Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
vlčák

Příspěvek od vlčák » 22 úno 2007 21:10

zřejmě se jedná o povolené rychlosti pro jednotlivé země, můžeš byt v klidu u nás je povoleno 16J - to je 240m/s ale výrobci to dělají na 220-230 - pro jistotu, proto se zajímej jestli jsi nekoupil něco slabšího ...

Voris

Příspěvek od Voris » 22 úno 2007 21:23

to vlčák, nec57: Výkon vzduchovek Hatsan, narozdíl od vzduchovek Gamo, je regulován pouze pomocí použití různě dlouhých pružin. Tato informace ale v tomto topicu už dávno je.

to MIKYROURK: Fifo natrefil na špatný kus. Takto standardní produkce rozhodně nevypadá. Mám Hatsan 125, předtím jsem měl 105 a kromě tuhé spouště a prasklé pružiny jsem nemusel řešit žádný problém.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 22 úno 2007 21:28

chceš říct že 85 , 105, 125 jsou stejné a maji jinou pružinu ? (kratší pruzina = silnější a menší životnost )
Voris

Příspěvek od Voris » 22 úno 2007 21:33

Neříkám, že jsou stejné (nejsou). Říkám jen, že výkon se pro různé země reguluje u Hatsanů pouze prostřednictvím délky pružiny. Nikoliv proděravěním pístu jako u vzduchovek Gamo.

Kratší pruzina != silnější a menší životnost. Právě naopak.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 22 úno 2007 21:51

kratší , tím myslím menší počet závitů, když se to rozkládá na menší počet, tak je to více namáhané a tím silnější, ale rychleji se opotřebuje...
ty si asi také myslel silnější a slabší pružinu (a ne krátkou a dlouhou), tak toho necháme, ne...
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 22 úno 2007 22:17

MIKYROURK píše:No mam teda objednanou Hatsan 85 ale jestli mi přijde takovej krypl jako tady rozebíráte,tak zavolám Železnýmu at jim to hodí spátky jako otěp.
No nevim co od toho mam teda čekat sto pro jeden proti.
Já jsem taky smolař tak nevim nevim už aby to tu bylo. :lol:

To co tady rozebíráme je opravdu ojedeněle špatnej kousek.Já jsem zatím spokonej(po úpravě spouště).Měl by jses akorát kouknout po jiný pružině.
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 22 úno 2007 22:20

Voris píše:to vlčák, nec57: Výkon vzduchovek Hatsan, narozdíl od vzduchovek Gamo, je regulován pouze pomocí použití různě dlouhých pružin. Tato informace ale v tomto topicu už dávno je.

to MIKYROURK: Fifo natrefil na špatný kus. Takto standardní produkce rozhodně nevypadá. Mám Hatsan 125, předtím jsem měl 105 a kromě tuhé spouště a prasklé pružiny jsem nemusel řešit žádný problém.

Mám taky 105 a 125 se mi nejeví vůbec špatná, jak na tom jsou s přesnostím když je porovnáš?
Fifo

Příspěvek od Fifo » 22 úno 2007 23:51

no doteraz som sa stym hral a dopracoval som sa akurat k tomu, ze mam uplne tesny system piestu az po ustie hlavne, aj nabijaciu klapku som dopasoval tak, ze dokonale tesni. Problem bol aj v tom, ze nove tesnenie piestu malo dost hlboky skrabanec, co sa stalo asi nasilnou montazou a neodhrotenymi hranami na valci po vrtani a frezovani otvorov. Ked som sa snazil tieto skrabance nejako zahladit v sustruhu, dostal som sa rozmerom az na hranicu priemeru tesnenia, ze uz islo vo valci lahko a dokonale netesnilo, musel som nove vyrobit z koze, teraz ide lahko a tesni ako pumpa. Problem je teraz uz len v tom, ze struna je nanic, drat ako z blata, takze uz vykon dnes nedostanem ani na povodnu hranicu. Este som si vsimol, ze dno piestu je zalisovane do trubky, zaistene 3-ma zasekmi a tento spoj je osustruzeny do roviny, teraz sa vsak ten spoj pohol a vylomil sa odtial kusol materialu, co moze poskodit valec. Zajra idem kupit tesnenie piestu a nejaku pruzinu, co by tam mohla sediet a uvidim, ako sa to polepsilo.
Ked nie, tak to budem riesit s Kozapom, co dalej.
Bud som narocny na dokonalost a presnost vyroby, alebo mam proste smolu, ze som narazil na nepodarok, alebo moze byt aj cela seria vadna.

