Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Podľa mňa sú obe s pevnou hlavňou
Bez optiky 97 určite nevydá svoj potenciál a so 77 zasa vyskúša svoj potenciál strelec, ak bude strieľať bez optiky. Preto mne osobne je sympatickejšia 77, i keď väčšina by si vybrala 97.

HW 50S (7,5 J)
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
@kirk @harryk @jama - díky za odpovědi. Pokud se v hlučnosti ty vzduchovky neliší, jdu určitě do 77ky.
Ptal jsem se jenom proto, protože stejná 77-čka je oproti 97-ce o nějakých 20 éček levnější a přitom má z mého pohledu výhodu a tou jsou mířidla. Tak jsem se domníval, že těch 20 éček u 97čky je za ten kompenzátor.
Někde jsem ještě četl, že prý 77ka má trochu jinak dělanou pažbu kvůli tomu, že je primárně dělaná na mířídla, kdežto 97ka na optiku, ale při pohledu na fotky mi přijde, že ty pažby jsou naprosto identické. Možná to platilo pro starší generace.
Ptal jsem se jenom proto, protože stejná 77-čka je oproti 97-ce o nějakých 20 éček levnější a přitom má z mého pohledu výhodu a tou jsou mířidla. Tak jsem se domníval, že těch 20 éček u 97čky je za ten kompenzátor.
Někde jsem ještě četl, že prý 77ka má trochu jinak dělanou pažbu kvůli tomu, že je primárně dělaná na mířídla, kdežto 97ka na optiku, ale při pohledu na fotky mi přijde, že ty pažby jsou naprosto identické. Možná to platilo pro starší generace.
Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
Rozdíl je mezi nima co se týče tvých priorit nulový. Vyber si podle vzhledu a jestli potřebuješ pevný mířidla, tak volba je jasná. Hlavně neřeš 20 éček, to by jsi mohl litovat. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nakonec šel do HW 77KT a jsem z ní naprosto NADŠENÝ.
Sice těžší než AAčko, ale na pružinu fakt parádně střílí, skvěle se drží a je solidně vyvážená.
Jediná věc, která mě trochu dojímá, je ta pojistka, kterou nejde zmáčknout, aniž by člověk sundal ruku ze spouště (nebo jsem nenašel na to ten správnej grif a nebo nemám dost velký chapadla). Ale snad si zvyknu.
Myslím, že pokud by člověk chtěl začít s HFT a neměl na větrovku (nebo do ní nechtěl tolik vrážet), tahle flinta mu nějakou dobu rozhodně vystačí.
Sice těžší než AAčko, ale na pružinu fakt parádně střílí, skvěle se drží a je solidně vyvážená.
Jediná věc, která mě trochu dojímá, je ta pojistka, kterou nejde zmáčknout, aniž by člověk sundal ruku ze spouště (nebo jsem nenašel na to ten správnej grif a nebo nemám dost velký chapadla). Ale snad si zvyknu.
Myslím, že pokud by člověk chtěl začít s HFT a neměl na větrovku (nebo do ní nechtěl tolik vrážet), tahle flinta mu nějakou dobu rozhodně vystačí.
Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
HW77 je parádní záležitost, gratuluju!
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Alebo sa naučíš strieľať naľavo ako jathubalek píše:.

HW 77 je skvelá... pred pol rokom som ju kvôli peniazom predal, ale už pracujem na tom, ako si ju odkúpiť späť

HW 50S (7,5 J)
já jsem řěšil podobný problém ,ale střílení do 15-20m jsem si užil jako klučík dost se slávkou a optika mě bere a tak jsem šel do HW97long a druhý důvod byl ten že sem levák a WH dělaj pažby i pro leváky čož je pro mě určující , ale jinak 77 je taky super železo prostě pevná hlaveň u pružiny je o něčem jiným to je 1.liga v pružinovkách a pak už jen krůček k PCP 

Až se mi vrátí opravená HW98, tak vám předvedu, že to je jen zažitý mýtus...mikeridik píše:... prostě pevná hlaveň u pružiny je o něčem jiným to je 1.liga v pružinovkách a pak už jen krůček k PCP

