Americk? vojensk? z?kladna na ?zem? ?R
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já neříkám že RADARY nepotřebujeme !!! NAopak. Ale jsem přesvedčen, že pro naše potřeby je výhodnější třebas pokračovatel radarů TAMARA systém Věra. Nebo rovnou komplet system S 300 V
Nejsem si totiž jistej zda z těch amíků budem něco mít. O jejich přímém propojení na náš systém obrany pochybuju. Prostě jsem přesvědčen, že jejich přínos pro nás je veškerý žádný a přináší jen negativa.
Nejsem si totiž jistej zda z těch amíků budem něco mít. O jejich přímém propojení na náš systém obrany pochybuju. Prostě jsem přesvědčen, že jejich přínos pro nás je veškerý žádný a přináší jen negativa.
No radar potřebujeme a když nám ho amíci postaví zadarmo...
Věra/Tamara je naprd, protože je určena k úplně jiným účelům. Kromě toho má malý dosah.
Věra/Tamara je naprd, protože je určena k úplně jiným účelům. Kromě toho má malý dosah.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- Karl Třaskavina
No nevím, že bychom jim za to museli platit. A bezpečnost našeho spojence je i naše bezpečnost.
S300V je taky na tyhle účely nanic, to je takový ruský Patriot. Primárně je to proti letadlům, je to mobilní a dosah to má ještě menší než ta Věra. Kromě toho Rusko NENÍ náš spojenec, což se prokázalo i v docela nedávné historii, kterou pamatuješ i ty, tak nechápu proč bychom se do budoucna měli vybavovat a být závislí na jejich technice.
Žádný reaktor to nepotřebuje. Kromě toho v tom článku píšou, že je to normálně připojené k síti, akorát v případě nutnosti naskakuje záložní zdroj, takže asi normální diesel na naftu. Jednou jsem viděl záložní zdroj pro celou nemocnici a byl to motor původně z ponorky velikosti menšího náklaďáku do jehož pístu bych si klidně vlez.
S300V je taky na tyhle účely nanic, to je takový ruský Patriot. Primárně je to proti letadlům, je to mobilní a dosah to má ještě menší než ta Věra. Kromě toho Rusko NENÍ náš spojenec, což se prokázalo i v docela nedávné historii, kterou pamatuješ i ty, tak nechápu proč bychom se do budoucna měli vybavovat a být závislí na jejich technice.
Žádný reaktor to nepotřebuje. Kromě toho v tom článku píšou, že je to normálně připojené k síti, akorát v případě nutnosti naskakuje záložní zdroj, takže asi normální diesel na naftu. Jednou jsem viděl záložní zdroj pro celou nemocnici a byl to motor původně z ponorky velikosti menšího náklaďáku do jehož pístu bych si klidně vlez.

Souhlasím s Kubajzzem i Allem - je přeci zbabělé vyhýbat se zodpovědnosti za bezpečnost a jen chtít, aby se o nás někdo postaral . Je to sice velmi česká vlastnost, ale nechtěli byste to, do prd...e už konečně začít měnit ? Je pravdou,že se říká,že následky komunistické vlády i morálky se budou restaurovat alespoň dvě generace,ale už by se,kruci mělo začít ,ne ?
To Doogs : nechci ti dlouho nic vysvětlovat, ale věz, že srovnání vztahu SSSR k nám v minulosti a USA vůči nám nyní je sakramentský rozdíl. Snad jen drobný příklad: víš jak na nás Amící tlačili abychom koupili F-16 a ne Grripeny ? A jaké bylo rozhodnutí vlády ? Zkus, prosím, více přemýšlet , díky, D.
To Doogs : nechci ti dlouho nic vysvětlovat, ale věz, že srovnání vztahu SSSR k nám v minulosti a USA vůči nám nyní je sakramentský rozdíl. Snad jen drobný příklad: víš jak na nás Amící tlačili abychom koupili F-16 a ne Grripeny ? A jaké bylo rozhodnutí vlády ? Zkus, prosím, více přemýšlet , díky, D.
