Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tie ostatné vlákna na tomto fóre som veľmi nečítal, ale toto o HW97 - ke som prečítal od začiatku do konca úplne CELÉ.
Trvalo mi to s prestávkami asi týždeň, ale aspoň mám prehľad, čo sa s touto vzduchovkou dá ohľadom tuningu, tiež
ako presná je a podobne.
Pušku som kúpil začiatkom tohto roka a zatiaľ sa s ňou učím, dolaďujem, čo sa mi dá, aby som mohol strieľať
FT súťaž. Mám problémy aj s pružinou . nedáva mi to ešte 16J, tiež s nastreľovaním a optikou a stále
sa niečo nové ukáže.
Ale to je v poriadku, tak je to hádam s každou.
Trvalo mi to s prestávkami asi týždeň, ale aspoň mám prehľad, čo sa s touto vzduchovkou dá ohľadom tuningu, tiež
ako presná je a podobne.
Pušku som kúpil začiatkom tohto roka a zatiaľ sa s ňou učím, dolaďujem, čo sa mi dá, aby som mohol strieľať
FT súťaž. Mám problémy aj s pružinou . nedáva mi to ešte 16J, tiež s nastreľovaním a optikou a stále
sa niečo nové ukáže.
Ale to je v poriadku, tak je to hádam s každou.
HW97K + V-Mach, ZOS 10-40x60, JSB EXACT 0,547g 4,51
TAU - 7, z roku 1989, JSB Match 0,475g 4,50 a 4,51
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
Každopádne je toto fórum super a dosť mi pomohlo. Len stále nechápem prečo je taký strašný problém téma optika v tomto vlakne. Čítal som aj vlákno o Pro Sporte a tam sa optika vpohode rozoberá a nikto tam z toho neodpadava
. Potom by sa tu nemalo písať ani o V-Mach. Prečo nie je zvlášť vlákno pre V-Mach? To je len ako príklad. Myslím že máme každý podobný postup keď chceme niečo kúpiť. Napríklad optiku. Aj ja som prečítal všetko možné tu a aj na iných fórach o optikach. Mal som nejakú predstavu čo je vhodné na HW97. Napríklad ten optisan 10x44. Chcel som len poradiť či nieje niečo čo ma zoom a zvládne pruzinovku. Nebudem špekulovať a rozhodol som sa pre optiku Hawke 10x42. Mám možnosť ju kúpiť za rozumnú cenu no a za poriadnu optiku čo ma zoom sa mi nechce dať 500e. Teda dám ale až na PCP 

No práve.. na PCP, ktorú zatiaľ nekúpim z finančných dôvodov. Žiaľ, na to zatiaľ nemám prachy.
Jasné, že sa bojím dať na pružinovú vzduchovku optiku v cene viac, ako bola vzduchovka (345€)
Preto napríklad ani neklikám, ale prenášam zámer podľa mil-dotov, aby sa postupom času náhodou nerozštelovala
mechanická časť zámerného kríža.
Mám čínsky puškohľad, zatiaľ funguje, stál ale "iba" 130€, čo pre mňa tiež nie je málo...
V-Mach je ako tuningová časť vzduchovky, to som práve hľadal, takže s tým som rád, že je v tomto vlákne.
No nájde sa čiastočne aj v iných vláknach. Nakoniec ale niektoré informácie, ktoré hľadám nenachádzam nikde.
A to ani keď si "dám vygoogliť" takže NIE, nie je všetko na webe !
Že čo konkrétne? No tak syn má vzduchovku "Browning leverage" = Xisico XS46U.
Rozstrelový výkres vnútra vzduchovky nikde nie je a to, čo som našiel
je malý a rozmazaný nákres. Taký je nepoužiteľný. Keď raz niečo na web nikto nedá, tak to tam nie je.
To je ale už do vlákna o čínskych vzduchovkách, ak také niekto založil....
Jasné, že sa bojím dať na pružinovú vzduchovku optiku v cene viac, ako bola vzduchovka (345€)
Preto napríklad ani neklikám, ale prenášam zámer podľa mil-dotov, aby sa postupom času náhodou nerozštelovala
mechanická časť zámerného kríža.
Mám čínsky puškohľad, zatiaľ funguje, stál ale "iba" 130€, čo pre mňa tiež nie je málo...
V-Mach je ako tuningová časť vzduchovky, to som práve hľadal, takže s tým som rád, že je v tomto vlákne.
No nájde sa čiastočne aj v iných vláknach. Nakoniec ale niektoré informácie, ktoré hľadám nenachádzam nikde.
A to ani keď si "dám vygoogliť" takže NIE, nie je všetko na webe !
Že čo konkrétne? No tak syn má vzduchovku "Browning leverage" = Xisico XS46U.
Rozstrelový výkres vnútra vzduchovky nikde nie je a to, čo som našiel
je malý a rozmazaný nákres. Taký je nepoužiteľný. Keď raz niečo na web nikto nedá, tak to tam nie je.
To je ale už do vlákna o čínskych vzduchovkách, ak také niekto založil....
HW97K + V-Mach, ZOS 10-40x60, JSB EXACT 0,547g 4,51
Nemyslel som to tak ze je zle že sa tu píše o V-Mach. Pravenaopak a je to dobre. Tak isto všetko čo dá tyka HW97. Aj tak si ale myslím že optika je dôležitejšia časť ako V-Mach
. Čo potom taká montáž? Myslím že ťa sa tu tiež rozoberá. Aj tá je suvastou tuningu? Ci? Myslím že kazdy kto má HW97 ocení každú informáciu ohľadom napríklad tuningu, optiky, streliva na jednom mieste a to napríklad na tomto vlakne.

