vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Mysak_Bob
Kontaktovat uživatele:
Re: vse o malorazkach

Příspěvek od Mysak_Bob » 31 říj 2015 20:55

Zdravím pánové,
už několik týdnů prolézám internet a nenacházím nic, co by mne uspokojilo,
tak se obracím na Vás - víc hlav víc ví.

Hledám malorážku (.22LR), která by vyhověla mým požadavkům (možná nereálným) a to:
- cena do +-15.000Kč bez puškohledu
- nejsem myslivec, takže sportovní střelba
- ačkoliv jsem normálně pravák, tak střílím jako levák (samonabíjecí s natahováním závěru napravo by mi nevadila, ale to asi nebude slučitelné s následujícím bodem)
- nemám nějaké "závodní" ambice, ale přece jenom bych uvítal solidní soustřel na 50m
(pokud možno lepší než CZ452-2E ZKM LH)
- zásobník pokud možno na 10 nábojů (ale to už není rozhodující)
Existuje vůbec nějaká taková zbraň (třeba i s mírně vyšší cenou)?

Budu vděčný za tipy příp. odkazy, kterým směrem se mám ubírat.

Dále mám jednu perličku.
Jak jsem prolézal web CZ UB, tak jsem našel samonabíjecí CZ512TACTICAL - v ceníku ji nemají, tak jsem učinil dotaz v podnikové prodejně v Praze.
Vzhledem k tomu, že oficiální cena na americkém trhu je o 14USD vyšší než u klasické CZ512, tak jsem naivně očekával cenu kolem 11.000Kč (10.430 + 14x25).
Naivita mi vydržela do té doby, než jsem dostal odpověď na dotaz, která byla 16.490Kč.

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 01 lis 2015 19:06

Konkretizuj zadání:
pokud chceš střílet ISSF, nesmíš použít zbraň se zásobníkem, tudíž je ti samonabíječka naprd.
Pokud chceš střílet MaO, BR, TM, potřebuješ zbraň s terčovou přesností, takže s těžkou hlavní a navíc bez samonabíjecí funkce, která znepřesňuje střebu vlivem "násilného " podání náboje do komory.
Jedinou samonabíječku s rádoby těžkou hlavní znám tuto:
http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/d ... 22-lr.html
Bylo o ní mnoho napsáno, na americkém trhu je jedna z nejpopulárnějších, vyrábí se ve spoustě úprav. Ale mezi námi, nic moc.
Pokud chceš střílet jakousi "taktickou" střelbu s odpovídající přesností, pak tvým technickým požadavkům bude nejspíš odpovídat toto:
http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/d ... 0-ran.html
nebo
http://www.thefirearmblog.com/blog/2013 ... rx22-sale/
http://jga.anschuetz-sport.com/index.ph ... how=detail
Jen si budeš muset sáhnout kapánek hloub do kapsy. Cena nového produktu je cca 900,- až 1000,- USD
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 01 lis 2015 19:41

Tohle mne lehce odrovnalo :D

- nemám nějaké "závodní" ambice, ale přece jenom bych uvítal solidní soustřel na 50m

JInak Ruger 10/22T se dá vyladit ale je třeba nemalých investic viz. příslušné téma o pušce zde v Krmelci.

V dokonalém výsledku v USA je zapotřebí custom úplně vše :) tzn i hlavní části zbraně.

ruger-10-22t-t6289.html?hilit=ruger 10/22T
AGN Vulcan .22 + Burris Timberline
FWB 800FT + Burris Timberline
HW100 FSB .177 + Burris Timberline
Jsem totiz ... Timberlinovej
mot

Příspěvek od mot » 02 lis 2015 17:33

Pokud chceš střílet aspoň trochu přesně,tak zapomeň na samonabíječku a sežeň dobrou ZKM 456 . Sice to má kliku ale taky těžkou hlaveň. On to taky není žádnej zázrak ale je to relativně levný a relativně přesný. Co třeba zrovna tohle?
p-zkm456-t26289.html
Mysak_Bob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak_Bob » 02 lis 2015 17:56

to mot:

kdybych byl pravak (co se tyce strileni), tak by asi nebylo co resit a nevymyslel bych nemyslitelne,
ale potreboval bych zaver nalevo :?
mot

Příspěvek od mot » 02 lis 2015 18:02

To jsem přehlédl. Tak to uznávám,to problém je.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 lis 2015 19:15

Ale prd je problém! Sám jsem levák, okolo flint se motám cca 40 let, z toho 35 jsem střílel s pravými flintami (a vojenskou historii tak střílím dodnes - Mosina nikdo levýho neudělal. Pokud chce někdo střílet ISSF, tam to problém je, jelikož je nuitno po každém výstřelu zbraň vyndávat z ramene. Ale i s tímto handicapem se mi podařilo nastřílet s ruskou Uralkou výsledek 582 bodů. U BR to je úplně totál jedno a u střelby z dvojnožky s optikou je pravá flinta pro leváka i jistou výhodou u "rychlých" položek, kde až tolik nejde o přesnost, ale o počet výstřelů. Jen je třeba zvládnout správnou techniku. Občas jsem se musel i hlídat, abych si neotevřel závěr v okamžiku výstřelu. :lol:
No a pokud někdo cítí jako problém pravej závěr, může si na něj udělat převaděč na levou stranu a pak v pomalých položkách repetýruje levou a v rychlých pravou. Vypadá to asi takhle:
Přílohy
moje 456 2.JPG
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 02 lis 2015 19:17

Česká zbrojovka vyrábí 452 - 253 s levorukým závěrem.

