Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
44219902b
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od 44219902b » 15 kvě 2015 18:54

Brno šumavská má ogivaly jak ráže 45 tak i 54 i mnoho jiných ráže 31,36,44 atd mají velký výběr a do mě 45 nádherně pasují mám od tam i derringer 45 4,5 tvrdochrom super jednání, ochota,a když nemají tak seženou

mujtaj

Příspěvek od mujtaj » 16 kvě 2015 00:01

výrobca by mohol an kliešte predávať :-)
COOK

Příspěvek od COOK » 16 kvě 2015 22:26

8)
Tak jsem úspěšně vyzkoušel nový způsob čištění a konzervace: benzin + parafin. Měl jsem po ruce "čistící benzín", kde je navíc toluen, ale to nemá význam. Parafínu tak 3%.
Laufy jsem prostě jen nahrubo vydrhl a od pistonů profoukl kvůli drobkům. Na vývrtu zůstaly škraloupy (který nasákly roztokem).
Po třech týdnech jsem je protáh vařící vodou, takže se vše vyplavilo a ejhle, vývrt dokonalý jako zrcátko, bez známky koroze. Nic neukázal ani bílý vytěrák.

Výhody:
-nejsem leštič, tak se s tím nemusím víc srát
-nabitím na zasviněnou hlaveň, mám výkon hned (spásné pro majitele .45+)
-tech. benzin se vypaří a dál (skoro) nic nesmrdí jako oleje/petrolej
-parafin konzervuje další plochy
-parafin chrání vývrt před agresivním prachem (i za sucha obsahuje KNO3 nějakou vodu), takže bezva na nošení
-nabitý prach nemůže ničím nasáknout

Je asi jasný, že kdyby v benzínu nebyl parafin, vývrt by po třech týdnech byl sežraný na kaši...
Romanescu

Příspěvek od Romanescu » 17 kvě 2015 08:26

To by bolo vynikajúce, keby to takto spoľahlivo fungovalo. Keď viem, že nepôjdem strielať mesiac, je to jedno, hlavne vtedy vydrhnem poriadne, ale keď idem o tri dni na strelnicu znova, takéto dočasné zakonzervovanie je ideálne. Skutočne výborný nápad, poexperimentujem s tým tiež.
Trochu mám ale obavu o vnútorné dutiny za pistonom a prešľahové kanáliky.
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 18 kvě 2015 14:48

Na jiném webu (postapo) jsem se dočetl, že může dojít k nechtěnému výstřelu v bezpečnostní poloze kohoutu a to překlopením selektoru hlavně - smykem přes zápalky. Rozhodl jsem se to vyzkoušet, nasadil jsem pouze zápalky a snažil jsem se to takto odpálit. Při poloze na ozubu je mezera mezi dobře domáčknutou zápalkou a selektorem skutečně minimální a vzhledem k vůli selektoru se dá tlakem na něj docílit kontakt. Nicméně ani když jsem zkoušel všemožně škrtat selektorem o zápalku hrubou silou, k odpálení nedošlo. Dále jsem to 14 dní nosil v pouzdře GG při všech možných aktivitách, v autě, na cvičáku se psem... a nikdy nedošlo k samovolnému překlopení páčky. Great Gun tvrdí, že nošení na ozubu je bezpečné... Co si o tom myslíte? Jak moc jsou perkusní zápalky citlivé? Nebylo by lepší ten selektor trochu snížit (ubrousit) aby tam byla bezpečná mezera? Nebo je to takto schválně a počítá se s tím, že odpálit to může jen silnější úder a nikoliv smyk?
xvo

Příspěvek od xvo » 18 kvě 2015 15:05

Kdysi dávno, když mi došly perkusní zápalky, jsem střílel plastovými kapslíky do kapslíkovky. . . . nouze :D . Tenkrát se mi stalo, že při nasazování - dotlačení na piston se zápalka vznítila. (opakovaně vyzkoušeno). Díky zachování bezp.manipulace - výstřel šel k terči. Zkoušel jsem to samé s perkusními zápalkami a - bez šance vznícení. Myslím, že to co píše "sturmd1" je málo pravděpodobné, ale vše samozřejmě závisí na výrobních tolerancích. U mého derringeru je stále vzdálenost na bezp.ozubu 0,6 mm od nejbližší části zápalky. Můj je nový, třeba si výrobce uvědomil tento problém a vzdálenost zvětšil, nebo jen jak jsem psal výše je vše jen díky výrobním tolerancím pro mě příznivější.
xvo
Dudulik

Příspěvek od Dudulik » 18 kvě 2015 15:37

Tak u mýho 9" je rezerva 1mm na 100%.I když zatlačím proti zápalce tak se mi nestaně že by o ni škrtnul.
Jinak ozubu důvěřuji,zkoušel ozub natažený se záplakama na pistonu,DG v origo pouzdře vložit do staré ledvinky a "pomuchlat" po zemi,pádem...a nic.Ale nevím kdyby už byl vychozený mechanismus.
Přílohy
IMG_0324.jpg
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 18 kvě 2015 15:44

No, vy tam máte krásnou mezeru, asi to bude chyba. Obrátím se na Great Gun. Ozubu se dá podle mě věřit na 100% - stačí se podívat jak je to uděláno - je samosvorný. Ale s voličem v kontaktu se zápalkou bych nedal ruku ani do vlažné vody na to, že to nevystřelí při pádu na zem. To jsem samozřejmě nezkoušel.
Dudulik

Příspěvek od Dudulik » 18 kvě 2015 16:08

Poštěstilo se mi i že pokud jsem zápalku pořádně nenamáčkl tak byla selhávka.Na druhý natažení v pohodě.Ale v tom mi přijde to kouzlo perkusu...najít si to svoje jak s tím tvořit.Samozřejmě s bezpečnou manipulací...ne jak to videjko pár příspěvků zpět :-O
Ozub je hodně v pohodě...ale i tak budu radši ve střehu :-)
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 19 kvě 2015 12:06

Tak Great Gun zareagoval okamžitě a můj DIMINI si udělá výlet domů kvůli kontrole...
xvo

Příspěvek od xvo » 19 kvě 2015 19:14

Solidní firma.
xvo
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 21 kvě 2015 11:22

Ano, rozhodně velmi solidní firma a model DIMINI je podle mě mimořádně povedená zbraň. Až mi poladí ten přeřaďovač, tak už budu v sedmém nebi. Skvěle se nosí, výborně střílí a je krásně udělaná. Časem si určitě pořídím něco dalšího od Great Gunu.
1mato250

Příspěvek od 1mato250 » 21 kvě 2015 21:14

daj potom vediet ako si dopadol..mne tiez na 9mm skrta preradovac o zapalky ked je na bezpecnostnom ozube. na .45 a 54ke je to v poriadku
olddragon

Dvojstřely v derringeru.

Příspěvek od olddragon » 22 kvě 2015 19:39

Střelci z derringeru GG.
Máte někdo zkušenost se střelbou z derrika .45 se dvěma střelami v hlavni? Použili jste ogivály nebo sférické střely? A jakou navážku Vesuvitu? Výsledky?
Díky za veškeré informace k tomuto.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 22 kvě 2015 22:13

Nevím na co to potřebuješ,ale chyby už se stali.
1,5g Vesuvitu + 200gr REAL , na to dalších 1,5g Vesuvitu + 200gr REAL ... až při naklepnutí střely jsem zjistil že už tam jedna várka je. Odvrtat nebylo čím a i kdyby bylo,tak bych to bez naložení do vody nedělal.

Derringer takový výstřel bez sebemenší újmy vydržel,ale mě ruka bolela ještě za týden.
Odpovědět