P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- fr.sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
Od tý doby, co pomalu o polovinu podražili, dělají čím dál víc zmetků. Nejdřív jsem si myslel, že ten můj zmetek od DP byla náhoda, ale potkávám čím dál více "postižených". Panáčci si pomalu ale jistě podřezávají pod sebou větev.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
-
Re: Předovky
kdyby tak dělal dvourannou broknu někdo jinej. Bez nějakýho ozdobnýho rytí a blbinek.
Pro nadcházející časy bude asi nezbytná pro případ, že nás naši fýreři zbaví legálních registrovaných zbraní, což se podle mě dá vbrzku očekávat, protože dnešní pobodaná "#přijímačka" v SRN je jenom první vlaštovka.
Pro nadcházející časy bude asi nezbytná pro případ, že nás naši fýreři zbaví legálních registrovaných zbraní, což se podle mě dá vbrzku očekávat, protože dnešní pobodaná "#přijímačka" v SRN je jenom první vlaštovka.
Howdah Hunter som chcel kúpiť aj ja, no som rád, že som ho nekúpil a už ani nekúpim. Zbraň musí byť hlavne spoľahlivá, ak ide do tuhého, tak práve na spoľahlivosti môže závisieť váš život. A nie že kúpim zbraň za 18 papierov a budem sa báť, či sa mi dačo nezlomí a nezlyhá práve v tom najnevhodnejšom čase.
Inak Pedersoli ponúka ešte tieto perkusné brokovnice:
http://www.merkuria.net/home/1518-broko ... valry.html
http://www.merkuria.net/perkusne-pusky/ ... h-gun.html
no kvôli nekresťanským cenám a mojej otrasenej dôvere voči tomuto výrobcovi by som do toho nešiel. Škoda, že Ardesa neponúka niečo podobné.
Inak Pedersoli ponúka ešte tieto perkusné brokovnice:
http://www.merkuria.net/home/1518-broko ... valry.html
http://www.merkuria.net/perkusne-pusky/ ... h-gun.html
no kvôli nekresťanským cenám a mojej otrasenej dôvere voči tomuto výrobcovi by som do toho nešiel. Škoda, že Ardesa neponúka niečo podobné.
Benjamin Marauder, Delta titanium 4-16x42
ZorakiHP-01 Ultra,JGBGM7 4x30 with laser dot
Tak prečo si nekúpiš "modernú" pištoľ alebo revolver? Hádam sa nechceš brániť predovkou? 

Prečo? Myslím si, že taká perkusná dvojranná brokovnica alebo derringer nemusí byť zlou voľbou pre ľudí nevlastniacich ZP. Lepšie je mať a nikdy nepoužiť ako nemať a doplatiť na to.
Inak prečítaj si príspevok vyššie od SansLogique, mám podobný názor.
Inak prečítaj si príspevok vyššie od SansLogique, mám podobný názor.
Benjamin Marauder, Delta titanium 4-16x42
Tiež som toho názoru, že niektoré typy predoviek sú vhodné na obranu, nie som militantný typ, nemám potrebu vlastniť akúkoľvek útočnú zbraň a podobné hráškomety, i keď si ju môžem tiež kúpiť, navyše vlastniť a hlavne strieľať s predovky, alebo perkusnej zadovky má svoje čaro, samozrejme na strelnici.
No ono na opravě tedy na výrobě rovnou obou dvou spřáhel hlavní pružiny nic moc není když je člověk šikovnej... Ale NASERE TO obzvlášť když je to nová věc! V prodejně mi sdělili dobu čekání na ND až do prosince... Takže superrrr. Stejnak by poslali stejný šunt jako tam byl. Teď to mam vyrobený tak že součástka se nepo.. Ale očekával bych prasknutí bicí pružiny... Takže krásná sranda za nehorázný peníze a pokavaď si to doma člověk nerozdělá a nepředělá tak je to časovaná bomba.
Od Prdelsoliho nikdy nic novýho raději z druhé ruky ,aby člověk nebyl tolik zklamanej.
Od Prdelsoliho nikdy nic novýho raději z druhé ruky ,aby člověk nebyl tolik zklamanej.
Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45
a stále s ženou....
a stále s ženou....
No co jsem viděl, tak Pedersoli viditelně chátrá, respektive fláká výrobu. Jak jsem si svého času dost věcí od něj koupil, nekoupím už nic. Za ty prachy je mnohem lepší domluvit se s puškařem - Skrbkem nebo Novohradským a chtít hlavňovej polotovar od Kuny.....
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Existuje ještě jedna cesta, a tou je historický originál do r.1890. Relativně levně lze při troše snahy sehnat historickou perkusní brokovnici v dobrém technickém stavu, pak je nutné rozdělat a vyčistit, případně opravit, většinou i nechat udělat nové pistony, a nakonec úřední tormentaci. To vše vyjde i levněji než uváděných 18 tis. za pochybnou kvalitu z novovýroby.SansLogique píše:kdyby tak dělal dvourannou broknu někdo jinej. Bez nějakýho ozdobnýho rytí a blbinek.
....... ... .
-
Wdog - tuhle cestu znám, ale to je přesně ta, o kterou nestojím. Shánění, obíhání, posílání, papírování... Děkuju, nechci. A hlavně když si k tomu připočítám ten čas, co s tím strávím, tak mi to vyjde i dráž než ten Prdelsoli.
Kdyby udělal GG tu svojí karabinu ve variantě s hladkým vývrtem a ráží 12 nebo 20, není co řešit.
Kdyby udělal GG tu svojí karabinu ve variantě s hladkým vývrtem a ráží 12 nebo 20, není co řešit.
[quote="SansLogique"
Kdyby udělal GG tu svojí karabinu ve variantě s hladkým vývrtem a ráží 12 nebo 20, není co řešit.[/quote]
To je přesný... Koupil jsem Derrika , pak Eleanor a když jsem jim napsal dotaz zda by nebylo něco jako brokna buď kozlice nebo klasika tak nikdo už neodpověděl...
Škoda, ale kdyby si s brokvnicí dali malinko práci jako aby nebyla tak miniaturní jak Eleanor bylo by to bezva.
Kdyby udělal GG tu svojí karabinu ve variantě s hladkým vývrtem a ráží 12 nebo 20, není co řešit.[/quote]
To je přesný... Koupil jsem Derrika , pak Eleanor a když jsem jim napsal dotaz zda by nebylo něco jako brokna buď kozlice nebo klasika tak nikdo už neodpověděl...
Škoda, ale kdyby si s brokvnicí dali malinko práci jako aby nebyla tak miniaturní jak Eleanor bylo by to bezva.
Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45
a stále s ženou....
a stále s ženou....
To: Fesoj
Gratulujem k novemu Hunterovi
Zamrzi, ze sa na novej zbrani toto stane, je to asi nahoda ale aj tak ta dovera zaskripe. Ja mám 50/20, vsetko funguje ako ma, vytestoval som ho ako sa patri. Vsetko drzi, pravidelne s nim chodim na strelnicu, vzbudzuje to obdiv moj aj ostatnych.. tie krasne rany hlavne za mlhaveho pocasia, kedy sa ten temny zvuk tak krasne vdzuchom nesie dodaleka..
Vela ludi je s nim spokojnych, aj zahranicnych strelcov, este som zatial nezaregistroval na ziadnom z for, ze by mal s nim ktosi tieto problemy, urcite by sa pochvalil.. (a to som ich presiel asi vsetky)
Je to taka velka hracka velice dobra aj na domobranu, uz len ten pohlad nan..
Tie suciastky su vsak take jemnulinke, ze aj ja som mal strach, ci sa cosi vnutri neulomi..
Daj vediet, ked to budes mat v poriadku a budes mat prve, verim ze ocarujuce zazitky na strelnici s nim
Gratulujem k novemu Hunterovi

