vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že by to mohl být Dušek Opočno (nebo jeho systém). Měl jsem ten závěr doma. Výhoda je v tom, že úderník můžeš natáhnout bez otevření závěru vzadu tím hmatníkem. Nevýhoda ale v tom, že je tam atypický vytahovač a ten rád přeskakuje hilznu. Měl jsem doma i nějaké článek a dobový produktový katalog fabriky, ale teď nevim, kde to je. Pokusím se to najít.
Ten dobový katalog mám doma.Vyšel kdysi jako příloha v SR. Může to byt jak je to dobovně nazvané "kulovnička." Pro náboj flobert, short a taky LR. Ten závěr je dobrý. Líbí se mě to řešení. V jednoduchosti je síla. Jen by mě zajímalo jak muže byt stará. Ten katalog co mám je od Lověny, ale nabízí se tam právě i DUO a některé zahraniční značky. Našel sem v něm pouze podobnou "flobertku", cenově kolem 300kč. No a nevýhodou je, že ten vytahovač nábojnic na zbrani chybí 

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že to v té Myslivosti není reklama, ale přehled výroby v Brodu. Malorážka 242 byla zkonstruována na začátku války a je stejné konstrukce jako tehdy běžné flobertky. Navíc v Myslivosti mají chybu, bylo jich vyrobeno 12000.
Jinak flobertka na obrázku může být duo, flobertky v omezeném počtu vyrobila i čz ale byly větší...
No asi si založím něco o 242.....
Jinak flobertka na obrázku může být duo, flobertky v omezeném počtu vyrobila i čz ale byly větší...
No asi si založím něco o 242.....
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Odborník na zbraně
ahoj vsem, take jsem hrdy vlastnik ZKM 456 zapazbene v aeronu. posledni dobou mam vcelku problem s vyhazovanim nabojnic, tak 40% se jich jen otoci a zustanou v luzku zaveru. vsiml jsem si, ze spodni roh vyhazovace chybi, neni to roh, je to jakoby zkosene pod 50°. je to normalni nebo je toto duvodem problemu s vyhazovanim? pokud ano, da se nekde sehnat novy vytahovac(z zkm 452 je identicky?)?
predem diky
michal
predem diky
michal
-
- Odborník na zbraně
Kompletní závěr ZKM 451 (452) a ZKM 456 není v žádném případě zaměnitelný. Domnívám se ale, že vytahovač a přidržovač záměnné jsou. Náhradní díly na ZKM 456 (Brno Mod.4) jsou občas k dispozici v BVS Praha, www.9mm.cz
staff972 píše:ahoj vsem, take jsem hrdy vlastnik ZKM 456 zapazbene v aeronu. posledni dobou mam vcelku problem s vyhazovanim nabojnic, tak 40% se jich jen otoci a zustanou v luzku zaveru. vsiml jsem si, ze spodni roh vyhazovace chybi, neni to roh, je to jakoby zkosene pod 50°. je to normalni nebo je toto duvodem problemu s vyhazovanim? pokud ano, da se nekde sehnat novy vytahovac(z zkm 452 je identicky?)?
predem diky
michal