Americk? vojensk? z?kladna na ?zem? ?R
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ja bych treba rad slysel od oficialnich predstavitelu nejake fakta jako:
- lide v okoli Brd do te a te vzdalenosti budou mit problem s prijmem TV a radia ( co treba vysilac Cukrak, ten je docela blizko )
- bezletova zona bude tak a tak velka a bude od tud po tud ( u Pribrami je civilni letiste, aeroklub, paraklub )
- takovou a takou cast vojenskeho prostoru nase armada nebude smet vyuzivat ( ve VVP Brdy je jedna z mala nasich delostreleckych strelnic a leteckych strelnic )
- do tech a tech mist bude zakazan pristup pro vsechny osoby ( neni pravda, ze do vojenskych ujezdu je automaticky zakazan pristup - je povolen a podleha zvlastnimu rezimu )
- takove a takove problemy to bude znamenat pro civilni leteckou dopravu a rizeni letoveho provozu a tak a tak je vyresime ( v ATM uvedli, ze 50 km od radaru pri ozareni hrozi nebezpeci pro letouny, resp. jejich avioniku pracujici na teze frekvenci jako radar 8-12 GHz )
V Brdech je krasna priroda a predstava, ze se uz nikdy nepodivam treba na Jordan, me fakt nelaka.
- lide v okoli Brd do te a te vzdalenosti budou mit problem s prijmem TV a radia ( co treba vysilac Cukrak, ten je docela blizko )
- bezletova zona bude tak a tak velka a bude od tud po tud ( u Pribrami je civilni letiste, aeroklub, paraklub )
- takovou a takou cast vojenskeho prostoru nase armada nebude smet vyuzivat ( ve VVP Brdy je jedna z mala nasich delostreleckych strelnic a leteckych strelnic )
- do tech a tech mist bude zakazan pristup pro vsechny osoby ( neni pravda, ze do vojenskych ujezdu je automaticky zakazan pristup - je povolen a podleha zvlastnimu rezimu )
- takove a takove problemy to bude znamenat pro civilni leteckou dopravu a rizeni letoveho provozu a tak a tak je vyresime ( v ATM uvedli, ze 50 km od radaru pri ozareni hrozi nebezpeci pro letouny, resp. jejich avioniku pracujici na teze frekvenci jako radar 8-12 GHz )
V Brdech je krasna priroda a predstava, ze se uz nikdy nepodivam treba na Jordan, me fakt nelaka.
Přečti si ten buletin.
1. důchodce při sledování telenovel a poslechu dechovky to rušit nemůže neb radar vysílá v pásmu 8-12 GHz, což je řádově jinde
2. strana 11, bezletové zóny jsou nad vojenskými prostory i teď
3. strana 11,
4. strana 11, nesmí se chodit do 500m od základny.
Doporučuji taky přečíst od strany 3, kapitolu s názvem Mýty.
1. důchodce při sledování telenovel a poslechu dechovky to rušit nemůže neb radar vysílá v pásmu 8-12 GHz, což je řádově jinde
3. strana 11,
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Hlavní problém je v tom, že já nejsem přesvědčen o tom, že téhle problematice kterýkoli běžný občan- tedy i ten voják- rozumí natolik, aby si udělal skutečně objektivní názor. Obávám se, že tohle je přesně ten případ, kdy se bohužel budeme muset spolehnout na rozhodnutí našich milovaných vládnoucích, což je, vzhledem k tomu, co je to za lidi, dost neveselé, ale je to tak. Doufejme, že ještě nejsou úplně dementní a aspoň tady se nenechají vydírat a korumpovat (já doufám, že i oni snad chápou, že jde o poměrně důležitou věc).Silencer píše:...Názor civila je někde jinde...
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
Ano, armadni buletin na army.cz z dilny A-Reportu. A cos tam asi tak cekal? Nevim jak ty, ale ja A-Report a clanky na army.cz vcelku pravidelne ctu a urovni zurnalistiky jsou nekde tak na urovni Blesku, ne-li nize. Pokud informace uvedene v podobnych zdrojich beres jako duveryhodne, tak se nemame o cem bavit.Kubajzz píše:Přečti si ten buletin.
3. strana 11,
Ja spis duveruji panu Kauckemu, jehoz clanky v ruznych odbornych periodikach maji svou uroven jiz radu let. Rozhodne jinou nez uroven clanku nejakych pplk.mgr.atd.
Jinak:
1. ...vzdálenosti nad 5 km nemá být ani rušen příjem TV vysílání a nad 10 km rádiového vysílání.
2. ....přičemž letouny by neměly být negativně ovlivněny ani při ozáření hlavním svazkem ve vzdálenosti větší než 50 km ( to je treba i approach Ruzynskeho letiste )
Tak to už je jakákoliv diskuze na tohle téma zbytečné.Luke píše:Pokud informace uvedene v podobnych zdrojich beres jako duveryhodne, tak se nemame o cem bavit.
