Příspěvek
od Merlin00 » 13 srp 2014 12:02
Ja jen dodam, ale nekamenujte me, nebo kamenujte, ale myslete politicky a ekonomicky.
To co se nam zda byt drahe, je v podstate levne a co se nam zda byt drahe, je realtivne porat levne ve vyspelem svete.
Jde totiz o to, ze nas prijem je relativne velmi maly, rekl bych az bidny, nechci nikoho urazit, ale spotrebni zbozi od denni potreby az po denni nepotrebu ma prakticky stejnou cenu jako v cele "vyspele" EU.
Takze cena je pouze pocitova zalezitost a jista nuance vnitrniho presvedceni se o jakesi potrebe, nebo chteni dane veci.
Pak se zda byt cena kolem 500 eur za PCP bullpup, relativne vysoka tomu, kdo vydelva 900 eur/mesic, ale relativne mala, vydelva li nekdo "minimalni" mzdu v DE, ktera je jiz zakonem stanovena na 8eur/hod, takze i zametac v parku ma tech 1500/mesic a jeste se statisticky radi do socialne vyrazeneno na spodni hranici chudoby... bohuzel ne u nas.
U nas z takovym platem, lide si berou hypoteku na barak a leasing na porsche cayenne.. to je o te relativite.
Pak sou lide i z vyssimi prijmy a tito maji zas mnohonasobne vyssi zivotni naklady, dik jakesi nutnosti vydaju na representaci.
Takze proto si nekupujeme obvykle edguna, ale koukame se po P12, aby sme mohli socialne plkat a tunit cinskou produkci.
Podobne to bylo i z Hatsany AT44 a tak podobne.
Jelikoz je krize, tak tyto nazveme to "polotovary" a nebo DIY hracky nam zachovavaji lidovou tvorivost a zrucnost.
Nikoli vsak sikovnost.
Sikovny je ten, co si zaridi veci tak, aby se zrucni mohli realisovat.
Zdar!
Stlaceny vzduch je me oblibene hnaci medium...