Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdar chlapi,chtěl bych pořídit lufinu s pevnou hlavní.Po sáhodlouhém studiu diskusí,ze kterýho už mám hlavu jak za 100 Kč chleba,se rozhoduju mezi AA TX a HW 77.Chtěl jsem poprosit,jestli by někdo nenapsal,jak 77 kope v porovnání s S 634 a jak jsou na tom výkonově,jestli teda koupené v ČR mají všechny exportní péro a zdali je v ČR někdo,kdo umí sehnat náhr.díly.
Koupit bych ju chtěl asi ve zbraně-vzduchovky.cz
Díky moc za případné odpovědi.
Koupit bych ju chtěl asi ve zbraně-vzduchovky.cz
Díky moc za případné odpovědi.
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
Mám AA TX a mal som aj HW 77 - na S 634 už mám len vyše 20-ročné spomienky, takže porovnávanie by bolo značne nepresné. HW som síce predal, ale kvôli kvôli aktuálnemu finančnému stavu, nie preto, že by som bol nespokojný (naopak, súčasný majiteľ si ju veľmi pochvaľuje a aj keď sám vlastní niekoľko vzduchoviek - aj klasické terčovnice, nechcel mi ju nedávno odpredať späť
). Sám som bol veľmi prekvapený, aký je spätný ráz príjemný. AA TX ho má máličko kultivovanejší, ale rozdiel pre mňa nie je absolútne rozhodujúci.

HW 50S (7,5 J)
kirk:díky za info.No,já to mám eště v hlavě trochu pomotaný.Včera jsem s kamošem počítal plusy a mínusy:zamilovanej su do TX,ale nepasuje mi předpažbí,je to angličan,tak si myslím,že má jiný šroubky než my a vercajk bude asi taky jinej.Nemá možnost nasadit pevný mířidla v případě,že rozmlátí optiku a budu se na ni muset dívat,jak stojí v koutě.Má největší obsah válce.Vím,kdo je sem vozí a servisuje.
77 má i pevný mířidla,předpažbí by mě více vyhovovalo,pokud není v kopání AA-HW rozdíl,by bylo další+.Nevím,kdo je k nám vozí ani kdo je servisuje a nevím pořádně,jak je to s těma pérama.Esli mají u nás všechny 16 J nebo jsou u nás ještě i ty 7,5 J,jak jsem se dočetl kus zpátky,někdy v r.2009 to tam kdosi psal
Ale nejvíc se mi líbí HW 98,ale to je lámačka a to nechcu
77 má i pevný mířidla,předpažbí by mě více vyhovovalo,pokud není v kopání AA-HW rozdíl,by bylo další+.Nevím,kdo je k nám vozí ani kdo je servisuje a nevím pořádně,jak je to s těma pérama.Esli mají u nás všechny 16 J nebo jsou u nás ještě i ty 7,5 J,jak jsem se dočetl kus zpátky,někdy v r.2009 to tam kdosi psal

Ale nejvíc se mi líbí HW 98,ale to je lámačka a to nechcu

Ten rozdiel bude len v subjektívnych kritériách - viac sa mi páči, lepšie sa mi drží. V AA TX sa vraj oveľa pohodlnejšie mení pružina, pretože nie je taká predpätá. Ja som HW 77 kúpil hlavne kvôli tomu, lebo okrem kvality a presnosti mala pevné mieridlá a to rozhodlo. Čo sa týka výkonu, nemal by byť problém zistiť u predajcu. (Ešte zacitujem slová nového majiteľa HW 77: "...ta mi striela na 50m 1.8cm rozptyl 5 ran takže zatial som s nou spokojny-dobra spust a navyse dobre vyzera...")
HW 50S (7,5 J)
Díky,myslím,že je rozhodnutý.Ty pevný mířidla mají váhu a péro se nemění 5x denně 

Já jsem měl obě v rukách a HW77 se mi daleko lépe držela, sice je to subjektivní, ale u mně by určitě zvítězilo HW, protože zbraň v rukách prostě musí sedět.
Jak jsem se rozhodoval mezi hw77, 97 a Prosportem tak jsem si je vzal doruky. Prosport mi vubec nesedel, bylo to takove oble kratke heblo, Hw 97 mi uz sedela lepe, ale zdala se mi prilis kratka na predek a chybeji ci miridla ji na + taky nepridali, pak jsem zkusil 77 a ta mi sedla jak usita, perfektne vyvazena predek-zadek. Co se tyce Pruziny, tak unas kupovane jsou osazeny 15-16 Joulovou pruzinou. Porovnani se Slavii je dobry ulet, Slavie je oproti ni takovy lehoucky prcecek, ale oproti 77 rechta a kope jak kun
. Hw77 v 16 Joulech moc nekope, nebo to aspon neni tak poznat, ma nejakou vahu a to ji dost stabilizuje, takovy hatsan ma tendenci vyskocit z ruky, to se vam u 77,97 nikdy nestane. 

