Losky: pokud chces plastovou pazbu,tak do ni kyveta pasuje naprosto dokonale.Nic se nemusi rezat,brousit.Jen nejde nasadit predni cast.
Kyveta ma automaticky ventil,jak ji zacnes sroubovat z pusky,tak se ventil uzavre.Kyvetu tak muzes kdykoliv vyjmout a doplnit nebo prohodit za jinou.
Mel jsem to tak nekolik let a bylo to dokonale
Samozrejme ze kyvetu muzes nechavat v pusce nasroubovanou i dlouhodobe,nekolik mesicu.Nic se neposkodi.
Zasoba CO2 je v kyvete 150-180g a spotreba zhruba 0.6g na vystrel.Takze zasoba je dostatecna
Naposledy upravil(a) Kavy dne 14 kvě 2014 13:10, celkem upraveno 1 x.
Len je problém, že p. Háněl už nevyrába redukcie medzi Umarexa a kyvetu. Tzv. vsuvku.
Dokáže ju vyrobiť, ale je dlhšia čakacia doba a je to drahšie ako keď ich vyrábal hromadne.
Prestal ich vyrábať z dôvodu, že prestal byť one záujem.
Ale 88g bombičky prerába bežne. Ja mám od neho prerobené 4 + redukciu na plnenie z hasičáku
Ok, kolik stojí teda ta jedna bombička? Když člověk nemá hasičák, dá se to normálně někde doplnit?
Jinak koukal jsem na jedno video a tam je pěkně ukázané, jaký je rozdíl mezi dřevěnou verzí a plastovou (2x12g, 1x88g)
Kalibrgun Cricket .22 + CZUB 6-24x50E-SF
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Tak 88g bombicka stoji na Slovensku od 6 do 7 €, ked ju vystrielas posles ju na prerabku teraz neviem presne ceny, ale okolo 160kc, potom potrebujes plnenie z hasicaka to stoji asi 250kc.
Samozrejme daj si prerobit viac bombiciek keby si bol blizsie mam niekolko prazdnych
Zozenies hasicak a plnis si sam, potom ho vymenis za plny alebo das doplnit, ja ich menim za plny.
Musim objednat spravny zavit na plnenie z hasicaka, ja mam stary 3/4
jj, koukal jsem, že nové stojí třeba od Umarexu 190Kč. Jednalo se mi spíš o cenu toho, kolik stojí je naplnit, jestli to někdo vůbec dělá. Pokud ne, tak bez hasičáku cesta dále nevede, ne?
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Nevím, jestli mě to vůbec bude bavit, tak nějak řeším co a jak. Byl bych pak nerad, abych nakoupil hasičák, redukce atd atd a pak to za měsíc prodal:) Proto si zatím zjišťuju co nejvíc.
Každopádně cca zatím takto:
Hasičák 2kg - 500,-
2x bombičky - 400,-
2x předělání - 350,-
1x ventil - 250,-
Takže investice cca 1500,-
2kg CO2 stačí na cca 22 naplnění, což v průměru vychází asi 3Kč na jedno naplnění, což je luxusní cena.
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Ještě poslední dotaz. Řeším ještě výběr levnější varianty a dražší. Jedna je odsud z bazaru. Cometa Fénix 400 Star a druhá je ta Umarex 850. Dá se jednoznačně říct,která je lepší?
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
To je dost složitá otázka a nemyslím si že je jednoznačná odpověď. Ta Cometa taková S634 v lepším kabátě, za tu cenu co to prodává OK. Umarex 850 zase takový hybrid, někomu to vyhovuje, někomu ne. Asi by jsi si odpověděl lépe sám tím že by jsi se zamyslel na co to chceš. Chceš vyšší přesnost U850, nechceš řešit vzduch Cometa. Nevím jestli jsem Ti pomohl, ale tak to zhruba je.
CZ200s HFT Special + Vortex DiamondBack 4-12x40AO
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.
Tak ta Umarex je tady taky na bazaru za 5t, což si myslím, že ujde. Víc se mi líbí ta možnost zásobníku. Možná by se dala ukecat na 4.5t + 1.5t hasičák. Sám upřímně nevím, ale spíše plinking
Odesláno z LG 9 Optimus II
Pump Hill MKIV
Air Chrony MKIII
Krám to není, zpracování mi přijde minimálně srovnatelné se S634, neli lepší, stavitelná botka super, váha 3,5Kg, takže poměrně nízká, spušť velmi dobře nastavitelná. K čemu bych měl výhrady je plastová imitace na konci hlavně - je tam spíše proto aby se komfortněji dala lámat hlaveň a větší kopnutí při výstřelu, které způsobuje nižší přesnost. Kvalitativně mi přijde nad GAMO, HATSAN, pod HW,AA, aneb cena odpovídá kvalitě.
CZ200s HFT Special + Vortex DiamondBack 4-12x40AO
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.