SKS Simonov

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sifon
Re: SKS Simonov

Příspěvek od sifon » 10 kvě 2014 08:20

Zdravím,v pátek jsem byl omrknout dvě sks,ta první má pažbu origo dřevo, ta druhá vrstvené dřevo,je mezi nimi krom materiálu na pažbě zásadní rozdíl? U obou se železo v přední části trochu pohybuje. Dá se to opravit, nebo nebrat,počkat na lepší?

437197

Příspěvek od 437197 » 17 kvě 2014 23:05

Ahoj také bych se vám rád předvedl s mojí překopávkou SKS JUGO. Puškohled je Delta Optikal 7 X 50 RD..
Přílohy
foto samsung 120.jpg
foto samsung 120.jpg (12.95KiB)Zobrazeno 3206 x
Niko

Příspěvek od Niko » 28 kvě 2014 20:34

Hezký,jakou máš montáž? Já jsem taky něco zkusil vyrobit :D .Na montáži optiky se teprve pracuje, jinak je to zeiss zf4, 4x32.
P5270404cop.jpg
P5270410cop.jpg
Svejky

Příspěvek od Svejky » 24 črc 2014 20:19

:twisted: POZOR POZOR :twisted:

Zítra mi snad dorazí z USA bullpup konverze od SG Works. Jak dojde zahájím projekt SKS 21.století a budu tady informovat.
PS. Prozatím dávám ilustrační foto co Vás čeká!
http://gunrunnerhell.tumblr.com/post/56508363119
Svejky

Příspěvek od Svejky » 27 črc 2014 23:58

Tak mi právě přišel balíček z USA a v něm funglová BULLPUP konverze od SG Works. Teď jedu na dovču ale za tři týdny to všechno nafotím , nafilmuju a zahájim bullpup projekt o kterým tu budu průběžně informovat. Kdo neví "vo co gou" at vygooglí sg works sks bullpup. Zdá se že zatím bude první svého druhu v CR.
Obrázek
Milan Praha

Příspěvek od Milan Praha » 29 črc 2014 10:22

co to stálo to dotáhnout až k nám ? máš už k tomu i ten zásobník na 30 ? vypadá to na hodně dobrej úlet :)
derringer

Příspěvek od derringer » 29 črc 2014 13:33

pěkná kapotáž. S těma zásobníkama nemám dobrou zkušenost, ale líbilo by se mi to i se schránkou.
Svejky

Příspěvek od Svejky » 30 črc 2014 00:23

Amici chteli 308 dolaru i s postovnym a Fedex si rekl o dalsich 1800 Kc za dan, clo a poplatky za vyrizeni dovozu do CR. No a zasobniky budu brat o dovoleny v Plzni v Alfa tacticalu. Vezmu k tomu asi dva dvacitkovy. Je to na ne jak delany. Premyslel jsem i o tom ctyricitkovym ale to mozna az se s tim rozstrilim a uvidim co to bude delat a jak se to bude drzet. Jeste se k tomu dela adapter primo pro tenhle set kde se pak daji uriznout ty zobaky na zasobnicich a ty se pak daji volne zasouvat ciste jen tlakem vzhuru. Páni z US by za to chteli dalsich cca 100 dolaru plus posta a pak jeste plus dan,clo a poplatky ale ty za prve uz ted nemam a za druhy se u tehle neda platit pres pay-pal takze ani bych nevedel jak to zacalovat. Jinak ten adapter muzete zkouknout na http://www.thesksmagadapter.com/
Je to ta verze G5.
FTC

Příspěvek od FTC » 30 črc 2014 21:43

Na oko to vypadá dobře, ALE...

Zajímalo by mě, jak je vyřešen spoušťovej mechanismus, přecejen je posunutej dopředu a určitě je potřeba nějaký táhlo + nějaký vratný pružinky navíc pro to prodlodloužený ústrojí. Takže odpor spouště a její chod bude podle odhadu asi dosti zhoršen oproti už tak tvrdýmu originálu.

Závěr mít vedle oka asi taky nebude úplná lambáda. Spaliny od komory a ještě trocha oleje nebude nic příjemnýho, zvlášť po vystřílení 100 ran najednou, aby člověk nebyl zralej na léčbu zánětu spojivek :lol:. Když jsem bouchal s Waltherem G22, tak mi u některých nábojů pěkně slzelo oko a to byla jen 22LR.