... foto stale nejde prilozit ...
floby

Příspěvek od floby » 23 úno 2007 02:16

To Fifo. Máš smůlu a narazil jsi na odfláknutý kus. Jak psal flipr11 reklamuj a vrať ji. Závady které popisuješ, především ta hlaveň, mají velký vliv na přesnost. Dost pochybuji že s tím půjde nastřílet slušný výsledek. Mněl jsem v ruce několik Hatsanů a u všech bylo dílenské zpracování zhruba takové jak to výše popsal Kubajzz tzn.uspokojivé.
Já když jsem rozhodil H125 tak vnitžek válce sice orezlý nebyl ale byl úplně suchý.Zato pružina byla zrezlá a taky suchá a přitom na venkovní,spodní straně válce, co je zakryta pažbou, byly zbytky konzervační vazelíny. Když mně přišla náhradní pružina od Kozapu byla táky rezatá a nenamazaná. Je to asi Turecký folklór. Každopádně ji reklamuj a požaduj výmněnu za jiný kus, protože špatná vzduchovka to skutečně není, i když jak to teď píšu, tak to vyznívá poněkud absurdně.
Voris

Příspěvek od Voris » 23 úno 2007 06:12

to vlčák: Měl jsem na mysli životnost pušky. Pružiny jsou spotřebák :)
A co se týče jejich parametrů pro jednotlivé země; liší se opravdu pouze délkou. Vnitřní a vnější průměr pružiny musí zůstat stejné. Proto pojem "silnější pružina" (ve smyslu výkonější) = "delší pružina".

to flipr11: Neměl jsem je současně, takže chybí možnost přímého srovnání. Chyběl mi puškohled, a tak jsem ze 105 střílel pouze přes otevřená mířidla. Potom jsou na tom obě pušky co do přesnosti úplně stejně (subj. názor, nemám to čím doložit). Hatsan 105 by měl být díky pevné hlavni při použití puškohledu přesnější.

Nepříjemný je u Hatsana 125 typicky Hatsanovský chod spouště a hlavně hloupě vyřešená rybina. Rozměr je sice standartních 11 mm, ale má (stejně jako Suhl 150) půlkruhovitý profil, takže není možné použít ocelové montáže Kozap.
Fifo

Příspěvek od Fifo » 23 úno 2007 10:41

... tak dnes som napisal do Kozapu, aku som mal skusenost s Hatsanom 100, uvidim aka bude odozva a ich postoj k veci.
Mozno by ich aj zaujimalo o com sa tu bavime, mohli by to snad tlmocit dalej, ale v Kozape nepoznam nikoho osobne tak, aby som im toto navrhol.
Uvidime, co povedia na moj mail, kde som pridal aj nejake foto ...
MIKYROURK

Příspěvek od MIKYROURK » 23 úno 2007 20:54

Co je to ten Kozap to je podnik co je dodává nebo přímo vyrábí?
A co pružina nešla by do 85 dát třeba pružina ze 125 a co to tak koštuje ta pružina?
Dikes znalci.
MIKYROURK

Příspěvek od MIKYROURK » 23 úno 2007 20:55

Mají Kozap nějaké internetové stánky? :oops:
Fifo

Příspěvek od Fifo » 23 úno 2007 21:04

Kozap je importer viacero znaciek do CZ ako aj Hatsana. Stranka je logicky jednoducha: http://www.kozap.cz/
Naposledy upravil(a) Fifo dne 23 úno 2007 22:08, celkem upraveno 1 x.
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 23 úno 2007 22:00

MIKYROURK píše:Co je to ten Kozap to je podnik co je dodává nebo přímo vyrábí?
A co pružina nešla by do 85 dát třeba pružina ze 125 a co to tak koštuje ta pružina?
Dikes znalci.
Jo mají stejnej píst a pístový pouzdro takže by to měla být tatáž pružina, ale už jakou dobu se hledá a hledá a hledá.............ale nikdo ji ještě nezískal, bylo tu hodně zkoušenejch možností jako nechat si utočit péro u Troje, nebo sehnat jinou(ale jakou???), nebo taky jedna dlouhá pružina složená ze dvou.
Odpovědět