Zamrzi, ze sa na novej zbrani toto stane, je to asi nahoda ale aj tak ta dovera zaskripe. Ja mám 50/20, vsetko funguje ako ma, vytestoval som ho ako sa patri. Vsetko drzi, pravidelne s nim chodim na strelnicu, vzbudzuje to obdiv moj aj ostatnych.. tie krasne rany hlavne za mlhaveho pocasia, kedy sa ten temny zvuk tak krasne vdzuchom nesie dodaleka..
Vela ludi je s nim spokojnych, aj zahranicnych strelcov, este som zatial nezaregistroval na ziadnom z for, ze by mal s nim ktosi tieto problemy, urcite by sa pochvalil.. (a to som ich presiel asi vsetky)
Je to taka velka hracka velice dobra aj na domobranu, uz len ten pohlad nan..
Tie suciastky su vsak take jemnulinke, ze aj ja som mal strach, ci sa cosi vnutri neulomi..
Daj vediet, ked to budes mat v poriadku a budes mat prve, verim ze ocarujuce zazitky na strelnici s nim

V kupě to bylo hned druhej den. V žádným případě bych nekupoval orig.díl !!!!!!!!!! Řetízek vyroben z kvalitního materiálu a ty čepy jsou nyní vyrobeny z jehliček z ložiska...
Ty italové ten díl mají vylisovanej v kuse čili ty čepy nejsou čepy a nejsou rovnoměrne zatížený na bicí pružinu...
Ze střelby strach nemam ono to nějak střílet bude a nějakou přesnost od toho nečekam je mi jasný na co byla tato zbraň kdysi určena.
Vyzkoušim ji ve středu a to i rovnou s ostatníma flintama a pistolkama.
Ty italové ten díl mají vylisovanej v kuse čili ty čepy nejsou čepy a nejsou rovnoměrne zatížený na bicí pružinu...
Ze střelby strach nemam ono to nějak střílet bude a nějakou přesnost od toho nečekam je mi jasný na co byla tato zbraň kdysi určena.
Vyzkoušim ji ve středu a to i rovnou s ostatníma flintama a pistolkama.
a stále s ženou....
a stále s ženou....
caute..mam dotaz na majitelov ardesa deerhunter..mam kupene aresacke gule v diam.440 a 455..obe gule mi padnu volne na dno hlavne..ma spadnut volne aj ta 445-ka?meral som to sublerou a pridu mi podla displeja obe rovnake..to ze su sisate,ani uz neriesim..teraz neviem,ci doslo k mylke,alebo co,tak sa radsej pytam co a ako..mi pride ze ta 445-ka by asi nemala volne padnut,ci?
Deklarovaný kaliber zbrane je .45 = .450
Takže

(napoviem: .440 < .450 aj .445 < .450 )

(napoviem: .440 < .450 aj .445 < .450 )