Taipan Bullpup
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jolko psal jsem ti sz!
Re: Taipan Bullpup
Diky.
zdravím ve spolek mám taipana 2ku a chtěl bych poprosit někoho ze zasvěcených jestli by poradil jak se dostanu k regulátoru..nikde na netu jsem nenašel rozborku kdyžtak do SZ předem děkuji...K
... no ja se pripojuji k kennymu, na regulik se chystam taky. Opisu jeste ten problem ,,prokluzovani bocni paky napinani biciho mechanizmu,, V urcite poloze napinani pri soucasnem tlaku klicky dolu je to ,,Ok,, nedam pozor - nenapne, proklozne.
Zisteni : klicka bocniho napinani = dural, cep = ocel. Jednoduse - casem se to v spoji klicky rozhegla a pri natahu čep nechyti a prokluzuje. Otazka : je na to recept ? Da sa to doladit na spoustovem mechanizmu, aby chytal nátah pri jinem nastaveni mechanizmu v kroku spouste ?
Zisteni : klicka bocniho napinani = dural, cep = ocel. Jednoduse - casem se to v spoji klicky rozhegla a pri natahu čep nechyti a prokluzuje. Otazka : je na to recept ? Da sa to doladit na spoustovem mechanizmu, aby chytal nátah pri jinem nastaveni mechanizmu v kroku spouste ?
Jolko sz! Nemáš jen moc dotaženy regulační šroub? Mě se toto nestává! Nebo nevim jak přesně to myslíš!?
Romcan: diky, odkaz na SZ. Sem tam muska se vychyta, hlavne kdyz to trefuje
Dal jsem dotaz i prodejci na rizikove nahradni dily a servis / nic neni vecne /, uvidime.... a at Ti to trefuje lip a lip i kdyz uz ted je to super.

Já už ti asi rozumim jak to mysliš s tou pákou! Ted Nevím jak je to u Taipana II ale u Mutanta jsou nebo je na tom kolíčku co napíná kladivo mosazný váleček který to vymezuje! A ten by to měl podržet! Chtělo by to foto! Jinak kartuše se nechá vypustit od 100 bar tím že se utáhne šroub pružiny co půjde natáhnout páčka a vystřelit potom vzduch uteče sám alespoň mě to tak jde a ventil zůstane otevřený!
...presne, mam taky Mutanta. Na tom kolicku jsou dva mosazne vymezovaci krouzky, chodi to v mosazne kolejnici a mne ten kolicek asi sem tam pri napinani pakou vyleze vzhuru / nevim proc / a nezachyti kladivo - jednoduse - BLBA VULE TAM KDE NEMA BYT.... se tesim i netesim na ten regulik - uloha na svatek prace:?... a jak to pujde potom. doufam, ze to nesprasim 

No taky jsem se rozborky bál ale slo to v pohodě tohle mi pořád nejak nejde do hlavy to s tím kladivkem tam by to mělo být vše na presno a nemelo by se to hnout nahoru dolu malinká vůle asi jo ale toto? Mel si venku i kladívko?prehazoval si páčku na druhou stranu? Skus sem dát nějaké foto! Jsou tam nějaké viditelné známky po tom že se to nezachyti? To bude určitě nějaká blbustka snad!
Kladivko venku bylo, packu jsem neprehazoval ale kontroloval jsem to. Zadny otlacek na kladivu, podlozkach, nic podezrele jsem nevidel. Snad na to dojdu, na fotce v tej dire biciho mechanizmu nic nenafotim /asi /, vsechno vypada jak ma, dovnitr pujdu na svatek prace
Ahoj a dik.

Tak jsem dnes přeměřil kouzelníka všechno-fuč
(MUTANTA) teplota 20 °C doma ve flaše jen 180 barbuchú Od 180 bar do 155 bar první zásobník,od 155 do 130 druhý a potom 7 ran do 115 bar. tudíž nějakých 25 bar na zásobník kolem 2 bar na ránu,od 180bar do 115 bar 31 ran max-D69,90 avg-D68,10 min-D66,60 ta byla poslední na hranici těch 115 bar tedy rozdíl 3,3 m/s
jinak myslíte že by se dala ta spotřeba na ránu ještě malinko snížit? přidáním na regulíku a stažením na pružině? Blue_L mohl by ses k tomu vyjádřit? Nebo někdo jiný? Děkuji všem 

Na regulatoooore 120 bar a speed D86ms a mas 20bar/14ran 

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP