Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kavy
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Kavy » 04 čer 2015 07:00

Pokud ti jde o spolehlivost do tuningu se nepoustej.
Original pruzina je navrhnuta dobre.

xvo

Příspěvek od xvo » 04 čer 2015 14:05

Nerozumím tomu, mám devítku z nedávné výroby, spoušť je velmi jemná a natahování mi též problém nedělá. Je to tak adekvátní natažení 38" revolveru.
xvo
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 04 čer 2015 14:54

Nic tvrdšího mi rukama ještě neprošlo a že už jsem měl v ruce spoustu revolverů a i spoustu GG derringerů. Nevím jestli něco nezměnili, ale než tohle natáhnu, tak stihnu .54ku vytáhnout z pouzdra, natáhnout a vystřelit a ještě přepnout na druhou hlaveň. Pružinu jsem už vyndal, přeměřil a bude se objednávat na test.
Gewehr 88 ( 8x57IS )
Kavy

Příspěvek od Kavy » 04 čer 2015 15:11

Pokud je v uložení derringeru dostatečně předepnutá,můžeš zkusit u ní ucvaknout 1-2 závity.Je to nevratná úprava a je nutné stříhnout jen nezbytně nutné množství závitů aby pružina v uložení nebyla volně a zároveň aby měla dostatečnou sílu na první pokus zažehnout zápalku.
Je to věda :-)
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 04 čer 2015 17:58

Tak derringer se mi vrátil z Tvrdonic, kam jsem ho posílal kvůli malé mezeře mezi přeřaďovačem a zápalkami. Chtěl jsem to poštelovat tak, aby se přeřaďovač nemohl nikdy dotýkat zápalek při poloze kohoutu na ozubu kvůli bezpečnosti při nošení. To se také stalo - podle zprávy od GG vyměnili přeřaďovač, kohout a pružinu. Nevím, proč toho museli měnit tolik, ale výsledek se dostavil. Přeřaďovač má teď menší vůli a zápalky se nedotkne ani když se na něj zatlačí směrem dopředu. Viz obrázek. Pokud máte někdo podobný problém, t.j. přeřaďovač vám za určitých okolností škrtá o zápalky, a přitom nosíte, nechte si to raději též opravit. Celé to trvalo týden. Co se týče tuhosti natažení - není to náhodou jen o grifu? Mně se nejdřív taky zdálo, že to jde dost ztuha ale teď s tím žádný problém nemám.
Přílohy
preradovac.jpg
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 04 čer 2015 21:33

O grifu to není, tohle už je můj třetí derringer, aktuálně mám ještě 54ku a za ta léta, co se okolo zbraní motám, mi toho prošlo rukama spousta. Jestli toho u tebe museli měnit tolik, tak možná něco měnili na konstrukci?
Gewehr 88 ( 8x57IS )
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 04 čer 2015 21:53

dobrá spekulace, ale bude to jednodušší. Není to tím, že průběžně stále dotahují detaily a je jednodušší vytáhnout celý uzel něž z něho brát jeden díl a dopasovávat ho na další? Hlavní rozměr se nezměnil tak je to tak snadné :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 05 čer 2015 08:17

Tak nebo tak, pro mě je hlavní, že to udělali k mojí spokojenosti a netrvalo to moc dlouho - palec nahoru :wink:
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 10 čer 2015 11:01

Původní pružina: 0,9x5,6x31,5x14 nahrazena 0,9x6x30x14 a je to balada. Původní se při montáži musela o 5mm stlačit a byla díky tomu a menšímu průměru o hodně tvrdší. Objednáváno od Pružiny Čermák.
Gewehr 88 ( 8x57IS )
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 10 čer 2015 22:09

Tak se mi málem podařilo nabít jednu hlaveň dvakrát. Stalo se totiž to, že jsem stihl nabít jen jednu a šlo se k terčům, takže jsem musel odložit. Pak jsme se zakecali a já začal nabíjet znovu. Naštěstí jsem si zvykl před nasypáním prachu použít pro sichr kartáček, a to mě zachránilo. Dovolte mi také připojit fotku, která se myslím docela povedla.
Přílohy
gg_dimini_45.jpg
Kavy

Příspěvek od Kavy » 11 čer 2015 21:39

Klasická situace,kterou jsem také zažil.Kecáním nebo přerušním střelby jsem přestal nabíjet a nabil dvakrát.Plná navážka,zašpiněné hlavně,ideální podmínky pro maximální výkon.
Derringer to vydržel bez problémů,ale zápěstí mě bolelo ještě večer :-)
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 12 čer 2015 10:26

Tak to je dobrá zpráva, že to vydrželo. A hlavně, že se nic nestalo. Zapálilo to obě ty navážky najednou, ikdyž mezi nimi byla sřela?
Kavy

Příspěvek od Kavy » 12 čer 2015 13:42

To netuším,podle ohně se mohu jen domnívat že ano.

Nemohu to nikomu doporučit,přeci jen se porušují bezp.předpisy výrobce,ale je to rána kterou jinak z derringeru nedostanete při sebevětší navážce.
Jednou jsem střílel výhradně 2g Vesuvitu a řádně utaženém nabíjení.Po několika ranách mi to už nepřišlo nějak zvláštní,přestože moje packa potom bolela ještě dva dny :-)
Je to mnohem lepší zážitek než dát volič do střední polohy a odpálit současně obě hlavně najedno. Vlivem rozdílných délek průšlehového kanálu to není jedna velká pecka,ale jen dvě i když po době jdoucí.
Ale tyto experimenty máš již za sebou a snažím se střílet podle předpisů.
palos

Příspěvek od palos » 19 čer 2015 16:28

Zdravim pani, precital som uplne celu diskusiu, ale nikde nebolo spomenute kolko g prachu dava prachovnica great gun na 9mm derringer...mozem poprosit nejakeho majitela tejto prachovnice ci by to mohol prevazit? moja prachovnica podla vahy dava 0,7g VesuvitLC co sa mi zda malo....tento prispevok som sem pisal asi 6krat a stale mi to mizlo tak dufam, ze sa to tu zrazu neobjavy vsetko naraz v tom pripade sa ospravedlnujem adminovi...dakujem
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 19 čer 2015 17:52

Testl jsem 3 druhy střel z čisté hlavně - 3 dny střílení po sobě :)
Lisovaná deska silná 25mm
Maxi - tím je myšlen 245gr Maxiball od Aresu
Ogivál - tím je myšleno tohle: http://www.lovecke-zbrane.eu/zbrane/vol ... -ogival-1/
Kule: .445 + 0,15mm silný mazaný flastr
Mazání: 55% včelího vosku + 45% vepřového sádla
Prach: Vesuvit LC

Nejlépe si co do výkonu vede ogivál, poté maxiball a až někde daleko vzadu je kulička. Stříleno na 15m ve stoje jednoruč - když jsem střílel s kuličkou, měl jsem desku otočenou - střílím přesněji než s .54kou - spoušť je u dimini citlivější.
Ogivály prostřelily desku jako nic a do čerstvého špalku z vrby jívy se ještě zavrtaly dalších 25mm. Kopanec byl nejsilnější.
Kule, pro mě dost zklamání ( z .54 chodily parádně, tady nic moc ), horní hlaveň udělala důlek a vypadla, spodní jsem střílel moc nízko a trefil hranu, tam byl průstřel. Ještě si pohraju s tloušťkou flastru. Nekope.
Maxiball, no střílel jsem je první den a neroztemoval jsem je a měl jsem jinou odměrku na prach - ty ještě otestuju pořádně se vším všudy, tedy 2g LC + roztemovat na konci, aby se roztáhl do vývrtu. Kopanec malej. Ten maxiball, který neprošel ( z dolní hlavně ) měl ztížené podmínky, po výstřelu z horní hlavně deska poskočila a zůstala nakloněná - střela je ohnutá, byla zaseklá nakřivo díky tomu, že i deska byla nakřivo a chyběly +- 3mm k tomu, aby střela šla skrz. Výstřelový kužel je u maxiballu suverénně největší, i deformace střely je největší. Všechny střely jsou z měkkého olova. Příštími obětmi budou: meloun a asi vepřová hlava ( ne nemyslím tu na hradu ) :mrgreen:
Přílohy
2015-06-19 17.13.42.jpg
Nalezené střely
2015-06-19 15.10.43.jpg
Výstřelové otvory
2015-06-19 15.10.08.jpg
Vstřelové otvory
Gewehr 88 ( 8x57IS )
Odpovědět