SKS Simonov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
O střelbě submoa tady nemůže být řeč, to je Sci-Fi. Rovněž s tím puškohledem to není moc dobrej nápad, ta zbraň na to není stavěná, musel by si do ní nalejt nemalou částku na úpravy, aby to mělo aspoň nějakej smysl: (blatník na hilzny, kvalitní oka, dobrou montáž na upevnění puškohledu, atd...).
Jestli jí máš jen na občasnou mířenku, tak jí nech v originálu a místo puškohledu, se kterým tě na mířenku ani nepustí, si za kryt závěru přimontuj dioptr ze ZKM 451(6). V tomhle případě uvidíš, že se ti prodlouží záměrná a výrazně zlepšíš mířenku. Ten dioptr jsem si koupil a po výměně laufu se ho chystám dát na kosu. Poprvé jsem to viděl letos na souboji trojic na Plešivci, kde někteří chlapi měli na kosách za krytem závěru dioptry ze ZKM. Měli oproti ostatním výraznou převahu, na 300 trefovali každou ranou a tuším, že dokonce ten jejich tým vyhrál soutěž celkově.
Jestli jí máš jen na občasnou mířenku, tak jí nech v originálu a místo puškohledu, se kterým tě na mířenku ani nepustí, si za kryt závěru přimontuj dioptr ze ZKM 451(6). V tomhle případě uvidíš, že se ti prodlouží záměrná a výrazně zlepšíš mířenku. Ten dioptr jsem si koupil a po výměně laufu se ho chystám dát na kosu. Poprvé jsem to viděl letos na souboji trojic na Plešivci, kde někteří chlapi měli na kosách za krytem závěru dioptry ze ZKM. Měli oproti ostatním výraznou převahu, na 300 trefovali každou ranou a tuším, že dokonce ten jejich tým vyhrál soutěž celkově.
Re: SKS Simonov
Tak ten puškohled opravdu není primární, to pouze třeba někdy do budoucna z rozmaru. Ten dioptr doma jedne nevyužitý mám. Ale pažbu bych rád vyměnil za nějakou plastovou, tak originální mi nějak optimálně nesedí, je trochu krátká. Vím, že by to vyřešila například botka, ale radši bych už vyměnil celou pažbu za nějakou s railem pro případný bipod. Konkrétně by se mi líbila asi tato: https://www.google.cz/search?q=ati+sks+ ... 1027%3B210
Naposledy upravil(a) tslaby dne 28 zář 2014 23:17, celkem upraveno 1 x.
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Z mýho pohledu jen vyhozený prachy...
Já vím, že z toho neudělám nic víc než to je. Ale bohužel ta pažba mi hlavně pro střelbu v leže moc nevyhovuje, tak zatím uvidím, jak to bude s možností sehnání pažby. A případně mi nezbude nic jiného, než ji vyměnit za SA 58.
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
No, hodně štěstí. Časem na to příjdeš, že to nemá smysl tunit, kromě toho dioptru. Ta 58 je lepší, ale taky je potřeba do ní nalejt nějaký prachy. Ale u 58 je využitelnost mnohem větší a hlavně náhradních + tuningových dílů je mraky a za malý peníze.
No u mě je využitelnost obou prakticky stejná, obě bych používal párkrát do roka na těch 100-150 metrů pro zábavu + pár soutěží KVZ. Častěji mám možnost chodit na 50 m, ale to mě přijde zbytečné plýtvání munice. No pokud se povede sehnat nějaká pažba od Tapco nebo ATI za slušnou cenu, tak do ní možná půjdu.
Edit: Tak po dnešním zjišťování cen a možností to vidím asi na prodej a místo toho si pořídím raději Sa 58, kde je vše bez problému, hned a za pár kaček.
Edit: Tak po dnešním zjišťování cen a možností to vidím asi na prodej a místo toho si pořídím raději Sa 58, kde je vše bez problému, hned a za pár kaček.
Dovolím si nesouhlasit
.Mám hotovo a rekapitulace nákladů cca 3,5t a to si myslím že je v pohodě.Zase jsem s tím ale strávil spoustu času.Vše je řešeno bez zásahu do "železa",takže se dá kdykoliv dát do původního stavu.
Jo,a je to samozřejmě flinta pro zábavu

Jo,a je to samozřejmě flinta pro zábavu

Ta pažba vypadá pěkně, kde jsi jí pořídil, pokud se můžu ptát? Možná bych o tom začal uvažovat. Jo a SKS i VZ. 58 jsou pro mě obě pušky pro zábavu 

To nekoupíš
,pořádnej kus dřeva,horní frézka,pár brusek a je to
.A troufám si tvrdit že to železo v tom sedí daleko líp než v origo pažbě.

Tak to na to bohužel nemám čas ani prostředky. Tím je tedy asi osud SKS zpečetěn.
Ahoj, ještě bych měl dotaz na majitele černé plastové verze Sporter od Arms Moravia. Jaká je? Jak jste s ní spokojeni?
Tak pažbu jsem koupil, mírně upravil a střelba je o dost příjemnější. Ovšem stejně půjde SKS pryč.
Ahoj mam dotaz kde se dají sehnat dily na tuning Sks 45 od firmy Tapco v USA?
Tapco mně taky zajímá, ale u nás to asi k sehnání nebude.
Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
Grand Power P1, Simonov SKS 45
NICO mužu dostat nějakou dokumentaci k pažbě SKS?
Je moc pěkná.
Je moc pěkná.