Podle obrázku je zkrácená záměrná délka a předpažební část asi nebude natvrdo připevněná k hlavni, dakže se dá dosti pochybovat o držení přesnýho nástřelu, jako u originálu.

Asi si dost lidí říká, že jsem buzerant. Vidím v tom jen hezkou, předraženou kontraproduktivní vychytávku. Ty peníze by bylo lepší nacpat do střeliva. Na druhou stranu, všichni jsme svým způsobem děti a hračkami si děláme radost. Pokud se pletu, budu rád, když mi pochybnosti vyvrátíš.

Verze SKS uživatele 437197 se mi zamlouvá mnohem víc.
Svejky

Příspěvek od Svejky » 30 črc 2014 23:56

No tak asi takhle...mechanismus je skutecne ocelový tahlo od spouste dozadu kde je laditelnej zavitovou tyckou a ma pruzinkovy dopinani. Sam o sobe je zcela bez odporu, takze o "dosti zhorsenym chodu" nemuze byt rec a pokud mas na stary SKS "tvrdý original" (k tvrdosti blahopreju) tak na netu , konkretne na youtube je dost presnych navodu jak poladit spoustovy mechanismus. Staci zadat "triger job SKS" a pak uz jen brousit merit zkouset a lestit. Da se to samozrejmne i zkur..t ale kdo se boji nesmi do lesa.
Tak dal...zaver vedle oka je mozna pro nekoho znepokojujici, ale strilel jsem Steyer Aug v Rakousku a FN F2000 ve Slovinsku a zadny kominicky oko se nikda nekonalo. Stejne tak nemaji v jejich armadach zadne jednotky jednookych Zizku takze asi plany obavy, pokud se vsak obavas pak se s duverou obrat na sveho lekare ci lekarnika.
Jelikoz puvodni miridla se konverzi zakryji tak se s pojmy jako namerna a zamerna neda pracovat az do doby nez je nahradis necim na horni RIS listu. Nekto rad doptr nekdo sterbinu atd.. kazdopadne puvodni miridla ti na urcitou dalku zakryly pres pul tanku, coz s kolimatorem byt s teckou 3MOA nehrozi natozpak s eotechem s 1MOA teckou. Upinacich bodu je shora proti tele zbrane nekolik coz zarucuje vetsi pevnost a stalost nez kdejaka montaz. Navic je to kompaktni upinaci system ktery obali celou puvodni zbran. Takze s puvodnimy ryze mechanickymi miridly se nema cenu srovnavat.
No a na zaver.... takova flinta uživatele 437197 je fajn treba do lesa nebo na zed ale SKS byla jedna z prvnich vojenskych "utocnych pusek" a predchudce kalacha no a jako takova by mela byt zachovana. Ma snaha je prevest tuto utocnou pusku z padesatych leta minuleho stoleti do 21.stoleti a tak rozvinout dal jeji potencial v oblasti pro kterou byla puvodne navrzena a zkonstruovana. A zcela na zaver myslenka - s vojenskou puskou se v lese uzivis ale s loveckou flintou jdes v ozbrojenym konfliktu pod drn.
Milan Praha

Příspěvek od Milan Praha » 31 črc 2014 07:44

v zásadě s tebou souhlasím, jen malý detail, munice (původní armádní) opravdu vydává hodně spalin a agresivních, proti AUG je to dosti poznat, každopádně i mně se SKS ko velmi líbí a dosti jsem o něm uvažoval

stačí dát jeden zásobník z 58 ky na hůř větrané kryté střelnici a nevidíš pořádně před sebe, ale fakt bych si z téhle konverze rád picnul a věřím že to nebude tak zlé :)

tahle konverze je prostě zajímavá
FTC

Příspěvek od FTC » 31 črc 2014 11:11

Srovnávat tuhle konverzi SKS bez vyzkoušení s AUGem, nebo F2000 a tvrdit, že to je bez problémů, tak jsi opravdu velkej optimista :D . Nadšení ti opravdu nechci brát, ale v reálu to bude opravdu horší, než si myslíš.

