P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kavy
Re: Předovky

Příspěvek od Kavy » 18 bře 2015 20:25

mujtaj
Zjevně chceš Cory na nošení.
Díval jsem se před lety na videa a mezi výstřely je nebezpečná pauza,navíc potřebuješ obě ruce.
Naproti tomu konstrukce GG po chvilce cviku umožňuje vystřelit rychle dvakrát za sebou a vůbec nepotřebuješ druhou ruku.
Tohle by pro mě na obranu hrálo větší roli,než mýty o nezakrytém pistonu.

kocúr

Příspěvek od kocúr » 20 bře 2015 19:45

Zdravím hoši. Má z vás niekto skúsenosti s kúpou predovky z Nemecka poštou? Či to majú Nemci vôbec umožnené legálne posielať poštou do zahraničia? (od Vás z ČR mi k nám prišlo vždy všetko a bez problémov)
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 21 bře 2015 10:00

Pošli jim mail a zeptej se. Určitě ti odpoví.
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 21 bře 2015 13:11

...od Frankonie z eShopu bez problémov :D
(platba vopred na účet)
Granát

Příspěvek od Granát » 22 bře 2015 01:19

Tak jsem po krátké odmlce zpět a zdravím :) Flinta je doma, zámky chodí luxusně a drží ve všech polohách. Díky všem, i ohledně té pažby. Ta ale ještě chvilku počká, musím sehnat kus dřeva na tu novou. Ale mám jinej oříšek a sice ty pistony. Jak je dostat ven, abych je co nejmíň zdevastoval a šlo podle nich udělat repliky ? Zatím to šplíchám wdéčkem, četl jsem o červené brzdovce. Napadlo mě, že pokud jsou narezlé hlavně, tak logicky budou zevnitř narezlé i u těch pistonů a ty přirezlé k hlavním. Co něco nalít do hlavní ? Nějakej odrezovač ap. Bouchat po nich taky nechci, abych ty hlavně neoddělil od sebe ::)) Zavěšené na provázku při poklepu krásně zvoní jako zvon. A váží 2.3 kila. Nahřívat se to taky nemá, aby se to nerozpájelo případně, nebo asi nenarušily vlastnosti těch hlavní. Jak tedy nejjednodušeji ty pistony dostat ven a účinně ? Jsou nějaké osvědčené postupy ? Díky.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 22 bře 2015 02:51

Obrázek
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Granát

Příspěvek od Granát » 22 bře 2015 15:03

Jako zbrousit to, aby to šlo lépe chytit nějakým nástrojem ? Nakonec můžu to poměřit dopředu, aby pak ten piston šel vyrobit. Z jakého materiálu to mám nechat ty pistony udělat ?
Přílohy
IMG_20150322_1431433.jpg
IMG_20150322_1430352.jpg
IMG_20150322_1429451.jpg
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 22 bře 2015 18:30

Dřevo na novou pažbu seženeš zde: http://www.ek-dipcik.cz/kontakt/. Stačí klidně i standard. Deska je 7 cm silná, kraje jsou napuštěny nejakým přípravkem, aby nepraskaly.
Pokud je tedy původní dřevo ořech, ale tehdy se z ořechu dělalo.
Na finální úpravu doporučuju vyzkoušet TUNG olej, nebo lněný. Lněný dělá dřevo jasnější, Tung tmavší. Je potřeba pak na kousku dřeva vyzkoušet. Nová pažba by měla vypadat stejně, jako originál.
mujtaj

Příspěvek od mujtaj » 22 bře 2015 20:09

Wdčko je ok, ale brzdovu nedavaj. Pripadne po wdčku nejaky olej. A aksa neda aj tak skusilmby som vyvrtat väcsiu diru do pistonu na hrubku nejakeho napr. klinca, ohnut do L, zasunut, privaril a tak snazil vytocit...
Ps neviete vykon pedersoli dsaloon pistol .36 prip mate s nou niekto skusenosti?
SamuelColt1

Příspěvek od SamuelColt1 » 22 bře 2015 20:29

Proboha, proč tam vařit hřebík? Vždyť existují sady pro vyšroubování zalomených šroubů(jsou tvrdokovové s obráceným závitem). Do pistonu se vyvrtá otvor podle nejmenšího vytahovače, ten se upne do vratidla, pevně zasune (ne narazí)do otvoru a normálně! se vyšroubuje. Bohužel musím konstatovat ( i vhledem k radilům), že nejlepší je zeptat se nějakého strojaře a ne zde. Nechcete-li si to úplně zničit!
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 22 bře 2015 20:34

mujtaj
Bezne viac ako 100J, ale aj 400J, podla navazky a kvality prachu.
Obrázek

SamuelColt1
Vytahovakom to v tomto pripade nevytocis, ten je na bezne zalomene sroby, teda nove spoje a ne 150r. stare hniloby.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Člen Mensa.
Granát

Příspěvek od Granát » 22 bře 2015 20:40

Díky, o těch vytahovákách jsem četl. Ale v různých debatách jsem se dočetl, že se rády zalomí a pak to může být ještě horší. Ale to šlo zřejmě o velké šrouby v blocích motorů ap. Já se tomu chtěl právě vyhnout, abych ty pistony zachoval, ale asi se tomu nevyhnu. Poměřím je, namaluju, závit nakonec zůstane a podle toho se to udělat zvládne.
SamuelColt1

Příspěvek od SamuelColt1 » 22 bře 2015 21:05

ad BP: Takže přivařený hřebík je lepší než vytahovák správně(!) použitý? Myslím, že šrouby v motorech náklaďáků jsou důkaz použitelnosti i bez argumentu 150 let!
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 22 bře 2015 21:16

Pisal som snad, ze privareny klinec je spravne riesenie?
Vytahovakov som uz par polamal a prave na malych priemeroch a tu nemozes material ani nahrievat, lebo laufy su cinovane. Vytahovak je tenky a zlomi sa, alebo piston v spodnej casti roztiahne, alebo sa moze stat, ze sa vobec nezakusne, kedze niektore pistony su kalene.
Ale OK, je tu priestor na teoretizovanie,
JA som tych srobov vytiahol tiez dost, bez vytahovakov a zalomene aj 2cm pod okraj materialu.
Člen Mensa.
Granát

Příspěvek od Granát » 22 bře 2015 21:23

SamuelColt1 píše:ad BP: Takže přivařený hřebík je lepší než vytahovák správně(!) použitý? Myslím, že šrouby v motorech náklaďáků jsou důkaz použitelnosti i bez argumentu 150 let!
Já neříkám, že hřebík je lepší než vytahovák :) Říkám co jsem se dočetl o vytahovácích. Kdybych to měl vařit, tak to můžu rovnou nahřát a vyšroubovat. Teplem na to sahat nechci. Podle toho co jsem zatím vybádal a vyčetl bude nejjednodušší vrtáčkem protáhnout ty pistony, nastříkat dovnitř nějakej uvolňovač šroubů a zkoušet to povolit, třeba i tím vytahovákem s citem. Pistony dokud jsou vcelku zdokumentuju a nakreslím. Pokud to neklapne, tak budu bádat co dál. Pokud by se to vrtlo ty pistony na max. průměr pro co největší vytahovák, tak aby se nepoškodily závity, tak by to ten vytahovák měl vydržet. Otázka fakt je, jak psal někdo výše co za materiál 170 let starej ty pistony jsou. Pokud je to hodně zapečeno, pak by se mohlo stát, že ten vytahovák prostě vyžvejkne ten piston dohladka a vytáhnu vytahovák bez pistonu.
Odpovědět