-
Zdravím pánové, dlouho jsem tu nebyl a taky si už dlouho nepicnul do papíru. Nebyl prostě čas na zábavu...
Za mě, mám na hw97k NS Airking 4-12. Jasně máte asi na mysli trochu jiná sklíčka. Řeknu vám k tomu tohle. Je spousta lidí co má doma vzduchovku, nějaká menší část má lepší pružinovku, ještě menší část má hwčku a další menší část řeší dát si na ní veký kukr s dvacetinásobným zvětšením. Takových lidí bude hodně málo (možná se pletu) a když budu mít štěstí někdo se třeba ozve. Takhle jsem postupoval já i s výběrem zbraně.
Chci říct, že můžete jít už vyšlapanou cestou low price optik s lepší pověstí anebo investovat víc a prostě to zkusit. Tohle rozhodnutí za vás nikdo neudělá, byť by vám radil sebelíp.
A funguje to tak u všeho.
Jinak proč by se tu nemohlo psát o optikách, když jí někdo na tom weihrauchu má...
Za mě, mám na hw97k NS Airking 4-12. Jasně máte asi na mysli trochu jiná sklíčka. Řeknu vám k tomu tohle. Je spousta lidí co má doma vzduchovku, nějaká menší část má lepší pružinovku, ještě menší část má hwčku a další menší část řeší dát si na ní veký kukr s dvacetinásobným zvětšením. Takových lidí bude hodně málo (možná se pletu) a když budu mít štěstí někdo se třeba ozve. Takhle jsem postupoval já i s výběrem zbraně.
Chci říct, že můžete jít už vyšlapanou cestou low price optik s lepší pověstí anebo investovat víc a prostě to zkusit. Tohle rozhodnutí za vás nikdo neudělá, byť by vám radil sebelíp.

Jinak proč by se tu nemohlo psát o optikách, když jí někdo na tom weihrauchu má...

Ahoj,
kupuju si hw97. Vybral jsem si ji už před 3-5 lety ale posouval jsem nákup kvůli penězům a času.
Potřebuji jen doladit jakou pružinu koupit. FAC nebo V-MACH ? Na soutěže jezdit nebudu tak je mi jedno když to bude mít větší výkon. Určitě to je zde někde popsané ale to je na týden čtení.
Druhá otázka je zvládnu tu pružinu vyměnit i já sám? Je to nějak složité a dá se tam něco po...t? U gama jsem vyměnil ale pak to hůř střílelo.
kupuju si hw97. Vybral jsem si ji už před 3-5 lety ale posouval jsem nákup kvůli penězům a času.
Potřebuji jen doladit jakou pružinu koupit. FAC nebo V-MACH ? Na soutěže jezdit nebudu tak je mi jedno když to bude mít větší výkon. Určitě to je zde někde popsané ale to je na týden čtení.
Druhá otázka je zvládnu tu pružinu vyměnit i já sám? Je to nějak složité a dá se tam něco po...t? U gama jsem vyměnil ale pak to hůř střílelo.
HW97k-blacklinest 4,5mm + optisan viper 10X44 SCB
Ahoj.Hezká puška.Gratuluji.Výměna pružiny je v pohodě. https://www.youtube.com/watch?v=T8VU3Cw5AQQ
Lubor:jsou lidi,kteří čtou a skoro na nic se neptají,protože se dočetli a pak jsou lidi,kteří jsou líní číst a furt se vyptávají na věci,který jsou tady dávno známý.Tak začni číst,vlákno Optika a dočteš se, 

