vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
harpplayer
Odborník na zbraně
Re: vse o malorazkach

Příspěvek od harpplayer » 26 črc 2015 09:32

Měli jsme to tak dřív uděláno skoro všichni a myslím, že Aeron pažba má systém chycený jen na 2 zadní šrouby.Nicméně přesné střelbě to příliš nepomůže. Zakopaný pes téhle zbraně je jinde. Především je to nekontrolovatelný propad spouště po odpálení výstřelu a s ním související pohyb úderníku, který spíš připomíná ocelářský ingot. Spojení těchto dvou faktorů nedává záruku, že kam namíříš, tam se taky trefíš. V okamžiku, kdy začaly být k dispozici SM2, Uralky a Suhl 150, přestala mě tahle zbraň pro jakoukoli přesnou střebu zajímat.

Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 26 črc 2015 11:39

Souhlas s Harpem ale i tak se da 456 posunout o notny krok kupredu viz. moje SkoroAnca.
- duralova pazba s luzkem
- implantovany spoustak ze Suhl
- odlehceny udernik /nebo titanový /
AGN Vulcan .22 + Burris Timberline
FWB 800FT + Burris Timberline
HW100 FSB .177 + Burris Timberline
Jsem totiz ... Timberlinovej
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 črc 2015 12:41

Z ho**a bič neupleteš, a když upleteš, tak nezapráskáš, a když zapráskáš, tak leda sebe... :lol:
Tzn. mnoho investovaného času, pracovních i finančních prostředků a výsledek velmi vágní a nejistý. Ještě chybělo vyměnit hlaveň za hlaveň Lilja! :twisted: :roll:
Ruská nebo endérácká flinta ti udělá to samé bez nutnosti experimentů. A pokud jsi jó fajnšmekr a praštíš se přes kapsu, jsou tady nepřeberné možnosti v podobě Anschütz, FWB, Walther, Bleiker, G+E... :D
Milan Praha

Příspěvek od Milan Praha » 26 črc 2015 12:48

narovinu mi uchází jedna věc .... v čem tahle flinta bude lepší než minimálně doladěná suhlka ?

nebo respektive smysl celé operace .. je schopna pak výrazně nastřílet líp než dobrá Suhlka ?

nebo má smysl proti rovnou pořízení Anči z druhé ruky ?

dyť ta hlaveň je horší než suhlka ...
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 26 črc 2015 13:33

Slo me o to co se da z hovna uplacat a chtel jsem repetyrku.
Vysledek je markantní uz z vysledkovych listin MaO par let tomu nazad.
Jeji presnost / SA / je na urovni prumerny Suhl s vybranym strelivem s výhodou opakovacky.
Milan Praha

Příspěvek od Milan Praha » 26 črc 2015 13:47

jo to chápu, už sem slyšel i o přestavbě suhlky na opakovačku

já mám sám Suhlku a vím že vše je jen v rukách a na limit zbraně (mám výběrovou z 56 serie) se za svůj život asi ani nedostanu
plingr2

Příspěvek od plingr2 » 26 črc 2015 14:21

kolik stálo to překopání suhl na opakovačku ? a musí se to pak řešit přes zkušebnu jako zásah do zbraně ?
GP K100,Gazela 58,Beretta 70/71,ZKM456
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 črc 2015 15:55

Tohle se dá řešit pořízením biatlonky, např. VOSTOK Biatlon 5-6 (vychází z SM-2) případně ruské malorážky SOBOL - ta má dokonce přímotažný závěr.
Upřímně, právě ta záležitost upravování ZKM a nepovolení jiných zbraní v kategorii Classic v disciplíně MaO byla kamenem mého sváru se spoluzakladateli MaO a mého odchodu z disciplíny. Stále trvám na názoru, že pokud má být něco "classic" (já bych to spíš pojmenoval "standard), pak to má mít aspoň 0,5 kg na spoušti, nemá to mít nic pohyblivého (ani botku), má to mít omezenou kapacitu zásobníku, omezené přiblížení optiky a nemá to mít "nohy" a další přísrabky v podobě tunerů atd. Pokud dám "classicu" dostatečná omezení, je úplně jedno, čím to střílím - ZKM se pak klidně vyrovná suhlce. Naopak snažit se "laděním" přiblížit ZKM konstrukčně kvalitnějším zbraním považuju za nesmysl. Ono udělat z Trabanta wéercéčko, by byl taky jistě zajímavý, ale nikam nevedoucí, pokus. Nic, nemá cenu rozdmýchávat staré spory, "classic" se, myslím, už stejně nestřílí a já už dávno střílím taky něco jiného.
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 26 črc 2015 18:19

