Taipan Bullpup
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ve standartu je taipan o neco tissi nez cvrk......alespon poslechove.Exakne to zmerene nemam. 

Taipan II .22 + Optisan Viper 10x44 SCB
AA S410 Classic .177 + Leapers 6-24x50 MILDOT
AA S410 Classic .177 + Leapers 6-24x50 MILDOT
Re: Taipan Bullpup
Po navrtání origo moderátoru u KG je hlasitost výstřelu na sejné úrovni /můj názor/
Tak nějaké ty poznatky, které ale v podstatě korespondují až na kompík s uživateli : Blue, rokr, Romčan.
Co se týká moderátoru tak nemoderuje v libozvučné tonině a hlavně rozhazoval výrazně nástřel ale vzhledem k rozšířenému závitu 1/2UNF na laufu jsem nasadil kompík Hogan / znalí vijou
/ a na 40m soustřel do 1cm v minimálním větru - fotodokumentace bude později až naladím regulík ...
Chci střílet 270m/s - 1.030 gr. Měřil jsem maximálku s touto gramáží a dostal jsem se v +2st na téměř rovných 300ms což je 46.4 Joudelínů.
Takže evidentně je potřeba snížit tlak na regulátoru na cca 120 - 125 bar. Vzhledem k tomu, že od cca 140 - 150 bar se rychlost začala na jeden zásobník / 12ran / zvyšovat až o 8 m/s /, bylo mi jasné na kolik je cca nastavený výstupní tlak.
Rozborka bez problémů až na to, že kartuše nemá vypouštěcí červík / KG bohužel jo
/.
Po vysunutí regulátoru na něm byla ryska proti pojistnému červíku s nápisem 150 bar...
No, utáhnul jsem regulátor o 3/4 otáčky abych se dostal odhadem na kýžený tlak. Uvidíme zítra jaká bude maximálka a kdy přestane fungovat regulátor. Tedy pokud jsem to náhodou nenastavil tak, že mimo regulátor dám ještě zásobník s konzistencí jako s reg. / 270 m/s - 1.030 - 37,5 Joudů /
Kdyby konzistence byla +- 2,5m/s v tlakovém rozsahu 200 - 100bar při 70 ranách budu spokojenej.
Edit : překlep v jednotkách
Co se týká moderátoru tak nemoderuje v libozvučné tonině a hlavně rozhazoval výrazně nástřel ale vzhledem k rozšířenému závitu 1/2UNF na laufu jsem nasadil kompík Hogan / znalí vijou

Chci střílet 270m/s - 1.030 gr. Měřil jsem maximálku s touto gramáží a dostal jsem se v +2st na téměř rovných 300ms což je 46.4 Joudelínů.
Takže evidentně je potřeba snížit tlak na regulátoru na cca 120 - 125 bar. Vzhledem k tomu, že od cca 140 - 150 bar se rychlost začala na jeden zásobník / 12ran / zvyšovat až o 8 m/s /, bylo mi jasné na kolik je cca nastavený výstupní tlak.
Rozborka bez problémů až na to, že kartuše nemá vypouštěcí červík / KG bohužel jo

Po vysunutí regulátoru na něm byla ryska proti pojistnému červíku s nápisem 150 bar...
No, utáhnul jsem regulátor o 3/4 otáčky abych se dostal odhadem na kýžený tlak. Uvidíme zítra jaká bude maximálka a kdy přestane fungovat regulátor. Tedy pokud jsem to náhodou nenastavil tak, že mimo regulátor dám ještě zásobník s konzistencí jako s reg. / 270 m/s - 1.030 - 37,5 Joudů /
Kdyby konzistence byla +- 2,5m/s v tlakovém rozsahu 200 - 100bar při 70 ranách budu spokojenej.
Edit : překlep v jednotkách
Naposledy upravil(a) Křapáček dne 02 led 2015 18:25, celkem upraveno 1 x.
AGN Vulcan .22 + Burris Timberline
FWB 800FT + Burris Timberline
HW100 FSB .177 + Burris Timberline
Jsem totiz ... Timberlinovej
Kartuše se vypustí osazením pinu pod kladivo a pomalým zašroubováním šroubku co staví předpětí bicí pružiny. Je to i na videu od výrobce. Myslím hned jako první.
....možná za pár let....
Mě přijde snadnější, zbylý vzduch prostě vystřílet. Ovšem je dobré znát více způsobů vypouštění.
Blu, kde jsi bohajeho ?
Blu, kde jsi bohajeho ?

také jsem tlak vystřílel jinak jsem to na regulatoru stáhnu přesně o půl otáčky a jsem na 120 bar.
Mel jsi taky na reg napsano 150bar ? Docela me ten udaj prekvapil, cekal jsem 140bar i kdyz pro mne oboji naprd.
Ale par rozborek a sborek vlastni flinty nemůže byt na skodu spis ku prospěchu
Ale par rozborek a sborek vlastni flinty nemůže byt na skodu spis ku prospěchu

zajímavé já měl na regulíku napsáno 145 bar zvláštní že každou flintu nastavují jinak já jsem ubral o půl otáčky a bylo to tak akorát na tech 120 bar cca!
Njn, proto jsem pritahnul tri ctvrtky. Uvidim, kdyztak rozborka a trochu povolim.
Pises ubral... tim myslis ubral na tlaku doufam. Jinak tlak snizis pritazenim regulatoru.
Pises ubral... tim myslis ubral na tlaku doufam. Jinak tlak snizis pritazenim regulatoru.
ano o pul otáčky dotahl
tak to myslím aď je to uvedené na pravou míru 

Kolik das konzistentnich ran od - do ? nebo kolik bar ti padne na ranu ? Kdyby to bylo na 38J 1.5bar nezlobil bych se. Ale spis bude spotreba na ranu tak 1.8 coz ?
je to cca 20 bar na zásobník no tak nějak este to musím pořádně preměřit a asi malinko přidat na šroubu na heavy ale uvidím no možná to nechám jak to je! D60 z heavy! 1.175g
Srry že vám lezu do vlákna ale já při 240m/s 8 zásobníků od 240B do 120B což je cca 1,07B na ránu(cricket) s JSB 1,175g
Jo tak to je 1, 66 bar na ranu. Pekny a vic z toho nevymackneme asi v pomer vykon - pocet ran.
Ted vybrat tu spravnou serii diabolek ...
Snad to nebude na dr. Chocholouska.
Ted vybrat tu spravnou serii diabolek ...
Snad to nebude na dr. Chocholouska.
no ještě to musím nněkdy zkontrolovat jak to přesně je no 4-5 zásobníků to dá tak že pohoda no!
taky chci střílet z klasickejma jumbama 1.03 teď strilim heavy D60 no teď jsem to měřil doma tak že venku o něco miň.