Jako mířenkář si občas rád zastřílím IPSC, ale z toho co tady říkáš mi připadá, že všechno je tvoje jedna velká doměnka. S tim SKSkem v základu a dobrým stavu na 100m nevylezeš z desítky(cca8cm) na 135P nekrytě ležící figuru s kruhy. Když je opavdu ve skvělým stavu, tak ti může dát i 4-5cm na 100m, na delší vzdálenost jako je 300 - 400m už je rozptyl na šířku postavy těla, což není pro tenhle náboj tak hrozný(náboj 223 je úplně jiná dimenze). Ale s tou konverzí a její cca 20cm dlouhou RISkou nevytvoříš v žádným případě tak dlouhou záměrnou, jako u originálu. I v případě, že na to dáš EO, tak nevěřim, že se na 100m vlezeš pod 15cm a určitě se zde nedá hovořit o přesným držením nástřelu. Nezapomeň, že ohřevem tak tenký hlavně se nástřel rychle mění a po vystřelení rychlých 20-ti ran budeš s nástřelem i na 50m v prdeli. Abych nebyl jen negativní, tak ta koverze bude zase lepší oproti originálu na ty rychlejší soutěže, ale kluci s ARkama budou mít vždy 2x navrch.

No a na závěr ... z SKSka BULLPUP konverzí určitě neuděláš lepší zbraň, možná jen hezčí a zajímavější, pro praktickou střelbu nepoužitelnou. Taky nevím, jestli jsi voják, nebo ze Zásahový Jednotky PČR, ale většina lidí má útočný pušky na sport a zábavu na střelnici a né na ozbrojený konflikty.
Ma snaha je prevest tuto utocnou pusku z padesatych leta minuleho stoleti do 21.stoleti a tak rozvinout dal jeji potencial v oblasti pro kterou byla puvodne navrzena a zkonstruovana - Dovolím si nesouhlasit, to by si se musel držet původní koncepce.
tslaby

Příspěvek od tslaby » 28 zář 2014 16:29

Tak po včerejším závodě se rozmýšlím, zda si SKS nechat či ho vyměnit za SA 58. Chtěl bych se Vás tedy zeptat, jestli je u SKSka možné nějak trochu poladit spoušť? Nevadí mi odpor, spíš bych potřeboval vyhladit chod spouště, při pomalém spouštění je patrný jeden zub. A dále mě zajímá možnost nějaké modernější pažby, jakou máte? A jaká se případně dá u nás sehnat? Děkuji za odpovědi.
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
FTC

Příspěvek od FTC » 28 zář 2014 18:09

SKS je nepochybně dobrá zbraň na levnej náboj. Spoušť jde poladit tím, že třecí plochy vyleštíš a vyměníš pružinky, dá se z toho vytáhnout velmi příjemný a bezpečný chod spouště. Co to bylo za závod- mířenka, nebo něco dynamickýho? Líp než původní pažba se drží něco, co má pistolovou rukojeť u spoušťáku, asi něco jako má o něco výše uživatel NIKO. Můj názor je, že širší využití má 58 i když je na pohled oproti SKS hnusná.
tslaby

Příspěvek od tslaby » 28 zář 2014 22:13

Jednalo se o mířenku přes otevřená mířidla, konkrétně závod samonabíjecích zbraní na střelnici Placy. Nic jiného s ní ani neplánuji, v okolí nemám nic dostupného. Nemá to být flinta na střílení submoa, ale pro radost a pohrání si párkrát do roka. Možná bych na ni chtěl časem upevnit puškohled, nějaký krátký se zvětšením tak 4x na střelbu tak těch 100 - 150 metrů. Víc nemá smysl a ani nemám v okolí dostupné delší střelnice. Právě teď úplně nevím, jestli si ji ponechat nebo právě vyměnit za SA. Líbí se mi i proto, že ji nemá úplně každý jako kosu. Zatím jsem teda koukal na pažby hlavně od Choate a ATI, obě vypadají dobře, jen asi bude problém je sehnat. Určitě chci zachovat schránku, zásobník je pro mě u této zbraně nesmysl. A s tou spouští, dá se to zvládnout v domácích podmínkách, nebo je lepší puškař?
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Odpovědět