Dreslerovy flobertky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
paul67
Re: Dreslerovy flobertky

Příspěvek od paul67 » 10 kvě 2015 03:50

Tak jak jsem predpokladal p.Dressler-perfektni pristup a ochota veci resit.To je dobra zprava pro vsechny a hlavne pro cernunos/myslim,ze nakonec budes spokojen :D Z prispevku je zrejme,ze jsou nastreleny crk 10cm pod,jetli to dobre chapu.Zajimave,sam to musim testnout,proze mam pocit ze me to lita baj voko na flek.Novych Fox je tedy 22,tak to jsem predposledni...hmm koukam,ze nas stejne moc neni :shock:

Kavy

Příspěvek od Kavy » 10 kvě 2015 06:57

To je slovo chlapa :-)
cernunos

Příspěvek od cernunos » 10 kvě 2015 10:38

p:Dressler: Kéž by takový přístup měla většina výrobců a prodejců.Je to krom jiného i věcí cti.Zítra vám zavolám dopoledne a Foxku bych vám rovnou zaslal.Přeji vám pěkný den.
pelanj

Příspěvek od pelanj » 11 kvě 2015 10:57

Mám malého Derringera - a je moc velká škoda, že se nedá koupit i v 22 LR. Co jsem měl Trampa (prodal jsem jej), tak jsem střílel na 10 metrů na malorážkový terč takto (vlevo) Obrázek

Jsem mizerný střelec a není to ukázka schopnosti zbraně, prostě jeden náhodně vybraný terč.
J.Dressler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Dressler » 14 kvě 2015 23:47

Cernunos:

Ve středu reklamovanou pistoli Fox Special 200 výr. číslio 016 pošta doručila. Po prohlídce hlavně musím konstatovat, že byla silně znečištěna a místy i zalepena olovem a to především vzadu u komory, kde asi na prvních 20 mm byly drážky i pole zalepeny olovem ale i přímo na ústí hlavně. Zkusil jsem střelbu na 8 metrů a potvrdilo se, že soustřel není dobrý-pochopitelně.

Hlaveň jsem vyčistil a dalo to fušku dostat olovo z drážek.......

Potom jsem střílel na 8 metrů pro porovnání a pět ran šlo skoro do jedné díry.

Odpoledne jsem vzal reklamovanou flobertku na procházku se psem ven a provedl zkoušku přesnosti na 15 metrů-v sedě s oporou. Natočil jsem to na video:

https://www.youtube.com/watch?v=ojx-3Pf ... e=youtu.be

Doporučuji řídit se návodem k použití a po každé střelbě hlaveň řádně vyčistit kvalitním čistícím olejem.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 15 kvě 2015 00:05

cernunos píše:paul67,BlackPowder:Tak moje zavinění nepřipadá v úvahu,flobka mi rozhodně nikde nespadla,na své věci jsem hodně opatrný,naopak je jak v bavlnce a nikde na pohled není poškozená od výroby.Prostě to nechápu....Asi nemá cenu vymýšlet sto dalších scénářů a mudrcovat zde nad tímto mým problémem.Až se to vyřeší,tak zde budu informovat... :roll:
Takze sa to potvrdilo, co som okrem ineho pisal.
Necistis to dostatocne, ak teda vobec !!!
Black Powder píše:Cistite chlapy vobec po kazdej strelbe tie vaze pluvatka? Ono ta traskavina vo flobertoch je poriadne svinstvo. Po 5tich ranach je to tak napecene, ze sa dalsie strely strhavaju.
... a dalsou strelbou sa to len zhorsuje.
To neni 22LR ze to preblafnes raz za sezonu.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 15 kvě 2015 00:43

Jirko pěkný video a dost slušná střelba - jaá byl předevčírem dopoledne se svým speciálem na střelnici a na 15 metrů jsem měl všechny - 40 - zásahy na mezinárodním pistolovém terči 20/50 nejhůř v devítkovém kruhu, ovšem když si to vzal do ruky pistolář který umí nasazel 10 ran do desítky. Takže o přesnosti Tvých flobertek není potřeba vést debatu.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
J.Dressler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Dressler » 15 kvě 2015 01:19

Je to tak, flobertka není LR a je potřeba ji pořádně po každé střelbě vyčistit hlaveň. Nejvíce se zanáší zplodinami hned za nábojovou komorou na začátku vývrtu, normálně to jde většinou vyčistit silonovýn kartáčkrm namočeným v oleji. Pokud je to vážnější, jde použít i mosazný kartáček který se protáhne hlavní směrem od komory k ústí. A po vyčištění nakonzervovat olejem.