Takže, Mikimauz neví, nezná, nečte :)

Harpe, už jsem ti někdy řekl, že seš děsně šikovnej. Když se dívám na tvoji flintu jako pažbu, bipod, kůkr a tak nějak celkově z toho cítím virtuosně sladěný celek.
:D
mot

Příspěvek od mot » 02 lis 2015 19:34

Harpe,tvojí flintu samozřejmě znám ale ne každej má možnost něco takovýho vyrobit. Možná ani chuť. Chápu dotaz tak,že hledá jestli něco "levýho" není už rovnou ke koupi. A asi tak v cenový relaci 451. Levou Anschutz 1913 asi nechce a flintu s "pravým" systémem asi taky ne.
Mysak_Bob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak_Bob » 02 lis 2015 19:49

to Křapáček:

Mikimauz čte (sice moc nezná - nedržel jsem ji v ruce) :wink:
viz první můj příspěvek
... přece jenom bych uvítal solidní soustřel na 50m

mot to asi vystihl, že bych rád něco "hotovýho"
tu CZ452 chci brát jako "poslední řešení"
Křapáček

Příspěvek od Křapáček » 02 lis 2015 20:00

Cz ma výborný laufy i celkem system vyjma spoustaku. Ten stoji zaprd trochu to narovnava 453 s napinackem. Mel jsem ji a soustrely si nezadaji s vybranym strelivem s tercovnicemi. Bohuzel tyto flinty 452 a 453 se delaji v loveckych pazbach ovsem to se resit da a 453 kterou koupis ber Varmint tedy kratsi ale těžší lauf.
No at se daří ale na vyber moc nemáš krom toho ty levoruke zavery jsou na objednávku takze to neni hned.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 03 lis 2015 09:23

Tome, když někdo nemá chuť, tak ať se trápí s pravým závěrem nebo sáhne do kapsy a koupí si značkovou levou flintu nebo ať se na to vy**re. Střelba je do značné míry mentální záležitost a ta mentalita a chuť střílet se mj. projeví i ve schopnosti řešit problémy. Já nejsem nijak zvlášť zručnej, od řemesla umím prd, ale dokážu si ty věci vymyslet, nakreslit, a buď je s pomocí zkušenejch řemeslníků vyrobit, nebo si je nechat vyrobit. Něco se povedlo víc, něco míň, něco vůbec. Ale řešením problémů člověk získává zkušenosti a roste. A vo tom to je! :wink:
mot

Příspěvek od mot » 03 lis 2015 14:47

Harp
Řekl bych ,že máš pravdu. Pokud se to se střílením myslí opravdu vážně ,tak se dá se dělat hodně. Buď vyrábět nebo kupovat. Někdy obojí. Když bych spočítal co už jsem dal peněz do tohoto koníčka a dozvěděla se to moje žena,tak jsem na 100% mrtvej.
Jenže každej to třeba až tak neprožívá a stačí mu jen tak "něco" aby si jednou za čas střelil a třeba trefil (malorážkou na 50 metrů) pěticentimetrový kolečko. Na to mu stačí v podstatě cokoli. Když je levák ,tak má právě ten problém.
Z toho mi vyplývá že pokud je ten 1.případ,tak vyrábět a nakupovat ,podud je druhý případ tak ,jak píšeš,je to jedno a může střílet "pravou" flintou a nic tak moc se neděje.
U nás (Mao) ještě donedávna střílel kamarád levák s pravou 456 a vůbec ne špatně. Komfort střelby teda žádnej ale pak je na každém,jak to bude řešit. Jestli vůbec.
LLEX

Příspěvek od LLEX » 03 lis 2015 22:15

Dobrý den všem,
už dlouho si pohrávám s myšlenkou začít střílet malorážkové soutěže (MaO apod.) Zatím jsem odstřílel pár klubových "sranda" soutěží s půjčenými puškami s pevnými mířidly (nedopadlo to nejhůř) a chci zkusit optiku.
Brouzdám po netu a koukám co se prodává, ale jsem pistolář a puškám nerozumím...
Tak prosím o radu zkušenější.
V hledáčku mám Sako Quad Heavy Barrel, Browning T-Bolt Composite Sporter a jako poslední CZ 455 thumbhole.
(ano, vím, že jsou cenově dost rozdílné) Jde mi o kvalitu a přenost. Nechci si koupit něco za každou cenu za levno a pak do toho vrážet spoutu peněz za "tuning". Prostě chci kvalitní zbraň, u které mi pak nebude líto déle šetřit a dokoupit kvalitní doplněk (dvounožku, optiku.....).
Děkuji za rady.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 04 lis 2015 08:48

Chceš za každou cenu zásobníkovou zbraň? Pokud by ti vyhovovala jednoranka, doporučil bych nákup slušné Suhl 150 (o jedné vím) nebo některé z ruských flint SM-2 nebo URAL (menší komfort, lepší materiál) a nebo tohle:
http://www.panzer.cz/cs/malorazky/2112- ... 22-lr.html
http://www.panzer.cz/cs/malorazky/1743- ... delat.html
Obojí zahraje nejméně stejnou muziku za výrazně míň peněz.
Pokud chceš zásobníkovou zbraň, Doporučuji ruskou Vostok Biatlon typ 5 až 7 (ta už má přímotažný závěr). Tyhle zbraně se ale hodně blbě shánějí. Stále jsou ale levnější, než Sako Quad za 1500 USD.
Odpovědět