V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ale co misto te delty? V rozumne cene a kvalite? Z pevnych 10x skel toho taky moc neni, snad ten sightron tac 4-12x ....
CZ 200S Hunter 4.5+Sightron SIH TAC 4-12x40 AO MD
SPA CP-1M 4.5
SPA CP-1M 4.5
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
http://www.aczshop.cz/product_info.php?products_id=344
Stálo mě to asi 10 vteřin datlování na klávesnici. Zadat "jednodílná montáž nakloněná". Jsem co se týká psaní na klávesnici kulometčík
Neodpustím si malé rýpnutí a to nejen do Libora. Pro všechny chronické tazatele: Zkuste používat, než zadáte další dotaz alespoň minimálně tu trochu inteligence, přidělenou geneticky a vzdělávejte se čtením. Je to tady téměř všechno několikrát napsáno. Takže hledat,hledat hledat!!!!
Stálo mě to asi 10 vteřin datlování na klávesnici. Zadat "jednodílná montáž nakloněná". Jsem co se týká psaní na klávesnici kulometčík

Neodpustím si malé rýpnutí a to nejen do Libora. Pro všechny chronické tazatele: Zkuste používat, než zadáte další dotaz alespoň minimálně tu trochu inteligence, přidělenou geneticky a vzdělávejte se čtením. Je to tady téměř všechno několikrát napsáno. Takže hledat,hledat hledat!!!!

Libor: No je to při nejmenším zvláštní, protože Cobra má rozsah elevace 25, což kdyby bylo na každý směr, tak je dohromady 50. A Delta 20(40). Pochybuji, že těch 5 udělá ve výsledku 5cm. Jelikož je to jedna z optik, nad kterou uvažuji (pro stejnou zbraň), tak by mě zajímalo kde je problém. Na jakou vzdálenost nastřeluješ?
CZ200s HFT Special + Vortex DiamondBack 4-12x40AO
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.
Pavle, ja to ale nechci resit vysokou montazi o ktere mimochodem vim jiz delsi dobu. Ta delta byla na 2 flintach (cz200 a prosport) a dvou ruznych montazich se stejnym vysledkem - nedoklikam ji. Ja si kladu otazku, jestli je to zavada, nebo vlastnost. Ty 2 cobry jsem klikal obe velmi podobne = silne vlevo(tak na 80% rozsahu) Proto resim, jestli by jiny kus delty nebyl na jedno brdo. Tudiz jestli by mi nezustala delta, co nejde na normalni montazi nastrelit a uz byc se ji ani nezbavil bez ztraty...
SPA CP-1M 4.5
SPA CP-1M 4.5
Libor: Myslím že jednoduchým způsobem poznáš jestli je kříž uprostřed a to tak, že puškohled otočíš vzhůru nohama, nebo na bok. Pro test to bude podle mně stačit. Pokud by jsi jej potom doklikal tak má reklamace nějaký význam. Pokud ne, tak šikmá lišta, nebo šikmá montáž. Dej vědět, jak to dopadlo.
Nechápu co vymýšlíte. Něco je špatně. Buď sklo, montáže, nebo šína. Odstraň příčinu a nevymýšlej jak to nabastlit, abys to naklikal.
Steyr LG 110 + Sightron SIH
http://www.hft-brno.cz
http://www.hft-brno.cz
Šína na CZ200s těžko, montáže zkoušel dvě. Jde tu jen o jediné, zjistit jestli je to vlastnost, nebo vada puškohledu. 