Ježíši, já si připadám jak (radši nebudu říkat kde). Uvědomujete si vůbec někdo jak ČR přispívá - vzhledem ke své velikosti je to sice jen kapka v moři, ale pomoc tu je. Přece nikdo nečeká, že poneseme polovinu nákladů invaze v Iráku - naše účast byla v Bosně, v Kosovu, v obou iráckých válkách, Afghánistánu, Libanonu (V minulosti ČS. pomohlo jako jediný Izraeli o tom už ani nemluvím). Sice třeba jen malé jednotky armády, nebo policie, ale byly tam. Už proto můžeme být označeni za spojence a nějakej pošahanej zakuklenec se tu může odpálit třeba v metru. Tohle riziko beru.
Ale to, že si sem USA postaví radar který prostě mezi strategické cíle patří ( to tak bylo je a bude) je něco naprosto jinýho. Likvidace tohoto radaru někým, komu se v budoucnosti znelíbí se taky může ukázat likvidací poloviny ČR. Proč na sebe zbytečně poutat pozornost? Já proti pomoci nejsem, ale v rozumné míře. Tohle potenciální riziko podle mě není schopna vyvážit žádná nabídka.
Jinak od stolu kecat o pomoci je jedna věc a skutečně pomáhat je věc druhá. Pochopil bych, kdyby to byl názor vojáka, který se zúčastnil nějaké té mise. Názor civila je někde jinde - nic ho to nestojí ta proč by nebyl pro že jo?
Ale to, že si sem USA postaví radar který prostě mezi strategické cíle patří ( to tak bylo je a bude) je něco naprosto jinýho. Likvidace tohoto radaru někým, komu se v budoucnosti znelíbí se taky může ukázat likvidací poloviny ČR. Proč na sebe zbytečně poutat pozornost? Já proti pomoci nejsem, ale v rozumné míře. Tohle potenciální riziko podle mě není schopna vyvážit žádná nabídka.
Jinak od stolu kecat o pomoci je jedna věc a skutečně pomáhat je věc druhá. Pochopil bych, kdyby to byl názor vojáka, který se zúčastnil nějaké té mise. Názor civila je někde jinde - nic ho to nestojí ta proč by nebyl pro že jo?
Takže, při jakékoliv invazi či válce se útočník snaží zlikvidovat systémy, které by ukazovali co zrovna dělá - radary, komunikační zařízení aj. Běžná strategie. Tento radar má být zařazen do systému obrany proti balistickým střelám, takže jeho důležitost je ještě výš, než třeba radaru protiletadlové obrany. Potenciální nepřátelé současnosti: Írán, KLDR a možná pár dalších, disponují (nebo to tvrdí) jadernými zbraněmi. Myslíš, že když by došlo k nějakému konfliktu, bude si někdo dělat hlavu, jestli na ten radar zaútočí zbraní konvenční nebo jadernou? Řekl bych že ne. Tankem k němu asi fakt nepojede. Jsou to všechno možná spekulace a fakt bych byl rád, aby můj názor byl naprosto špatnej. Navíc, ten radar má mít vysoký výkon=záření do okolí a velký výkon si žádá velký příkon - myslíš že to zapojí do zásuvky? V rámci soběstačnosti to bude mít zřejmě vlastní elektrárnu, jakou to necháme na Američanech.
Aź mi někdo dá seriózní analýzu a zpracovanou zprávu, co to má být, kde to má být, jak to bude velký a co to bude dělat - podaný normálním jazykem, aby to trošku vzdělanější člověk pochopil tak jsem ochoten to třeba i podpořit. Situace, kdy si naše "špičky" rozhodují sami (navíc s vyhlídkou že až to tu bude stát, budou mít nahrabáno a u moci už dávno nebudou) o tom jestli sem radar dát nebo ne se mi příčí. Jsou hloupí - jaká je nejlepší cesta - věc podat tak, aby veřejnost byla informovaná a souhlasila s tím. Takhle si akorát zadělávají na další demonstrace a podobné protesty. Jinak pro informaci existuje institut místního referenda. když to budou chtít někde postavit a najde se dost lidí, tak jim to můžou stopit (ale naše vláda si nějakou výjimku určitě najde). Ty za sebe - nechal by sis to postavit za barákem? Já ne.
