Taipan Bullpup
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No takovy soustrel jsem s montry nemel v leze ani na dvacet metru,o vikendu to zkusim.
Taipan II .22 + Optisan Viper 10x44 SCB
AA S410 Classic .177 + Leapers 6-24x50 MILDOT
Re: Taipan Bullpup
... asi to nejak ,,celkem sedlo,, : 5 ran a 5 kusu dobrych a stejnych, tlak mezi 180-140 bar,... dal jsem to nepokousel protoze minulost s monstery nebyla taky tak dobra a strelec taky neni profik. Takze to i ja beru spis tak, ze se ,,povedlo,, ale zitra to muze byt jinak... ale zase, kdo to horsi da na forum...
Takze, kdo strili hodne monstery, urcite mu to vyjde driv, nebo pozdeji podobne a lepe. Kdyz jsem daval jenom Heavy 1.175 a sem tam monster do toho, byl jsem sklamany monsterem. Heavy nejsou, pul krabky monsteru zustava, adaptabilita na monstery vysla, jsem zvedav na prechod na klasiku 1,175.

zdar,,řeším problém
mám taipana II- regulátor dle mého nastavený nekde kolem 120,,bicí pružinu utaženou na doraz dávalo mi to max 270 což mi vyhovovalo,,,,ted po roce užívání jsem opět měřil a rychlost max 260 tedy o deset meně,,takže si myslím že pružina tím jak byla ztlačena na max,ztratila sílu,,nenapadá mě nic jineho čím by to mohlo být.
A ted řeším jestli někdo nevíte kde sehnat jinou,,případně silnější,,a nebo jestli ji mám nechat a zvýšit regulátor třeba na 130... co vy na to
díky za odpovědi.
mám taipana II- regulátor dle mého nastavený nekde kolem 120,,bicí pružinu utaženou na doraz dávalo mi to max 270 což mi vyhovovalo,,,,ted po roce užívání jsem opět měřil a rychlost max 260 tedy o deset meně,,takže si myslím že pružina tím jak byla ztlačena na max,ztratila sílu,,nenapadá mě nic jineho čím by to mohlo být.
A ted řeším jestli někdo nevíte kde sehnat jinou,,případně silnější,,a nebo jestli ji mám nechat a zvýšit regulátor třeba na 130... co vy na to
díky za odpovědi.
Taipan II +MTC Viper Connect 3-12x32 AMD
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
Podla mojho skromneho nazoru by si mohol vyskusat najlacnejsie riesenie a to skusit pridat na regul na 125bar. 130bar uz bude celkom dost.
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
jo máš pravdu je to asi nejlepší řešení spíš mi jde o to že se pružina tak rychle unavila myslel sem že tedy vydrží více,,, abych nemusel po roce opět přidávat nareglu.
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
Já bych především zkusil zkontrolovat o-kroužky, jestli ti náhodou nepodfukuje. proč by měla být pružina unavená? těch 270 jsi měl s čím?
Cus o vikendu pokud bude aspon trochu slusne pocasi vezmu chrona a premerim.Mam taky taipana II a pruzinu na skoro doraz vim kolik mne to u heaviku litalo na zacatku.Vystrileno mam cca 5 000 ran ruznych druhu diabolek.Naposled jsem to meril v loni v lete a bez zmen v rychlosti.
jo schvalně zkus jsem zvědavý..okroužky to mi nepřijde tlak mám v kartuši pořád stejný,,proto mě napadá jen ta pružina že možná tím jak je nadoraz tak se unavila ale nevím zkusím ji vyndat a kámoš co má taipana tak jí zkusím porovnat jestli je stejná
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
Tak jsem taky zkusil dnes přeměřit Mutanta měřil jsem od 185 bar z JSB Heavy 1,175g 1.zásobník do 160 bar
2.zásobník do 140 bar
výstřely (36) 3.zásobník do 120 bar
Max Rychlost D71,60
1,15
AVG Rychlost D70,45
-1,65
Min Rychlost D68,80
tak že celkem spokojenost no už jen tu pořádnou sérii JSB vybrat
k té pružině mě se nezdá že bych štelovací šroub měl nějak moc utažený nemáš spíš málo na regulátoru a proto to máš tak dotažené?Jinak ta pružina je fakt hovadská tak mi přijde divné že by se tak rychle unavila ale záleží na materiálu,pokud tam nemáš tedy danou jinou.zkus porovnat s tím kámošem a uvidíš. zatím pic 
2.zásobník do 140 bar
výstřely (36) 3.zásobník do 120 bar
Max Rychlost D71,60
1,15
AVG Rychlost D70,45
-1,65
Min Rychlost D68,80
tak že celkem spokojenost no už jen tu pořádnou sérii JSB vybrat

Dnes som si zastrielal na 100m aj ked mierne fukalo lietalo to celkom pekne. https://youtu.be/x5EkhkCOthY
FX Crown MkII
Peter4444: ...to si sa nachodil
Podobne sme to minuly tyden skusali v bezpecnom terene na 100-110m, po ,,ruskom vzore,, najprv na baloniky z Tesca, 6 ks 2,90 €. Decka sa trefili vzdy,... chodili sme - fukali.... Tak sme radsej presli na plechovky. Decka trafili zasa vzdy ja /slepec/ tak 1x na 2-3 rany
... Tvoja nova optika ,,OK,, funguje ?

Dost drahe terce tie baloniky
Mne to vychadzalo 10 ran 8-9 zasahov.
Optika drzi, ako sa pisalo ma tenky kriz a treba obcas na tmavom pozadi pohladat na svetlejsom kriz a preniest na ciel
chce to cvik. Obraz celkom ujde este by mohli byt ocislovane mildoty je ich vela.

Mne to vychadzalo 10 ran 8-9 zasahov.
Optika drzi, ako sa pisalo ma tenky kriz a treba obcas na tmavom pozadi pohladat na svetlejsom kriz a preniest na ciel

FX Crown MkII
... ja mam na tajpanovi optisan 44mm - 4-16x, vyhoda je, ze le lehky / nemam namontovany bipod /... , na CZ 200s mam Hawke 2-9x a tak viem porovnat iba tie dva... maly, 8r. syn i na 30m dobre trafuje pri zvacseni 4-6x tak do 40m, ja starsi slepejsi, mam radsej viac, ale fakt je to asi viac rukach a na tie vacsie vzdialenosti s lepsou optikou trafia iba ti, čo to vedia, vedia si vyladit strelivo, skratka na tej spicovej urovni je to asi ,,labak,,.
tak jsem dnes byl u kámoše co má též taipana a přeměřil jsem pružiny tedy ani nemusel na první pohled je moje menší,,,o dva milimetry je menší,,jinak průměr i počet závitů je stejný... takže ač se zdá že je dost silná se musela unavit,,,jinak na reglu co jsem rozebral mám napsáno 130 a i když jsem zkusil přidat tak z touto pružinou žádná změna nevíte někdo kde sehnat jinou?? díky
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
Tak jsem v pátek přeměřil rychlost a musím potvrdit,že za dobu co to mám se neměnila,mám to v maximu nastavené okolo D90.Konzistenci jsem neměřil,respektive jen první deset ran a rychlost se pohybovala plus mínus D88 -D90.Takže nepozoruji žádnou únavu pružiny,dle údajů prodejce mám regulator nastavený 125 Barů a pružina byla nastavena na možné maximum.
- Přílohy
-
- chrona.pdf
- (26.95KiB)Staženo 140 x