Před další střelbou vytřít do sucha a pro jistotu dát dvě-tři odmašťovací rány. Potom teprve na terč.

Aleši - ahoj :P - je vidět že pistolka nezahálí a že se dobře bavítš.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 15 kvě 2015 01:42

ode mne k čištění ... já jsem humusák ... maloražky nečistím snad vůbec a flobertky tak po vystřílení krabičky ... mně přesnost vyhovuje.
Pravě píši článek o tomto speciálu ... snad najdu krabku patron aby se dal provětrat před svědky na sobotní České Kryse

kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 15 kvě 2015 07:25

No ono se taky často zapomíná, že střelba není jen o tom, naučit se nabít a zmačknout spoušť. Nákup drahý zbraně a nedejbože dalekohledu z neumětela střelce neudělá ani smykem.... Tak možná postřelovače :mrgreen:
Co tedy p. Dresslerovi závidim, je pes..... náš je světovej šampion ve zbabělosti, a zatímco sousedovic kocour se při střelbě z flobertky se zájmem dívá, případně lítá za odletujícími víčky, psí hrdina zalejzá pod králíkárnu.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 15 kvě 2015 09:46

Tak to můžeš věřit že Jirky pes umí výt jak šakal ... střelba mu vyloženě vadií :mrgreen:

cernunos

Příspěvek od cernunos » 15 kvě 2015 12:33

p.Dressler:
Sice jsme to včera probírali telefonicky ale i tak bych vám chtěl ještě jednou poděkovat za příkladný přístup k mému problému s přesností mé Foxky.
Zbran jsem opravdu po dvou posledních střelbách nečistil ale faktem je,že vždy vystřelím max 15-25 ran,tedy to odpovídá cca max 50ti-60ti ranám,po kterých Foxka byla takto zaprasená.Jinak před tím jsem po každém střílení pečlivě hlaven čistil,no i tak mi přesnot velice negativně habrovala.Vše nasvědčuje tomu,že musím zapracovat na svých rukách,které mají asi s Foxkou problém.S tím čištěním jsem dal na radu zde některých,kteří urputně zastávají názor "NEČISTIT",přičemž to pak prý lítá přesněji a rychleji(viz Alexxxus a jiní),a proto jsem zkusil chvíli nečistit.Jak vidno není tomu tak(pak nechápu že to stále Alexxxovi trefuje i po dlouhodobém nečištění :shock: ) a i sám výrobce doporučuje čistit a čistit.p.Dressler mi na mou žádost snížil hledí tak,abych nemusel "podstřelovat" a aby to chodilo víceméně na flek.Tak jsem zvědav a hned Foxku řádně provětrám.Celé je mi to záhadou,že mi to tak dovně lítalo,no snad se to ted zlepší,budu holt trénovat.....
Tak at nám to lítá..... :)
mvoracek

Příspěvek od mvoracek » 15 kvě 2015 13:30

Nebyl jsi na vojně? Dostal bys rovnou tři vostrý za špatné vyčištění zbraně!
Dresslerovky, ZKM 451
Adler A

Příspěvek od Adler A » 15 kvě 2015 13:35

Nebuď tak přísný, udělal to z nedbalosti a lehkomyslnosti :lol:
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 15 kvě 2015 13:36

Mě tedy poměrně hlava nebere to zadělání olovem u flobert náboje s výkonem 40J neomezeně a 7,5 omezeně. Olovo jsem nemusel šťárat z žádné předovky, malorážky, ani nábojovky při používání olověných střel.....Neproběhl nějaký Pat&Mat pokus o navýšení výkonu náboje?
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Odpovědět