EDIT: Nevím jak ostatní, ale já už jsem z těch antiradar aktivistů docela znechucenej. Celý ten humbuk mi připadá jako "áá, zase je proti čemu demostrovat".
Zajímalo by mě co by se stalo kdyby se nás USA (za předpokladu, že by tu nebylo), požádali o vybudování rádia Svobodná Evropa/cokoliv.
no..mam trosku obavy o tamejsi prirodu a hlavne faunu..kdo to tam zna tak to urcite potvrdi..osobne VU Brdy povazuju za jedno z nejkrasnejsich mist u nas..letos na podzim se mi tam stala fascinujici vec- videl sem tam tokat tetreva-ve dne a na podzim!!!a to jsem byl kousek od nej a musel o me vedet!!!..leda ze to na nej prislo a splet si me s tetrevi slepici:-P cetl jsem ze se to obcas stava ale ze se to prihodi zrovna me..no a hlavne mam strach ze uz tam nebudu moct..mi tam odchytne nakej amik odvezou me na quantanamo a zem se po me slehne..

Na Bahnech jsem byl loni, to je v dolíku, tam základna nebude.
Jinak další novinka:
http://zpravy.idnes.cz/personal-radaru- ... domaci_cen
Jinak další novinka:
http://zpravy.idnes.cz/personal-radaru- ... domaci_cen
No myslím,že každý kdo chce brát by měl také dávat.
Co se týče vlivu na prostředí tak se prosím rozhledněte,krajina ustupující bytové a průmyslové výstavbě,
temelín,vodní díla,skládky,ozonová díra atd.Jak,že je velká ta základna???
Na vojně jsem sloužil u PVOS i s výletem na Karakum.O radarech něco vím.
Ten výkon co se samozřejmě nezdál Kubajzovi,je pulzní,vztažen do velmi krátkého časoveho intervalu(nanosekundy).
Opět jedna z možností jak dezinformovat veřejnost.Kdyby takový výkon šel vyzářit antenou byla by to zbraň o které mnozí sní.
Výte co takových radarů u nás je?Ať už ojenských nebo civilních.A co na nás kouká odjinud?
Mimochodem mikrovlne vyzařování z mobilu,který má u hlavy každý z těch aktivistů je určitě nebezpecnější.Otázka je,jestli v tomto případě něco ohrožuje.
Co se týče vlivu na prostředí tak se prosím rozhledněte,krajina ustupující bytové a průmyslové výstavbě,
temelín,vodní díla,skládky,ozonová díra atd.Jak,že je velká ta základna???
Na vojně jsem sloužil u PVOS i s výletem na Karakum.O radarech něco vím.
Ten výkon co se samozřejmě nezdál Kubajzovi,je pulzní,vztažen do velmi krátkého časoveho intervalu(nanosekundy).
Opět jedna z možností jak dezinformovat veřejnost.Kdyby takový výkon šel vyzářit antenou byla by to zbraň o které mnozí sní.
Výte co takových radarů u nás je?Ať už ojenských nebo civilních.A co na nás kouká odjinud?
Mimochodem mikrovlne vyzařování z mobilu,který má u hlavy každý z těch aktivistů je určitě nebezpecnější.Otázka je,jestli v tomto případě něco ohrožuje.
Člověče, kde to žiješ? Ekologičtí aktivisté přece odjakživa komunikují pomocí tamtamů a poštovních holubů. Mobil je totiž neekologická prasárna (protože září a navíc je z plastů, tedy z ropy).bublich píše:...Mimochodem mikrovlne vyzařování z mobilu,který má u hlavy každý z těch aktivistů je určitě nebezpecnější.Otázka je,jestli v tomto případě něco ohrožuje.
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
Proti Polákům jsme úplní blbečci:
http://zpravy.idnes.cz/polsko-chce-s-us ... anicni_bar
Ti mají aspoň ve své obranné politice jasno, za zřízení základny si nechají zaplatit rozmístěním amerických patriotů. Kromě toho v otázce, kdo je jejich potenciální nepřítel mají narozdíl od nás jasno a na rovinu říkají, že chtějí rakety na obranu před útokem z Ruska nebo Běloruska.
http://zpravy.idnes.cz/polsko-chce-s-us ... anicni_bar
Ti mají aspoň ve své obranné politice jasno, za zřízení základny si nechají zaplatit rozmístěním amerických patriotů. Kromě toho v otázce, kdo je jejich potenciální nepřítel mají narozdíl od nás jasno a na rovinu říkají, že chtějí rakety na obranu před útokem z Ruska nebo Běloruska.