předem se omlouvám, pokud jsem něco na foru přehlédl, ale vzhledem k počtu stránek a celkově několik let starým postům o výběru vzduchovek v podobné cenové hladině raději založím nový topic, který snad pomůže i ostatním už jen tím, že bude aktuální.
Takže začnu hned s požadavky:
cenově bych se chtěl dostat do 7 000 kč, když bude trošku více ale bude to stát za to, není problém (ZP nemám, takže do 16J)
vzduchovka bude ke střelbě na terč, případně plinking (žádné soutěže ani střílení zvířátek). střílet budou i ženy, tak ať to zase tak moc "nekope" a dobře se nabíjí
střílet budu z cca 10-30 metrů (popř. občas i dále). Hlavně bych chtěl přesnost a popř. později dokoupit i nějaký ten scope, tak ať i dobře sedí bez dalších úprav
jsem absolutní amatér co nikdy vzduchovku neměl (samozřejmě už jsem střílel, ale nikdy nevlastnil) a manuálně také moc zručný nejsem (takže nějaké dobroušování atd. nepřipadá v úvahu)
ps: kupovat budu diabolky JSB exact
Chtěl jsem koupit Slavii 634 5,5 (4,5 je už jen v plastu a nevím, jestli plast je ta pravá volba) ale celkově sehnat Slavii je teď problém, pokud není z bazaru a tomu moc nevěřím. Navíc čím více jsem si o tom četl, tak jsem našel různé připomínky a někteří lidé prostě slavii chválí a další říkají, že to není až taková sláva.
Děkuji moc za pomoc