177. Weihrauch Hw77 + Optisan Cobra 3-9x42AO
177. Hatsan Striker1000s VortexPiston
177. Hatsan Striker1000s VortexPiston
Já když to srovnával (několikrát jsem si podržel jednu, druhou, jednu, druhou), tak vyvážení u HW77 bylo naprosto dokonalé, AA se mi na obrázkách moc líbí, ale ve skutečnosti mi připadá jako brokovnice s kterou jsem střílel hliněné holuby. Vyvážení vyloženě ve předu, prodavači jsem nevěřil že váží stejně a tak prodavač donesl váhu a opravdu cca stejně, asi bych si jí i odnesl, nebýt toho že jsem chtěl něco lehčího, nyní mám S634 a Cometu, srovnatelné to není, ale mi pro moje účely vyhovují.
Ahoj Juris aj všetci chalani,
mám AAPS /síce nemám AATX ale rozdiel zanedbateľný možno len v ťažisku/ aj HW77 sú to presné vzduchovky ako tu už mnohý potvrdili, kultivovanosť výstrelu záleží od použitej pružiny a aj kus od kusu je trošku rozdiel /strieľal som aj HW97/, pri mojich sa mi zdá že HW77 je výstrel trošku čistejší / pružina menej rezonuje čisto môj subjektívny názor na moju HW77 vs. AAPS/. Prvú som mal HW a keď som priniesol AAPS so myslel, že s ňou nenastrieľam nikdy ako s tým HW-čkom, ale je to len o pár stoviek výstrelov a teraz nedokážem povedať ktorá je presnejšia ak netrafím chyba je len v strelcovi.... Naozaj overená rada neexistuje najlepšie je odskúšať, alebo ak je dobrá ponuka z druhej ruky nepreberať a kúpiť čo je v ponuke
ako som urobil ja a som spokojný
Peter
mám AAPS /síce nemám AATX ale rozdiel zanedbateľný možno len v ťažisku/ aj HW77 sú to presné vzduchovky ako tu už mnohý potvrdili, kultivovanosť výstrelu záleží od použitej pružiny a aj kus od kusu je trošku rozdiel /strieľal som aj HW97/, pri mojich sa mi zdá že HW77 je výstrel trošku čistejší / pružina menej rezonuje čisto môj subjektívny názor na moju HW77 vs. AAPS/. Prvú som mal HW a keď som priniesol AAPS so myslel, že s ňou nenastrieľam nikdy ako s tým HW-čkom, ale je to len o pár stoviek výstrelov a teraz nedokážem povedať ktorá je presnejšia ak netrafím chyba je len v strelcovi.... Naozaj overená rada neexistuje najlepšie je odskúšať, alebo ak je dobrá ponuka z druhej ruky nepreberať a kúpiť čo je v ponuke

Díky chlapi 

Myslím, že je to jasný, pokud chce mít i klasická mířidla pak HW77, pokud ne, nebo je mu to jedno, pak je to jedno
a jde jen o to zkusit si to v ruce, vystřelit si z toho a pak samozřejmě otázka designu. Já volil tak jak volil a rozhodně nelituji.
Přeji dobrý výběr a ať vybereš jakoukoli budeš určitě nadšenej.

Přeji dobrý výběr a ať vybereš jakoukoli budeš určitě nadšenej.

Artemis CR600W .177 + Nikko Stirling 3-9x40 AO
No,ty mířidla jsou velký + Ještě bych vás poprosil o konzultaci,našel jsem HW 77 na éšopu alfataktikal.cz za necelých 10 400Kč.Jinde jsou i za 13 000.Znáte je někdo?Psal jsem jim mail,cena je aktuální,péro,píšou 16 J dodací lhůta do 10 dní od objednání.Díky.
K těm mířidlům jen malou poznámku: při výletu do zbraně-vzduchovky jsem samozřejmě kromě jiných obdivoval i hw77, která mi přišla dokonalá až na jednu věc - mířidla. Já mám pevná mířidla moc rád, ale tyhle jsou totálně nepraktické, čouhají strašně nahoru a jsou zbytečně široké. K věcem mi svěřeným se chovám opatrně, ale už během manipulace s puškou na krámě jsem s nimi několikrát zachytil o bundu a umím si představit, že velice snadno dojde k jejich poškození během střílení, kdy každá zbraň sem tam utrží nějakou tu ránu nebo odřeninu. Proto jsem ve vedlejším vlákně vynášel do nebes mířidla S634, které jsou pro běžnou manipulaci perfektní, kompaktní a netrhající.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Dá sa s tým do určitej miery súhlasiť, lebo muška nie je chránená tunelom, ale kvôli tomu by určite nikto nemenil HW za S634... Používal som HW77 2 roky a ani raz som na mieridlá nenadával - sú nepraktické napr. pri vkladaní do puzdra a vyberaní z neho (ak je zašitý špic), ale ak o tom viem, tak sa tomu prispôsobím.
HW 50S (7,5 J)
Já jsem měl na mysli mířidla (hledí),ne mušku,ta je ok..
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.