-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, potřebuju poradit.
Chtěl bych vyměnit v tom háwéčku pružinu, postupuju podle tohohle návodu a zaseknul jsem se na odmontování toho závitu (na tom videu je to přibližně po 4:10).
Zatímco tomu chlápkovi na videu to jde relativně lehce, tak mě to nejde, ani když to zkusím silou.
Už jsem ze zoufalství upevnil flintu do svěráku (např. jak to dělá chlápek na v 1:44), pak do toho otvoru vrazil klíč (obalený jelenicí) jako je ten chlápek v prvním videu a nejde mi to ani poměrně velkou silou.
Bojím se abych tu nádhernou flintu nezmrvil. Jak to šlo vám? Zkoušeli jste to uvolnit třeba zahříváním? Nebo je možný, že jsem zapoměl někde vymontovat nějaké zajištění? Nebo nedejbože by to vyšroubovat nešlo (což mi teda nedává smysl, protože i Němcům může občas prasknout ta jejich slabá pružina).
Díky za každý tip
Tom
Chtěl bych vyměnit v tom háwéčku pružinu, postupuju podle tohohle návodu a zaseknul jsem se na odmontování toho závitu (na tom videu je to přibližně po 4:10).
Zatímco tomu chlápkovi na videu to jde relativně lehce, tak mě to nejde, ani když to zkusím silou.
Už jsem ze zoufalství upevnil flintu do svěráku (např. jak to dělá chlápek na v 1:44), pak do toho otvoru vrazil klíč (obalený jelenicí) jako je ten chlápek v prvním videu a nejde mi to ani poměrně velkou silou.
Bojím se abych tu nádhernou flintu nezmrvil. Jak to šlo vám? Zkoušeli jste to uvolnit třeba zahříváním? Nebo je možný, že jsem zapoměl někde vymontovat nějaké zajištění? Nebo nedejbože by to vyšroubovat nešlo (což mi teda nedává smysl, protože i Němcům může občas prasknout ta jejich slabá pružina).
Díky za každý tip
Tom
- George Orwell
- George Orwell
No já to taky musel povolit býčí silou, už jsem se bál že to nepůjde. Jinak vyšroubovat se musí jen ten váleček před spoušťovým mechanismem, o ničem jiném nevím. Nejhorší je, že jsem to pak musel zase zpátky tou býčí silou dorvat, aby byla ta koncovka rovně. Chvíli mi trvalo, než jsem to doladil aby na rybině nebyl schodeček.
-
- Kontaktovat uživatele:
A za co jsi to měl upevněné? A čím jsi páčil? Měl jsi to páčidlo vražené tam, co je normálně spoušť? Jak natěsno?
Fakt se bojím, abych to nějak nedomrvil...
Fakt se bojím, abych to nějak nedomrvil...
- George Orwell
- George Orwell
Rozebíral jsem už 3 ks HW97K a býčí silou jsem to musel povolit jen u jedné. Ty zbývající dvě šly mnohem snadněji (všechny byly rozebírány poprvé). Po utažení (u té co šla nejhůř povolit byl problém ji dotáhnout aby byla rybina v ose) jde už opakované rozebírání znatelně snadněji...
HW95/98 má rozebírání vyřešeno mnohem příjemněji.
HW95/98 má rozebírání vyřešeno mnohem příjemněji.

upevněno ve svěráku za zploštění u přechodu těla pístu do hlavně. Do díry po spoušti vražen plochý klíč.
Ty dvě co šly snadněji, tak tam stačily pouze velké sikovky a kousek kůže aby to člověk nepodřel...
Ty dvě co šly snadněji, tak tam stačily pouze velké sikovky a kousek kůže aby to člověk nepodřel...
Někde jsem četl, že se ten závit lepil nějakým tmelem, co povolil po nahřátí horkovzdušnou pistolí. Zbraně které jsem rozebíral já byly s r.v. 2013 a 2014 a jen na okraji závitu bylo něco jako zaschlá vazelína co se drolila.thubalek píše:Chlapi, potřebuju poradit.
Zkoušeli jste to uvolnit třeba zahříváním?
Tom
Povoloval jsem to jako ranovak, zploštění na předku ve svěráku a plochej klíč do díry po spoušti. Klíč největší co se tam vešel, aby v díře neměl moc velkou vůli. Zalepený to nebylo, jenom to utahoval někdo hodně silnej.
V dohledné době mě čeká nějaká ta údržba a možná pár podložek pod pružinu, moc se mi do toho ale nechce
. V tomhle má AA teda navrch 
V dohledné době mě čeká nějaká ta údržba a možná pár podložek pod pružinu, moc se mi do toho ale nechce