Tak dnes jsem stačil na Mutanta ve sváteční i jiné rotaci nainstalovat aspoň montáž, zabrousit ji trnem do souososti a seštelovat puškohled Bushnell Elite 6500 2,5-16x42.
Spouštový mechanismus je příkladným dílem pro konkurenci asi vyjma Vulcanu / ale to zatím přesně nevím / a po vyjmutí železa z pažby a sejmutí kvalitního krytu spouštáku lze systém naladit po jednotlivých krocích dost snadno díky nárysovému obrazu a dobře přístupných imbus červících.
První krok jsem nechal v cca 0,5mm tedy s jistou vůlí, spouštěcí tlak jsem naladil na současné minimum 180gr / až se spoušt zaběhne a styčné plochy se vzájemně „zalapují“ věřím, že se dostaneme o 50gr níže /a propad cca 2mm s odporem adekvátním ke spouštěcí síle. Mimochodem spouštěcí tlak jsem měřil na spouštovém jazýčku na vrcholu jeho radiusu, tzn. cca v jeho polovině délky.
Zádlab pažby je udělaný přesně / suvně- těsně na železo / a čistě bez otřepů. Kvituju s povděkem dva upínací šrouby, nicméně jsem u předního šroubu musel vložit klasickou podložku 6mm mezi železo a pažbu aby nedocházelo k pnutí systému při jeho dotažení .
Ergonomie pažby .. tady se moc z moji strany hodnotit nedá ale oproti KG je tady více posunutý spouštový jazýček dopředu což pro delší prsty je samozřejmě lepší a má menší radius s větším poloměrem což je přínosnější pro sportovnější charakter střelby.
Díky plochému a poměrně širokému předpažbí se dají bezproblémově instalovat Harrisky resp. jejich upínací šroubek s vrutovým závitem.
Předpažbí má odfrézovaný otvor pro dovážení a stejně tak ale až po vlastních úpravách půjde dovážit i hlaviště pažby. Povrchová úprava není provedena lodním lakem nebo tomu něco podobného jako je tomu u KG. Prostě se jedná o fajnovější impregnaci.
Enormně mne potěšil kvalitní, duralový jednoranný podavač. Velké plus z moji strany výrobci. Je vidět, že se jedná o střelce nejenom od prkna, resp. kompu.
Hlaven má závit ½ UNF / KG nikoli / díky tomu lze laborovat s různými moderátory např. bezkonkurenční tlumič plamene Weihrauch a pod.
Střílet s touto povedenou zábavní flintičkou budu až ve čtvrtek, tak sem dám nějaké nástřelky na 30 – 50bm a další konkrétní s tím přímo související údaje.