Osobne upravovani 456 nepokladam za nesmysl. Da se vyladit hodne vysoko cehoz je SA hmatatelnym dukazem. No a kdyz to ještě i baví ...
Je jasne ze presnost i vyborny 456 nelze srovnavat s dobrymi tercovnicemi.

Vostok biatlon jsem strilel a jedna se i dnes o libovku.
Pazba naprd ale tu si dnes stejne kazdy vyrobi nebo necha vyrobit dle vlastních predstav.
Spoustak by se musel poladit ..
Moc pekne a stabilne chodi prebijeni a lauf je stejne kvality jako tehdejsi tercovnice SM. /prave kvuli laufu nemohla byt zbran povolena pro Klasika /.
Puška se bohuzel dnes blbe shani.

Harpe kdybys prodaval tu biathlonku nevahej zavolat a zasypu te zlatem
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 črc 2015 21:41

Právě, že lauf není vůbec rozhodující, když máš půlkilo na spoušti, pevnou botku, max.12x přiblížení a musíš to opírat o fusekli s hrachem. Sám to mám mnohonásobně vyzkoušeno. Mimochodem, proč si myslíš, že ve standardní velkorážce v minulosti často uspěly technicky horší zbraně, než ve velkorážní terčovnici? Alfa a omega je především v limitovaném odporu spouště (st.puška má min. odpor dokonce 1,5 kg) a standardních rozměrech pažby. Ale to jste tenkrát, hoši, odmítali pochopit a zdá se, že se dodnes nic nezměnilo. Ale jak říkám, nemá smysl vytahovat kostlivce ze skříně.
Jinak na té biatlonce není vůbec co ladit, stačí vyměnit zadní pružinu, která právě limituje to půlkilo (předepsané pro biatlon), za pružinu měkčí. Pak se to dá seřídit stejně, jako SM2.
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 26 črc 2015 21:57

Právě, že lauf není vůbec rozhodující, když máš půlkilo na spoušti, pevnou botku, max.12x přiblížení a musíš to opírat o fusekli s hrachem. 

A ted si jeste pridej k tem vsem neoptimum jeste blbej lauf...
Rozhoduje uplne vsechno ...
Ledaze bych pracoval s teorii ze spatny strelivo muze kompenzovat chyby strelce :)

Ale mame te radi tak tu diskusi neber příliš osobne.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 črc 2015 22:04

Když se budeme bavit o faktorech způsobujících chybu, pak rozdíl v technické úrovni hlavně (mám na mysli nepoškozenou hlaveň) způsobí chybu řádově v milimetrech opsané kružnice, zatímco nesprávně odpálená rána vlivem nezvládnutého odporu na spoušti způsobí úlet v desítkách mm. Sám jsi toho názorným příkladem. Na své ZKM jsi vyladil vše, kromě hlavně - a ejhle, sám potvrzuješ, že jsi se dostal na úroveň průměrné suhlky. Takže lauf asi tím limitujícím faktorem až tak dalece nebude.
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 26 črc 2015 22:13

Kdyz se naučíš zvladnout pulkilovou spoust a ze to jde, tak zacnes resit lauf potazmo strelivo.
Strilel jsem ze soucasne profi biathlonky Anschutz z bagu a soustrely byly ops srovnatelne s tercovnicemi pro papir.

Tot moje zkušenost a tam se taky nic operativne nenastavuje na pazbe.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 27 črc 2015 11:28

Vyprdněme se na to, tohle už je zapomenutá historie, tady bychom jen řešili něco, co už skoro nikoho nezajímá. Případnou další diskuzi prosím přesuňme do úrovně SZ. Tady se vraťme zpět k obecným problémům malorážek. :wink:
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 27 črc 2015 13:53

Máš recht.
Odpovědět