Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No se 7,5J je 30m už docela dost. Třeba Burris už na tuhle vzdálenost nejde naklikat nahoru. Cobra myslím že má větší rozsah korekcí. V 7,5J se mi jako optimální pro nástřel na jednu nulu jevilo 20-25m.
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
Uklikat to jistě půjde.Střílel jsem na cca 42m s tímto výkonem na sklopky a padaj úplně bez problémů.Sice to byla malinko lepší pružina (LG 380) ale výkon postačuje i na 40 na tož na 30m.Když si dáš 0 na 10m tak ji máš i na cca 25m s Expresem.Jinak jsem rád , že tu máme v okolí dalšího nadšeného střelce.
Nějaké to PCP se najde ale EV 2 je moje nej
Já netvrdím, že to na 40m nebude padat, ale moje zkušenost s Burrisem při tomto výkonu je taková, že při nule na 30m bych potřeboval tak o 5 kliků víc než dovoloval. Samozřejmě jistou roli hraje i výška montáží. Já měl ty nejnižší..
Tak samo že to ovlivnují další faktory ale pro hrubou představu.U pružin a hlavně těch slabších je vždy potřeba najít
optimální váhu nefunguje to jak u PCP kdy to sedí.Třeba PCP má stejnej výkon jak s Exactem tak s Expresem pružina už klidně 1,5J tratí na těžším střelivu a u těžkého střeliva daleko víc.Tady Expres je jednoznačně lepší volba.
optimální váhu nefunguje to jak u PCP kdy to sedí.Třeba PCP má stejnej výkon jak s Exactem tak s Expresem pružina už klidně 1,5J tratí na těžším střelivu a u těžkého střeliva daleko víc.Tady Expres je jednoznačně lepší volba.
Nějaké to PCP se najde ale EV 2 je moje nej
to ranovak:
ten terč s HW 97K vypadá opravdu velice slušně, nevidím, že by ten s HW 100 byl lepší - to mě vede k úvaze, jak by HW 97K obstál v benchrestu (airgun -střílí se na 25m).
Bylo by zajímavý, kolik z maxima 250 bodů by se dalo udělat - na tuhle vzdálenost u 16J ovlivní zásah vítr, momentální rozpoložení střelce, aj., není to jen o tom pořídít si top PCP a díky vybavení automaticky čekat, že vyhraju
ten terč s HW 97K vypadá opravdu velice slušně, nevidím, že by ten s HW 100 byl lepší - to mě vede k úvaze, jak by HW 97K obstál v benchrestu (airgun -střílí se na 25m).
Bylo by zajímavý, kolik z maxima 250 bodů by se dalo udělat - na tuhle vzdálenost u 16J ovlivní zásah vítr, momentální rozpoložení střelce, aj., není to jen o tom pořídít si top PCP a díky vybavení automaticky čekat, že vyhraju

děkuji Ranovak za ten příspěvek,skvělé srovnání s větrovkou. Přidávám jeden dnešní terč a jeden z minulého týdne,to je ten lepší,teď pořád dost fouká. U sebe vidím hlavní nedostatek v zakládání pušky do ramene. Dát dobrejch pět ran po sobě se vším tím natahováním a znovu usazováním do správné polohy ,mi dává zabrat.
petr611
Walther LG300 XT,Valiant Themys II 10x32,AA EV2 MK4,Sightron STAC 2-10x32,CZ85 9 mm Luger 1990,AlfaProj 9mm Luger,CZ455 Precision trainer ,Burris Timberline 4-14x32,Anschutz LR22,Meostar 4-16x44
Walther LG300 XT,Valiant Themys II 10x32,AA EV2 MK4,Sightron STAC 2-10x32,CZ85 9 mm Luger 1990,AlfaProj 9mm Luger,CZ455 Precision trainer ,Burris Timberline 4-14x32,Anschutz LR22,Meostar 4-16x44
petr611:všechno je otázka cviku a zvyku.Nic není zadarmo.Když jsem střílel lufinu a malorajdu závodně,máchal jsem doma činkama jak v úkole a trénovalo se nasucho.Úchop,postoj a mířilo se na terč připíchlej na zácloně.Hodiny a hodiny a bylo to zadarmo.Neznamená,že když si někdo koupí HW,že hned bude trefovat muchy do oka za letu,že 

No jo no,tak na ty mouchy do oka budu muset ještě potrénovat. A já myslel,že s tím HWčkem to půjde samo.
petr611
No možná to jde s HW97 snadněji než s jinými pružinami, ale rozhodně to není úplně jednoduché a je potřeba trénovat.
Navíc mám vypozorováno, že pružina neodpouští tolik chyby jako PCP (když se střílí v leže jako při HFT). Když jsem třeba přes den ve stresu v práci, tak odpoledne nastřílím výrazně hůř, než když jsem ten den v pohodě, nebo když jdu střílet o víkendu.
Navíc mám vypozorováno, že pružina neodpouští tolik chyby jako PCP (když se střílí v leže jako při HFT). Když jsem třeba přes den ve stresu v práci, tak odpoledne nastřílím výrazně hůř, než když jsem ten den v pohodě, nebo když jdu střílet o víkendu.
petr 611:na to,aby to šlo samo,sis měl koupit S 631.U té to je téměř jedno,jak ju chytneš atd a pořád trefuje..U kopavých lufin záleží na všem.No,prostě ty patříš mezi ty,kterým je lenošno číst a pak sem vpadnou s očima vyvalenýma jak kráva před kopcem,že kolik peněz to stálo a ono to na 10 m vleže obložený krámama s bídou trefí černý na terču.
A všichni teď všeho nechte a pote mě radit 

Hele Mane,piš k tématu,jestli máš co ,a nezanášej téma těmahle zapáchajícíma soudama.
petr611
Hele petr611,beru si tvoju radu k srdci,zdá se,že seš tématu zapáchajícím ředitelem,co eště nic netrefil a budeme se učit od tebe,jak se to má dělat:lol: 

Takže konečně je po Ježíškovi a já mohl oficiálně vytáhnout novou HW77k. Pevná mířidla, v sedě s oporou 10 m. Více nemá s mýma očima a pevnými mířidly smysl. Docela rád bych viděl terč někoho zkušeného se stejnými parametry, tj. pevná mířidla, stejná velká muška, v sedě 10 m.JosefRune píše:To jsou zajímavé postřehy. Bohužel já tam mám orig. 7,5J pružinu a bez optiky. Takže jakékoliv pokus se střelivem budou v mém případě výrazně zatíženy chybou HW a SW.
Stejne skoncis s optikou a odmontovanou muskou ako my vsetci pred tebou... a potom si polozis otazku "proc jsem vlastne kupoval hw77k"
mohla to byt hw97k
Hlavne trenuj oci a flintu.

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP