Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
no tak tohle slysim prvne..ale nerikam ze to neni mozny- praxe se od teorie dost casto lisy holt no..chovani zbrane to mozna tedy menit bude- ale vyslednou energii predanou diabolce urcite ne! jediny co to udela ze ta puska kopne krome smeru nahoru taky do strany a to bud doleva nebo doprava..Kubajzz píše:Nedávno jsem četl, že má.troj píše:smer orientace vinuti samozrejme vliv nema
Totiž to kroucení pružiny při stlačení a rozpínání má vliv na chování zbraně.
Dokonce se prodává zakončení pružiny na ložisku, aby se ta pružina mohla volně protáčet.
Vypadá to takhle:

Ty mosazné kroužky jsou kluzné ložisko a ty kroužky před tím jsou volitelná závaží.

Ty mosazné kroužky jsou kluzné ložisko a ty kroužky před tím jsou volitelná závaží.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Tak dobre..po vsech tech peripetiich a procitani fora a vaseho jasneho patriotismu k ceske znacce
bych zvolil Slavii 634!Ale mel bych jeste par otazek...
Slavia 634 nebo Norconia QB 78? Jak moc se kvalitou zpracovani a dostrelem tyto 2 zbrane lisi? Pusku bych pouzival na tercovou strelbu ,na vrabce a skudce...Ta strelba 10-30 m do terce...
Vim ze nikdo z vas nebude mit radost z toho na to ze se ptam..Ale prece...Na honde americkych strankach jsem videl, ze lovili vzduchovkou i zajice, ci male druhy kachen?Na jakou vzdalenost je tato zbran schopna vytvorit dostatecne velkou kinetickou energii pro usmrceni tohoto druhu zvere...A jak daleko je takova 634 schopna pusobit treba na takoveho tlusteho kosa?
To vite...deda je soukromy zemedelec a vlastni nekolik hektaru sadu...Jako decka jsme tam lovili jak sileni...
Ted mam sice pred promoci na sociologii, ale jak rikaji kolegove neni nic lepsiho nez patosociualni sociolog...Proste spacek je spacek..co vam budu lhat...Takze jakou pro tyhle ucely? 634ku nebo QB78?
Diky a omlouvam se jeste jednou za ty vrazedne sklony k ptackum...

Slavia 634 nebo Norconia QB 78? Jak moc se kvalitou zpracovani a dostrelem tyto 2 zbrane lisi? Pusku bych pouzival na tercovou strelbu ,na vrabce a skudce...Ta strelba 10-30 m do terce...
Vim ze nikdo z vas nebude mit radost z toho na to ze se ptam..Ale prece...Na honde americkych strankach jsem videl, ze lovili vzduchovkou i zajice, ci male druhy kachen?Na jakou vzdalenost je tato zbran schopna vytvorit dostatecne velkou kinetickou energii pro usmrceni tohoto druhu zvere...A jak daleko je takova 634 schopna pusobit treba na takoveho tlusteho kosa?
To vite...deda je soukromy zemedelec a vlastni nekolik hektaru sadu...Jako decka jsme tam lovili jak sileni...
Ted mam sice pred promoci na sociologii, ale jak rikaji kolegove neni nic lepsiho nez patosociualni sociolog...Proste spacek je spacek..co vam budu lhat...Takze jakou pro tyhle ucely? 634ku nebo QB78?
Diky a omlouvam se jeste jednou za ty vrazedne sklony k ptackum...
to vytryol
tady na značce ani tak nezáleží. Slavie je jednoduchová, spolehlivá vzduchovka, jde jednoduše rozebrat, jednou za pár let stačí vyměnit těsnění. Podle diskuzí by ani Hatsan nebyl špatná volba, akorát asi bude nutné udělat nějaké úpravy ( pokud budeš mít zájem, přečti si vlákno o Hatsanech ), nejvíc je Gamovek, tu bohužel nemohu doporučit ( já mám teda pouze od nich pistoli za litr, ale je to něco strašnýho, téhle značce nevěřím )
Vypadáto, že u nás budou k sehnání pístovky Diany http://www.arms-cz.cz/ a http://www.shooting-varga.cz/ , za 3500 až 22000 kč. Norconia QB78 je na CO2 na jednorázové 12 g bombičky, s pístovou vzduchovkou ale těžko srovnát, to je jako mám si vybrat enduro nebo čopra
, asi tak.
S tím lovením zvířat bych se tady o tom moc nezmiňoval, podle toho co jsi napsal je škodná pouze špaček. Všechno to vymírá. Počkej on tady na tebe nějaký hipík nebo myslivec vyjede
a zasloužíš si to
)))))))
tady na značce ani tak nezáleží. Slavie je jednoduchová, spolehlivá vzduchovka, jde jednoduše rozebrat, jednou za pár let stačí vyměnit těsnění. Podle diskuzí by ani Hatsan nebyl špatná volba, akorát asi bude nutné udělat nějaké úpravy ( pokud budeš mít zájem, přečti si vlákno o Hatsanech ), nejvíc je Gamovek, tu bohužel nemohu doporučit ( já mám teda pouze od nich pistoli za litr, ale je to něco strašnýho, téhle značce nevěřím )
Vypadáto, že u nás budou k sehnání pístovky Diany http://www.arms-cz.cz/ a http://www.shooting-varga.cz/ , za 3500 až 22000 kč. Norconia QB78 je na CO2 na jednorázové 12 g bombičky, s pístovou vzduchovkou ale těžko srovnát, to je jako mám si vybrat enduro nebo čopra

S tím lovením zvířat bych se tady o tom moc nezmiňoval, podle toho co jsi napsal je škodná pouze špaček. Všechno to vymírá. Počkej on tady na tebe nějaký hipík nebo myslivec vyjede

a
Ak to chces ozaj na drobny lov tak zrejme piestovka (ideal vetrovka, ale to sme cenovo inde) lebo co2 sa zrejme nikdy vykonovo nedostane na uroven priemernej, nieto este nadupanej piestovky.
Pre Slaviu 634 by malo platit toto:
Rychlost-
Vo=240m/s
V10=220m/s
V20=198m/s
V30=175m/s
V40=155m/s
V50=140m/s
Energia-
Eo=15,1 J
E10=12,1 J
E20=10 J
E30=8 J
E40=6,5 J
E50=5,2 J
Berme to na potkana. Vykon by postacoval niekde k hranici 40m no tu je otazkou presnost, myslim ze S 634 by to mohla s dobrou optikou zbladnut. Na holuba (dajme tomu z vlastneho chovu) by to islo niekde k hranici 45-50m no to je uz risk.
osobne by som sa prihovoril za Hatsana, nakolko ho mam a som s nim spokojny, a ma vykonovy potencial k hranici 22-23 J co Slavka nezvladne.
Ak ides po vykone tak cestou co2 by som sa neuberal, ale to je len moj nazor.
Nikoho k nicomu nenavadzam a chcel som iba poskytnut technicke informacie pre znazornenie problemu.
Pre Slaviu 634 by malo platit toto:
Rychlost-
Vo=240m/s
V10=220m/s
V20=198m/s
V30=175m/s
V40=155m/s
V50=140m/s
Energia-
Eo=15,1 J
E10=12,1 J
E20=10 J
E30=8 J
E40=6,5 J
E50=5,2 J
Berme to na potkana. Vykon by postacoval niekde k hranici 40m no tu je otazkou presnost, myslim ze S 634 by to mohla s dobrou optikou zbladnut. Na holuba (dajme tomu z vlastneho chovu) by to islo niekde k hranici 45-50m no to je uz risk.
osobne by som sa prihovoril za Hatsana, nakolko ho mam a som s nim spokojny, a ma vykonovy potencial k hranici 22-23 J co Slavka nezvladne.
Ak ides po vykone tak cestou co2 by som sa neuberal, ale to je len moj nazor.
Nikoho k nicomu nenavadzam a chcel som iba poskytnut technicke informacie pre znazornenie problemu.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Zdravím , tak tady musím zareagovat na to, že co2 vzduchovka se nikdy nedostane na úroveň průměrné pístové vzduchovky. Podle dlouholetých zkušeností se Slávií 630/631 a v porovnání s QB-78 co2 to není pravda, QB-78 v tomto případě boduje i v průraznosti tak i v dostřelu.Takže kdybych si měl znovu vybrat tak jedině větrovka nebo CO2 vzduchovka, ale pístovou zlamovací vzduchovku už ne . To je ale jen můj názor nikoho tím nechci ovlivňovat 

pěkný puškohled a docela rozumná cena
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/acces ... ry_id=1208
Hej, ale nemozes porovnavat S630/631, lebo to su 7,5J vzduchovky, v porovnani s hatsanom alebo S634 alebo QB78 pluvatka. Ale QB78 je uz v porovnani s S634 pluvatko a hatsan je este vykonnejsi. Skratka, z CO2 nevytiahnes vacsiu rychlost aku 200-220 m/s v 4,5mm tusim. Fyziku neoklames.BILL píše:Zdravím , tak tady musím zareagovat na to, že co2 vzduchovka se nikdy nedostane na úroveň průměrné pístové vzduchovky. Podle dlouholetých zkušeností se Slávií 630/631 a v porovnání s QB-78 co2 to není pravda, QB-78 v tomto případě boduje i v průraznosti tak i v dostřelu.Takže kdybych si měl znovu vybrat tak jedině větrovka nebo CO2 vzduchovka, ale pístovou zlamovací vzduchovku už ne . To je ale jen můj názor nikoho tím nechci ovlivňovat
Ale inak po vhodnej uprave sa da vytiahnut aj z S630 vykon skoro 16J, staci Gamo pruzina a piest z S634 + mierne upravy pazby a valca. Ale to je limit.
Takze by som doporucil Hatsana 100/105 z piestoviek ak chce optiku lebo ma pevnu hlaven. Mierne lacnejsia potom S634.
Peter
4300kč je opravdu dobrá cena.Ale jestly ho seženeš v CR tak jeho cena bude víc jak 10000kčmc.gyver píše:pěkný puškohled a docela rozumná cena

Nevěřte těm údajům o S634. Ta vzduchovka zdaleka nemá 240m/s. Změřená realita, kterou hlásí uživatelé je 195-215 m/s, tj. asi 9-11J.
A ten dalekohled se mi moc nelíbí. Hlavně je blbé to minimální zvětšení 8x, to je moc.
A ten dalekohled se mi moc nelíbí. Hlavně je blbé to minimální zvětšení 8x, to je moc.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
pokud nechces dat vic nez 5000 tak asi nezbyva nic jinyho nez hatsan jako ma kubajz v 5,5..jeho presnost prijemne prekvapi kdyz se podivas na OS a po drobnych upravach bude i vykon dostatecny..634 16J opravdu nedosahuje a ne kazdemu by se chtelo poustet do radikalniho tuningu prakticky vsech funkcnich dilu..ikdyz na ty spacky by ti vykonem stacilo cokoliv..a drobne je u nas tak malo ze by bylo opravdu hloupe ty zbytky co prezivaji strilet..