyssich rychlostiach stabilnejsia alebo to je sposobene tym ze pri vyssej rychlosti opusti hlaven skor a preto ju menej ovplyvni spatny raz?
Alebo to je nieco uplne ine?
Prilozena fotka je nastrel 50m 5 ran na kazdy terc(v rohoch su diery od uchytenia). Za kvalitu fotky sa ospravedlnujem.
Chcem sa opytat skusenejsich strelcov ci mali podobnu skusenost s HW 97k ako ja. Ide o to ze som mal vo vzduchovke 8J pruzinu a nastrely na 50m(viem ze 8J je na taku vzdialenost malo ale mam moznost strielat v takmer idealnych podmienkach) vyzerali ako rozsypane zrno v kruhu cca 5-8 cm. Obcas sa podaril nastrel 2cm ale asi tak 1 z 20.
Vravel som si ze nema cenu tam davat exportnu pruzinu ked to bude viac kopat tak tie nastrely budu este horsie ale kedze clovek je tvor zvedavy tak som predsa nahodil exportnu pruzinu. Na moje prekvapenie sa vysledky hned zlepsili.
Je diabolka pri vyssich rychlostiach stabilnejsia alebo to je sposobene tym ze pri vyssej rychlosti opusti hlaven skor a preto ju menej ovplyvni spatny raz?
Alebo to je nieco uplne ine?
Prilozena fotka je nastrel 50m 5 ran na kazdy terc(v rohoch su diery od uchytenia). Za kvalitu fotky sa ospravedlnujem.
-
Čau, nepokládám se za odborníka na balistiku. Nemyslím si, že vždy nutně platí, že vyšší rychlost je zárukou stability, ale v našem případě sedí to, co jsi řekl. I proto může mít hwčko a prosport takovou pidihlaveň. Myslím, že jsou tu krom vnějšího prostředí tři hlavní činitelé: síla pružiny, hmotnost střely a délka hlavně. A tyto musí být vyvážené. Vlastně ještě jeden a to počet drážek a jejich stoupání. Pokud melu kraviny opravte mě.
Zdraví Deadman
Zdraví Deadman
ty spodní dva nástřely jsou moc pěkný. To je s pružinovkou radost. Napiš prosím něco blíž k podmínkám střelby a použitému střelivu. díky
petr611
Walther LG300 XT,Valiant Themys II 10x32,AA EV2 MK4,Sightron STAC 2-10x32,CZ85 9 mm Luger 1990,AlfaProj 9mm Luger,CZ455 Precision trainer ,Burris Timberline 4-14x32,Anschutz LR22,Meostar 4-16x44
Walther LG300 XT,Valiant Themys II 10x32,AA EV2 MK4,Sightron STAC 2-10x32,CZ85 9 mm Luger 1990,AlfaProj 9mm Luger,CZ455 Precision trainer ,Burris Timberline 4-14x32,Anschutz LR22,Meostar 4-16x44
No tie nastrely na 50m su na pruzinovku naozaj uzasne a ja som mal podobnu pozitivnu skusenost po vymene pruziny v Gamo CFX. Zial presnost sa po case podstatne zhorsila.
Vysvetlujem si to tym ze uplne nova pruzina je este absolutne symetrick/centricka takze drgnutie do strany pri behu pruziny nenastane. Po case sa vsak na pruzine urobi "brucho".
Rozmyslal som vtedy ze zafixujem nejak pruzinu aby sa nenkrutila a teda bude hadzat vzdy na to iste miesto ale 3 kusy znicenych dalekohladov a nemoznost nastavenia jemnej spuste ma presvedcila pre nakup PCP.
Na mojej PCP si vazim hlavne to ze pokial ju po roku vytiahnem zo skryne tak ide bez akehokolvek stelovania tou istou dierou ako pred rokom.
Vysvetlujem si to tym ze uplne nova pruzina je este absolutne symetrick/centricka takze drgnutie do strany pri behu pruziny nenastane. Po case sa vsak na pruzine urobi "brucho".
Rozmyslal som vtedy ze zafixujem nejak pruzinu aby sa nenkrutila a teda bude hadzat vzdy na to iste miesto ale 3 kusy znicenych dalekohladov a nemoznost nastavenia jemnej spuste ma presvedcila pre nakup PCP.
Na mojej PCP si vazim hlavne to ze pokial ju po roku vytiahnem zo skryne tak ide bez akehokolvek stelovania tou istou dierou ako pred rokom.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Tarus PT22
CZ83/7,65
chlapi,dá se někde koupit,kromě objednávky u Schneidera,V mach kit na HW97? Zkoušel jste někdo ten Vmach FAC 20?
Predem díky.
Predem díky.
petr611
Ako som pisal mam moznost strielat takmer v idealnych podmienkach takze vplyv vetra vylucujem. Strielane v sede s oporou. Optika Viper 10x44 a JSB Exact netriedene ladoval som to zo skatulky zaradom.petr611 píše:Napiš prosím něco blíž k podmínkám střelby a použitému střelivu. díky
Cez vikend som bol strielat a vysledok totozny. 1. 2. a 5. nastrel bol cca 2,5cm. 3. a 4. to slo jednou dierou ale so strhnutim v lavo dole. Vsimol som si ze sa strhnutie na toto miesto opakuje a to konkretne pri stvrtej rane v nastrele. Je to na sposob- Bojim sa ze strhnem a strhnem preto ze sa bojim