Aź mi někdo dá seriózní analýzu a zpracovanou zprávu, co to má být, kde to má být, jak to bude velký a co to bude dělat - podaný normálním jazykem, aby to trošku vzdělanější člověk pochopil tak jsem ochoten to třeba i podpořit. Situace, kdy si naše "špičky" rozhodují sami (navíc s vyhlídkou že až to tu bude stát, budou mít nahrabáno a u moci už dávno nebudou) o tom jestli sem radar dát nebo ne se mi příčí. Jsou hloupí - jaká je nejlepší cesta - věc podat tak, aby veřejnost byla informovaná a souhlasila s tím. Takhle si akorát zadělávají na další demonstrace a podobné protesty. Jinak pro informaci existuje institut místního referenda. když to budou chtít někde postavit a najde se dost lidí, tak jim to můžou stopit (ale naše vláda si nějakou výjimku určitě najde). Ty za sebe - nechal by sis to postavit za barákem? Já ne.
Ten radar nebude stát v Praze na Václaváku. Jediná dvě místa, která u nás přicházejí do úvahy a která už amíci i viděli jsou vojenské prostory Jince a Libavá. Kdo tam někdy byl na vojně, tak si umí představit tu rozlohu. Proto i při případném útoku na ten radar by bylo ohrožení civilního obyvatelstva nulové.
Pokud by teroristické země jako Severní Korea nebo Irán chtěly ve jménu Lenina nebo Alláha na někoho odpálit jadernou raketu, tak rozhodně nebudou střílet na blbý radar někde v lese, ale vyberou si daleko spektakulárnější cíl typu Londýn či New York.
Jo a přečtěte si i tohle:
http://zpravy.idnes.cz/rusove-nerikaji- ... _domaci_rb
Pokud by teroristické země jako Severní Korea nebo Irán chtěly ve jménu Lenina nebo Alláha na někoho odpálit jadernou raketu, tak rozhodně nebudou střílet na blbý radar někde v lese, ale vyberou si daleko spektakulárnější cíl typu Londýn či New York.
Jo a přečtěte si i tohle:
http://zpravy.idnes.cz/rusove-nerikaji- ... _domaci_rb
No pokud by ten radar ničili konvenční střelou, tak se vzhledem k tomu že to bude ve vojenském újezdě tak se nám asi moc nestane. Nevím čemu říkáš za domem, ale z okna se na to skutečně nikdo koukat nebude a do voj. újezů se stejně nesmí. A kdyby to chtěl někdo ničit jadernou střelou, tak tu jednu to sestřelí a kdyby to chtěl ničit někdo kdo jich má pár tisíc, tak se na nějákých deset antiraket může klidně vybodnout.
A pokud máš málo informací, tak Kubajz sem dával odkaz na třicetistránkový pdfko, nevím jak ty, ale mě to celkem stačí. Referendum je IMO pěkná blbost protože ať je informační kampaň z X miliónů sebevětší, tak stejně půlka lidí ví stejně prd o co jde.
A pokud máš málo informací, tak Kubajz sem dával odkaz na třicetistránkový pdfko, nevím jak ty, ale mě to celkem stačí. Referendum je IMO pěkná blbost protože ať je informační kampaň z X miliónů sebevětší, tak stejně půlka lidí ví stejně prd o co jde.
Ale jo, já se neděsím, že tu postaví tu svojí boudu a nebudu klidně spát. Jen mi to přijde zbytečný dráždění chřestýše........ O tom, že by to bylo pro nás si můžeme nechat jen zdát
Když už ať to šoupnou do Libavý
Na příbramsku stavíme chalupu
Za sebe říkám ne a zybytek nechávám koňovi neb má větší hlavu.
To Kubajzz: zrovna od tebe bych čekal že podobné rozhovory budeš brát s rezervou. Štefka je voják jako řemen a nemusíme si nalhávat co by se mu asi stalo, kdyby proti radaru řekl jediný slovo. Přišel by chlapec o hvězdičky. To co řekl pravda být může ale taky nemusí.

Za sebe říkám ne a zybytek nechávám koňovi neb má větší hlavu.
To Kubajzz: zrovna od tebe bych čekal že podobné rozhovory budeš brát s rezervou. Štefka je voják jako řemen a nemusíme si nalhávat co by se mu asi stalo, kdyby proti radaru řekl jediný slovo. Přišel by chlapec o hvězdičky. To co řekl pravda být může ale taky nemusí.
http://www.novinky.cz/domaci/oficialni- ... ejff9.html
Hm, tak to má bejt v Jincích. To bych se po....
Hm, tak to má bejt v Jincích. To bych se po....