Sniper: Ja ale na te same montazi (ktera zustava na stejne pozici v sine)cobru v svislem smeru klikam jen tak na 1/4 rozsahu a jsem kde potrebuju. Delta ma proste svisly stred cely silne posunuty dolu, jak uz jsem psal, klikani samotne funguje-nastrely v krajnich polohach maji rozestup odpovidajici. Na prosportu s jinou montazi to lita prakticky na stejne misto, jako u cz200.
Napadla mne jeste jedna vec, zkusenejsi prominou, pokud je to blbost. Muze servis optiku rozebrat a uvnitr ten svisly stred v ramci moznosti posunout vys, nebo uz je to z fabriky na tvrdo fixovane v ramci vyroby?
Edit: jak pise sniper, jde o to, jestli jina delta bude to same v blede modrem(tak jako to bylo u tech dvou cober) nebo je to jen spatny kus.
Napadla mne jeste jedna vec, zkusenejsi prominou, pokud je to blbost. Muze servis optiku rozebrat a uvnitr ten svisly stred v ramci moznosti posunout vys, nebo uz je to z fabriky na tvrdo fixovane v ramci vyroby?
Edit: jak pise sniper, jde o to, jestli jina delta bude to same v blede modrem(tak jako to bylo u tech dvou cober) nebo je to jen spatny kus.
SPA CP-1M 4.5
SPA CP-1M 4.5
Aha, tak už to chápu, že je kříž posunutý dolů je vidět okem... Zkus někoho poprosit ať ti ho vyfotí na své Deltě a porovnej. Třeba Vitek jí tu prodává v bazaru.
Loni jsem nebyl schopen naklikat Burrise. Chyba byla nakonec v pojistném červíku montáže - ten přední montáži nedovolil dosednout na plochu šíny, tím byla přední montáž výš. Odstraněním červíka byl problém vyřešen. Jinak s Deltou (ať základní 4x32, nebo Titanium) jsem nikdy neměl problém, vždy jsem ji naklikal, jak bylo potřeba. Na různých puškách a různých montážích.
z ho.na bič neupleteš
jj delta sla naklidat i na Cricetu a ten ma sakra vysoko listu sice byla na hrane ale sla
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Nene, pohled je ok, vse vystredeno. Posunuty je jen nastrel na terci. Jinak cerviky v montazi nemam, montaz je ok-cobra se spokoji s mensim klikanim. Deltu asi vratim bez udani duvodu-je to nejjednodussi cesta. Nejdriv ale brnknu do servisu, jestli muj problem nema reseni.SniperCZ píše:Aha, tak už to chápu, že je kříž posunutý dolů je vidět okem... Zkus někoho poprosit ať ti ho vyfotí na své Deltě a porovnej. Třeba Vitek jí tu prodává v bazaru.
SPA CP-1M 4.5
SPA CP-1M 4.5
Teď jsem se díval na parametry a překvapilo mně, že Delta Tit. 4-16x42 má rozsah jen 26MOA. V době, když jsem jí pořizoval, jsem se tím vůbec nezabýval, ale, jak jsem psal, jsem s ní neměl nikdy problém. Sightron SIH má rozsah 60MOA, nezbývá, než za podobnou cenu doporučit ten. 

z ho.na bič neupleteš
Ono se tím nezabýváš, dokud nemáš problém
Já už s tím problém měl a první věc co mě zajímá je rozsah. Pokud to výrobce neudává, tak si už o něm myslím své. Což ale není tento případ. Sightrona SIH jsem bohužel neviděl, zahraniční recenze spíše mlčí. Velmi by mě zajímalo jak by si poradil proti Vortex Diamondback 4-12x40 AO, na který v zahraničí pějí chválu a srovnání jsou spíše ve stylu velmi strohém.

Ale ta Delta Tit. 4-16x42 ma byt co najnissie - najlepsie prilepena na hlavni aby sa s tym dali triafat aj potkany na 3m.
Skoda ze nie je 2-16x32 .
Skoda ze nie je 2-16x32 .
AA S510 .177 + Delta titanium 6-24x42 AO
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm
CZ83/7,65
Gamo CF30 .177 + Gamo sporter 4x32
Norinco JW-15A .22LR + Bushnell 3-9x40
Tarus PT22
Ansutz 1517S BR .17HMR + Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24 x 56 AG 30mm