dr??ky v hlavni

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
thrax

Příspěvek od thrax » 17 úno 2007 19:07

No, co to bylo,to se asi už nedozvíme,Schmeisser to nebyl,ten bych poznal,možná M3?Těžko říct,mně bylo tehdy 16.Jen bych se ještě zeptal-
délka hlavně vliv mít nemohla?Byla hodně krátká,třeba v ní prach neshořel a tlak se vůbec nevytvořil.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 17 úno 2007 19:32

Mimochodem pokud chceš příklad automatické zbraně, která fungovala a neměla drážky v hlavni, tak tuhle podmínku pokud se dobře pamatuju splňuje britský druhoválečný Sten Gun
vlčák

Příspěvek od vlčák » 17 úno 2007 19:43

Jo, s těmi drážkami v komoře si to pamatuji, ale byla to pistole se zákluzem, hlaveň a závěr šli dozadu, po poklesu tlaku se nábojnice "trochu stáhla" a setrvačností závěru se to vytáhlo. Myslím že takhle fungují všechny uzamčené pistole (myslím tahání nábojnic), protože po odemčení hlavně je kulka už dávno venku. S tím samopalem je to jiná věc, používají pevnou hlaveň a dynamický závěr (a to dost velký a těžký) , při výstřelu se nábojnice povytáhne o pár milimetrů (fakt to nevím, ale odhaduji od 1-3 mm, jinak by praskla nábojnice) a pak to už také jede setrvačností...
Jestli tam byla hrubá komora, tak se to nejspíš kouslo a pak už to nemělo sílu.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 17 úno 2007 19:52

pamatuji si ještě, jak "starší" kolegové vyprávěly, jak dělaly milicionářům náhradní hlavně pro střelbu slepýmy náboji (nechtěla se jim čistit hlaveň :D ), nevím do čeho to bylo, ale asi to fungovalo a to se nestřílelo kulkama :!: ( pro informaci: na hlaveň se dává škrtící nástavec, aby se vytvořil tlak )
Naposledy upravil(a) vlčák dne 17 úno 2007 20:00, celkem upraveno 1 x.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 17 úno 2007 19:57

Kulky ma tam maximalne pes.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
thrax

Příspěvek od thrax » 17 úno 2007 20:17

Stengun neměl v hlavni drážky?To je zajímavé,a dalo by se zjistit,odkud ta informace pochází?
vlčák

Příspěvek od vlčák » 17 úno 2007 20:22

A zase jeden hnidopich, tak sorry , že používám hovorové výrazy místo odborných ... ale jsou tu lidé které zajímá co se píše a ne správnost pojmenování ...
thrax

Příspěvek od thrax » 17 úno 2007 20:29

No,jestli ten hnidopich patří mě ,tak mě nezajímá jestli se stengun píše
tak nebo onak,ale rád bych se něco dozvěděl o těch chybějících drážkách.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 17 úno 2007 20:31

Zdroj teď z hlavy nevím, ale steny se vyráběly v Británii v hračkářských firmách a celá zbraň, byla hotová za 1 HODINU.

Myslím že ten hnidopich se tě netýkal, ten byl na vrub "kulek"
vlčák

Příspěvek od vlčák » 17 úno 2007 20:43

jo to bylo na ty "kulky", jestli chceš vydět zajímavé video o zbraních ( na začátku je i ta funkce zbraně) , tak se koukni na videa v hlavním fóru, je to třetí od konce Gun=Fun (zbraně = legrace) - je to od bublicha ...
-to video na konci stránky je také skvělé :lol:
Naposledy upravil(a) vlčák dne 17 úno 2007 20:55, celkem upraveno 1 x.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 17 úno 2007 20:47

Steny drážky samozřejmě měly, nevím, odkud pochází opačná informace. Pokud se týká těch drážek, samozřejmě je potřeba určitý tlak v laufu, aby se střela drážkama prořízla letěla jak má a nábojnice cestující zpět natáhla závěr. Jsem toho názoru, že kdyby se nahradil drážkovaný lauf nedrážkovaným, záleželo by na průměru vývrtu, aby byla samonabíjecí funkce zachována. Pokud by se ze stávajícího laufu nějakým způsobem odstranila pole, do kterých se střela zařízne, zpětný ráz by byl asi menší a samonabíjecí funkce by neproběhla. Rozhodně se nedá ale paušalizovat to, že nedrážkovaný lauf by nezajistil automatickou funkci. Vše je o fyzikálních zákonech. Toť můj názor.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 17 úno 2007 20:52

Nejsem schopen tento údaj najít. Prozatím to prosím berte jako mystifikaci z mé strany a omlouvám se za ni.
thrax

Příspěvek od thrax » 17 úno 2007 21:08

Jime,to co říkáš,je vlastně totéž,co jsem tu prohlašoval na začátku a na čem teď už netrvám.Vidím ten problém takto:
Buď -to funguje tlakem a pak jsou k funkci drážky třeba,Nebo-to funguje jakýmsi impulsem,nakopnutím čili hybností a pak drážky třeba nejsou,zato je třeba hladká komora.
Teď-která z obou verzí platí?
Aresi-je možné,že máš pravdu,já jsem kdesi slyšel,že na počátku války se prý ty steny hrozně flákaly,takže bezdrážkové hlavně nelze vyloučit.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 17 úno 2007 22:58

tak o tomhle jsem fakt neslyšel, ale dělali se jednorané pistole Liberator r. 45" , měli hladkou, dokonce snad "nadrážovou" hlaveň, celé to bylo lisované z plechu... (samozřejně to byla zbraň na blízko)
Ps: zbraň byla dodávaná odboji, hmotnost 460g , rozměry 140x120x26mm , účinný dostřel 7m, mířený asi 4m, 26 dílů a výrobní čas - jestli nekecají - 7,5 s :!: což je rekord... cena asi 2 dolary, udělali jich asi 2 miliony, výrobcem garantovaná životnost 45 výstřelů, dodávaná s 10 náboji...
Přílohy
FP-45_Liberator-meritko.jpeg
FP-45_Liberator-meritko.jpeg (4.75KiB)Zobrazeno 4040 x
FP-45_Liberator-spoust.jpeg
FP-45_Liberator-spoust.jpeg (9.91KiB)Zobrazeno 4039 x
Naposledy upravil(a) vlčák dne 18 úno 2007 00:54, celkem upraveno 2 x.
thrax

Příspěvek od thrax » 17 úno 2007 23:07

díky Vlčáku,ale Liberator není automatická zbraň,takže nám to v tomto případě moc nepomůže.
Odpovědět