2 kamas,
přesně tenhle kousek třetí rok, zatím jsem o výměně pružiny vůbec neuvažoval, mám tam origo 16J,
zatím to ani není nutné, přesnost, síla a nerachotí. Uvidím sám, budeš překvapen
přesně tenhle kousek třetí rok, zatím jsem o výměně pružiny vůbec neuvažoval, mám tam origo 16J,
zatím to ani není nutné, přesnost, síla a nerachotí. Uvidím sám, budeš překvapen
HW 97 KT - STL .177/ Optisan Viper 10x44 MD
Diana 48 Professional .177/Optisan Viper 10x44 SCB/Caldwell XLA 6-9"
Diana 48 Professional .177/Optisan Viper 10x44 SCB/Caldwell XLA 6-9"
dak23 - ahoj a ty jsi ji kupoval v ČR? Já si ji chci nechat poslat z Německa a oni to posílaj s pružinou 7j. Tak hledám jakou pružinu koupit. Ještě uvažuji o tehle http://www.sportwaffen-schneider.de/pro ... s_id/14295
Nechce se mi tam dávat obyč. pružinu. Kdybych bydlel v ČR tak tam dám 16j ale žiju trvale ve státě kde není limit pro vzduchovku a do ČR jezdím jen občas a vozit ji tam nebudu.
Nechce se mi tam dávat obyč. pružinu. Kdybych bydlel v ČR tak tam dám 16j ale žiju trvale ve státě kde není limit pro vzduchovku a do ČR jezdím jen občas a vozit ji tam nebudu.
http://www.sportwaffen-schneider.de/pro ... s_id/12864
Ještě chci dokoupit tenhle kufr. Máte ho někdo? Vleze se do něj hw 97 s optikou optisan viper 10x44?
Ještě chci dokoupit tenhle kufr. Máte ho někdo? Vleze se do něj hw 97 s optikou optisan viper 10x44?
Lubor:
Kamas:když už ju budeš rozdělávat,tak bych dal V-Mach.Někdo píše,že to poznat je,jinej zas,že moc ne.Ale budeš mít neobyčejný péro,když obyčejný nechceš.Pokud jsi z HW 97/77 s obyčejným 16 J pérem nestřílel,tak stejně s V-Machem nic nepoznáš.
FAC-všeobecně se traduje,že je lepší zvyšovat výkon zvyšováním objemu válce.Zvyšování výkonu pomocí nestandartního péra většinou způsobuje větší kopance,menší přesnost a rychlejší rozklad optiky na prvočinitele

Kamas:když už ju budeš rozdělávat,tak bych dal V-Mach.Někdo píše,že to poznat je,jinej zas,že moc ne.Ale budeš mít neobyčejný péro,když obyčejný nechceš.Pokud jsi z HW 97/77 s obyčejným 16 J pérem nestřílel,tak stejně s V-Machem nic nepoznáš.
FAC-všeobecně se traduje,že je lepší zvyšovat výkon zvyšováním objemu válce.Zvyšování výkonu pomocí nestandartního péra většinou způsobuje větší kopance,menší přesnost a rychlejší rozklad optiky na prvočinitele

Tak jsem několik (moc) hodin brousil tady na fóru a došel k tomu, že stačí normální exportní pero 16j za 11,95eur. A když si to objednám u Schneidera bude tam to exportní pero 16j už namontováno nebo ho musím dokoupit? Nedohledal jsem ho tam.
No,počítej s horší variantou,že si to budeš muset přehodit.Měl jsem za to,že když otevřeš stránku vzduchny,můžeš si tam klepnout exportfeder a ona ti přijde s 16 J pérem.No,v každým případě si tu pružinu 16 J objednej k tomu.V nejhorším případě su ju schováš do foroty.Jsou tady chlapi,co u Šnajdra nakupujou,určitě sem někdo napíše,jak to tam funguje.