P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj kriki11 - já jsem včera pořídil Buckskinnera .45 od Ardesy zde: http://www.zbranesalas.com/?p=productsM ... uckskinner i s malou slevičkou.
Na naučení s puškou-předovkou je to myslím dobrá volba za ty peníze. Hlaveň má stejnou jako Deerhunter 610mm dlouhou. Ranger a ještě s napínáčkem by se mi líbil moc, ale to už je cenově trochu jinde...
Náklady koupí pušky nekončí, to ti nemusím vysvětlovat.
Na naučení s puškou-předovkou je to myslím dobrá volba za ty peníze. Hlaveň má stejnou jako Deerhunter 610mm dlouhou. Ranger a ještě s napínáčkem by se mi líbil moc, ale to už je cenově trochu jinde...
Náklady koupí pušky nekončí, to ti nemusím vysvětlovat.
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
Re: Předovky
zajtra sa idem pozriet na jedneho deerhuntera uvidim či my sadne ,ale nepači sa my že ma pevne mieridla a nedaju sa vyškovo nastavovat to asi budem musiet na určite vzdialenosti mierit pod a nad ciel no zajtra uvidim , ale v v jednom mm jesno inline nechcem jednoduch sa my nepačia
K tomu deerhunterovi.
Pokud chces stavitelna miridla, tak muzes to puvodni hledi vyklepnout a koupit stavitelne. Pro Ard. Hawken Woodsman stoji v Praze u Brymove 350,-Kc a myslim, ze do te rybiny bude sedet. Kdysi jsem prehazoval mieidla na Ardesach a bylo to stejne.
Pokud chces stavitelna miridla, tak muzes to puvodni hledi vyklepnout a koupit stavitelne. Pro Ard. Hawken Woodsman stoji v Praze u Brymove 350,-Kc a myslim, ze do te rybiny bude sedet. Kdysi jsem prehazoval mieidla na Ardesach a bylo to stejne.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
To si ma potesil marťyn.dnes som strielal s predovkou poprve v živote bolo to paradne a to nabyjanie som si vychutnaval parada po vyplate na zaciatok si vyberiem toho deerhuntra. Nastastie v mojom okoli mame dve otvorene strelnice
ja sem do DH nacpal hledi GG co maji do pušek.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Pokud jsou mířidla v rybině, jsou stavitelná. Do boku poklepem a na výšku pilníkem. Konkrétně Ardesa dělá vyšší mušky a počítá se s pilováním.
Jak píše Hawken.45 - mířidla si poladíš. Než na ně šáhneš tím pilníkem pořádně si jí nastřel na 50m. Nastřelením myslím dosáhnout co nejlepší konzistence na tu vzdálenost, tzn. vyladit navážku spolu se správnou střelou a flastrem, tak aby to chodilo do jednoho místa. Jako poslední můžeš teprve štelovat mířidla.
Je to jako se ženskejma, brousit jí můžeš až se líp poznáte...
Je to jako se ženskejma, brousit jí můžeš až se líp poznáte...

LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45

Stojí cca 100 kč. Vyměnit se dá i samotný plátek a skoro zadarmo. Chce to jen trochu zručnosti.
Stavitelná hledí Ardesa jsou kromě moderních buď buvolí rohy, nebo jakoby dobové na pistoli Patriot.
Samozřejmě, že si do rybinové drážky může každý natlouct co mu pasuje.
Osobně se mi z těch nejlevnějších, kromě kitů, líbí více Ranger. Ten se tváří alespoň trochu historicky.
Ahoj, pro laboranty jsem odvážil do inj. stříkačky Chirana 5ml - VesuvitLC po 0,5 gramech.
- Přílohy
-
- VesuvitLC_odměrka - kopie.png (101.86KiB)Zobrazeno 2274 x
DP Frontier carbine .45cal. U dlouheho udavane stoupani 1:48, u karabiny v podstate na netu nezjistitelne, nakonec jsem na nejake jihoafricke strance nasel 1:34 pro kresadlo. V praxi, mereno nabijakem 1:43. Do hlavne jsem naklepl R.E.A.L. 45cal (zbylo mi jich asi 40 po predchozich laboracich s jinou puskou, kleste jsem bohuzel prodal) a po zmereni je pole 11,5 a drazka 11,75. Otazecka: co z toho zkusit strilet, v jakem rozmeru a zhruba na jake laboraci zacit hledat? Manual DP rika pro dlouheho kulicka .445 a flastr 0,25, to se mi zda pritazene za vlasy. Lit si chci sam, uz jsem to delal a jde to. Z cenoveho duvodu se mi samozrejme libi kleste od Lee, ale pokud nebude zbyti, tak budu muset jit do drazsich. V posledni dobe jsem mazal flastry pro 1:66 bud lithiovkou nebo nejakym am. Gun oil co mam zbytecek doma, s tim olejem to chodilo lip. Mam uz i uvarene, vc. vosk a sadlo. Je to dost mastne, na zimu dobre, ale vzhledem k tomu, ze uz je jaro musim pridat vosk nebo parafin. Diky za prinosne prispevky
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Konečně jsem pořídil vytěrák (z SA 58) mému cca týden starému Buckskinnerovi. Do hlavně jsem stříknul konkor nechal působit a pak pušku otočil. Vytekl oranžovej humus s kovovýma pilinama. Když jsem zasunul vytěrák s papírovým ubrouskem vytáhl jsem takový bahýnko. Prvně jsem se zhrozil, ale rez to asi nebyla, protože ty piliny rezavý nebyly. Máte někdo podobnou zkušenost s novou Ardesou?
Udělal jsem menší test rychlosti zápalu dvou LC Vesuvitu na pánvičce. Když si porovnáte poslední dva zpomalené záběry, je jasně vidět, ta chvilička o kterou trvá zápal déle. U první šarže chytá prach ihned, tzn. než se odklopí panvička prach hoří. U nové šarže je vidět odklopená pánvička a prach teprve chytá.
http://uloz.to/xtFb1xQo/test-vesuvitu-18-2-2016-mp4
http://uloz.to/xtFb1xQo/test-vesuvitu-18-2-2016-mp4
Zajímavé.
Taky používám LC na pánvičku, a taky mám problém s pomalým odpalem.
Ze kdy je ten starý Vesuvit (rok, měsíc, šarže)? Ať vím, co mám shánět.
Taky používám LC na pánvičku, a taky mám problém s pomalým odpalem.
Ze kdy je ten starý Vesuvit (rok, měsíc, šarže)? Ať vím, co mám shánět.

Tak jsem poprvé provětral mojí Ardesu Buckskinner .45 na 50 metrů.
Nabíjel jsem kuličku .440 s flastrem z modré sypkoviny, mazaný jelením lojem a včelím voskem 2:1, poháněno Vesuvitem LC. Prvně jsem zkoušel navážku 2g - lítalo to po celým terči - viz zalepené dírky. Až na 3g se konzistence zlepšila k mé spokojenosti viz foto terče. Je tam pár úletů, ale těch 7 konzistentních ran mi napovídá, že tudy bude cesta...
Nabíjení šlo dobře, po pár výstřelech jsem už protahoval hlaveň pokaždé (kartáčkem z čištění z SA 58), aby se mi nabíjelo lépe. Příště zkusím laboraci 3,5g, ale to bude asi maximum. Nějaké tipy na zlepšení přesnosti?
?
Nabíjel jsem kuličku .440 s flastrem z modré sypkoviny, mazaný jelením lojem a včelím voskem 2:1, poháněno Vesuvitem LC. Prvně jsem zkoušel navážku 2g - lítalo to po celým terči - viz zalepené dírky. Až na 3g se konzistence zlepšila k mé spokojenosti viz foto terče. Je tam pár úletů, ale těch 7 konzistentních ran mi napovídá, že tudy bude cesta...
Nabíjení šlo dobře, po pár výstřelech jsem už protahoval hlaveň pokaždé (kartáčkem z čištění z SA 58), aby se mi nabíjelo lépe. Příště zkusím laboraci 3,5g, ale to bude asi maximum. Nějaké tipy na zlepšení přesnosti?

strašné, jak brokovnice, to to tam můžeš rovnou házet rukou (zejména tedy ten začátek)...... koule 11,65 (nebo i nepatrně větší, pokud bude z měkkého olova a ne ze sraček typu liteřina) nabíjená natvrdo, pod ní 2,5 gramu vesuvitu, dílek hajzlpapíru jako ucpávku a jako mazání žblembanec lithiový vazelíny.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.