Mna tie nastrely utvrdili ze tato zostava je daleko lepsia ako samotny strelec. Hlavou mi chodili myslienky ze asi HW predam ked to s 8J pruzinou malo taky velky rozptyl a ze kupim PCP. Som rad ze ma tie napady presli a HW ostava doma. Budem vsak musiet riesit novu pazbu lebo ta originalna mi nevyhovuje. Poloha botky by sa dala doriesit ale ten uchop strielajucej ruky je pre mna absolutne nepohodlny. Zapestie mam neprirodzene vykrutene. Tak snad sa dokopem k vyrobe vlastnej pazby a ta originalna sa ocitne v bazare...

No mozno ze ta HW pruzina je naozaj veeeelmi kvalitna a neskryvi sa , nevyosi sa ani za niekolko rokov.
Ja som vsak vzdy po rokoch vybral so vzduchovky len skryvenu pruzinu.
Je vsak fakt ze som mal len CZ a Gamo pruzinovky.
Este ma napadlo ze ked by sa tie pruziny v tych vzduchovkach dali po strelbe uvolnit tak by sa tak nekryvili .
Pomocou plynuleho/sroubovacieho nastavenia predpatia pruziny by sa dal dokonca nastavovat aj vykon
.
Mark13,
Este by ma zaujimalo aku spust (jemna, tvrda, dlha, kratka, na fuknutie,....) mas na tej HWcke ?
Co sa tyka tej novej pazby tak pokial by bola tassia tak by tiez mohla presnost vylepsit.
Ja som vsak vzdy po rokoch vybral so vzduchovky len skryvenu pruzinu.
Je vsak fakt ze som mal len CZ a Gamo pruzinovky.
Este ma napadlo ze ked by sa tie pruziny v tych vzduchovkach dali po strelbe uvolnit tak by sa tak nekryvili .
Pomocou plynuleho/sroubovacieho nastavenia predpatia pruziny by sa dal dokonca nastavovat aj vykon

Mark13,
Este by ma zaujimalo aku spust (jemna, tvrda, dlha, kratka, na fuknutie,....) mas na tej HWcke ?
Co sa tyka tej novej pazby tak pokial by bola tassia tak by tiez mohla presnost vylepsit.
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Tarus PT22
CZ83/7,65
Tarus PT22
CZ83/7,65
Pánové mám dotaz. Chtěl by jsem si koupit Weihrauch HW 77 Special Edition. Jak zřejmě asi všichni víte jedná se o laminátovou pažbu. Nedávno jsem se bavil s jedním prodejcem, kde jsem si jí vyzkoušel a ošahal a tento mi sdělil, že vnitřek pažby je dřevěný a na tomto je nalepena pouze vrchní laminátová folie. Já myslel, že se jedná o celolaminát i uvnitř. Chtěl jsem se o tom na místě přesvědčít, ale bohužel mi nedovolil do ní vrtat. Co vy na to, jak to je? Otázka č.2. Někde tu na foru jsem četl, že tyto pažby praskají. Myslíte, že jde o nějakou špatnou technologii lepení, nebo to je pouze ojedinělá vada.
Asi ta sklamem lebo ked som vybral pruzinu z HW tak bola kriva ako §.
Napriek tomu strielala pomerne presne takze v tom by som zasadnu chybu nehladal. Dokonca Kubajzz pise na strane 56 ze nastrielal momentalny rekord na online terc a o tyzden vysypal z HW strunu zlomenu na 4 casti. Mozno V-Mach sa tak nedeformuje koli minimalnemu predpatiu ale to by sa mali vyjadrit majitelia.
Spust mam nastavenu jemnu a 2. krok kratky. Mal som nastavenu aj na kratsie ale niekolko krat sa mi stalo ze som nechtiac vystrelil aj ked som este nechcel. Krok som trochu predlzil v zaujme bezpecnosti. Aktualne nastavenie mi vyhovuje tak na 90%. Kiez by u mna tolko percent ziskala ergonomia pazby.

Spust mam nastavenu jemnu a 2. krok kratky. Mal som nastavenu aj na kratsie ale niekolko krat sa mi stalo ze som nechtiac vystrelil aj ked som este nechcel. Krok som trochu predlzil v zaujme bezpecnosti. Aktualne nastavenie mi vyhovuje tak na 90%. Kiez by u mna tolko percent ziskala ergonomia pazby.