dr??ky v hlavni
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jo, s těmi drážkami v komoře si to pamatuji, ale byla to pistole se zákluzem, hlaveň a závěr šli dozadu, po poklesu tlaku se nábojnice "trochu stáhla" a setrvačností závěru se to vytáhlo. Myslím že takhle fungují všechny uzamčené pistole (myslím tahání nábojnic), protože po odemčení hlavně je kulka už dávno venku. S tím samopalem je to jiná věc, používají pevnou hlaveň a dynamický závěr (a to dost velký a těžký) , při výstřelu se nábojnice povytáhne o pár milimetrů (fakt to nevím, ale odhaduji od 1-3 mm, jinak by praskla nábojnice) a pak to už také jede setrvačností...
Jestli tam byla hrubá komora, tak se to nejspíš kouslo a pak už to nemělo sílu.
Jestli tam byla hrubá komora, tak se to nejspíš kouslo a pak už to nemělo sílu.
pamatuji si ještě, jak "starší" kolegové vyprávěly, jak dělaly milicionářům náhradní hlavně pro střelbu slepýmy náboji (nechtěla se jim čistit hlaveň
), nevím do čeho to bylo, ale asi to fungovalo a to se nestřílelo kulkama
( pro informaci: na hlaveň se dává škrtící nástavec, aby se vytvořil tlak )

Naposledy upravil(a) vlčák dne 17 úno 2007 20:00, celkem upraveno 1 x.
jo to bylo na ty "kulky", jestli chceš vydět zajímavé video o zbraních ( na začátku je i ta funkce zbraně) , tak se koukni na videa v hlavním fóru, je to třetí od konce Gun=Fun (zbraně = legrace) - je to od bublicha ...
-to video na konci stránky je také skvělé
-to video na konci stránky je také skvělé

Naposledy upravil(a) vlčák dne 17 úno 2007 20:55, celkem upraveno 1 x.
Steny drážky samozřejmě měly, nevím, odkud pochází opačná informace. Pokud se týká těch drážek, samozřejmě je potřeba určitý tlak v laufu, aby se střela drážkama prořízla letěla jak má a nábojnice cestující zpět natáhla závěr. Jsem toho názoru, že kdyby se nahradil drážkovaný lauf nedrážkovaným, záleželo by na průměru vývrtu, aby byla samonabíjecí funkce zachována. Pokud by se ze stávajícího laufu nějakým způsobem odstranila pole, do kterých se střela zařízne, zpětný ráz by byl asi menší a samonabíjecí funkce by neproběhla. Rozhodně se nedá ale paušalizovat to, že nedrážkovaný lauf by nezajistil automatickou funkci. Vše je o fyzikálních zákonech. Toť můj názor.
Jime,to co říkáš,je vlastně totéž,co jsem tu prohlašoval na začátku a na čem teď už netrvám.Vidím ten problém takto:
Buď -to funguje tlakem a pak jsou k funkci drážky třeba,Nebo-to funguje jakýmsi impulsem,nakopnutím čili hybností a pak drážky třeba nejsou,zato je třeba hladká komora.
Teď-která z obou verzí platí?
Aresi-je možné,že máš pravdu,já jsem kdesi slyšel,že na počátku války se prý ty steny hrozně flákaly,takže bezdrážkové hlavně nelze vyloučit.
Buď -to funguje tlakem a pak jsou k funkci drážky třeba,Nebo-to funguje jakýmsi impulsem,nakopnutím čili hybností a pak drážky třeba nejsou,zato je třeba hladká komora.
Teď-která z obou verzí platí?
Aresi-je možné,že máš pravdu,já jsem kdesi slyšel,že na počátku války se prý ty steny hrozně flákaly,takže bezdrážkové hlavně nelze vyloučit.
tak o tomhle jsem fakt neslyšel, ale dělali se jednorané pistole Liberator r. 45" , měli hladkou, dokonce snad "nadrážovou" hlaveň, celé to bylo lisované z plechu... (samozřejně to byla zbraň na blízko)
Ps: zbraň byla dodávaná odboji, hmotnost 460g , rozměry 140x120x26mm , účinný dostřel 7m, mířený asi 4m, 26 dílů a výrobní čas - jestli nekecají - 7,5 s
což je rekord... cena asi 2 dolary, udělali jich asi 2 miliony, výrobcem garantovaná životnost 45 výstřelů, dodávaná s 10 náboji...
Ps: zbraň byla dodávaná odboji, hmotnost 460g , rozměry 140x120x26mm , účinný dostřel 7m, mířený asi 4m, 26 dílů a výrobní čas - jestli nekecají - 7,5 s

- Přílohy
-
- FP-45_Liberator-meritko.jpeg (4.75KiB)Zobrazeno 4049 x
-
- FP-45_Liberator-spoust.jpeg (9.91KiB)Zobrazeno 4048 x
Naposledy upravil(a) vlčák dne 18 úno 2007 00:54, celkem upraveno 2 x.