To druhe video mi nejede...
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To je neškodný.Lexa píše:Vypada to neskodne
pepan012345 píše: ↑26 dub 2010 10:26Pánové, na střelnou bavlnu zapomeňte. ve většině případech se vám stejně nepodaří vyrobit takovou nitrocelulozu, která je skutečně střelná bavlna a pak také, pokud se vám ji podaří vyrobit, těžko z ní vytlačíte zbytkové množství vody, aby byla dostatěčně citlivá. Navíc by bylo nutno ji do diabolky zalisovat opravdu vysokým tlakem. Pro tyto účely jako jsou výbušný diabolky a podobně jsou potřeba třaskaviny. Zmiňovaný HMTD vhodné není podobně jako jiný peroxidy. U HMTD může docházet k odpálení už v hlavni, ale to ne zrychlením diaboly (HMTD je velice lehký a není zas tak citlivý a zrychlení cca 0,4m, ale teplotou, navíc HMTD se dost teplem degraduje, rozkládá se. Kvintory používají klasickou kapslikovou směs chlorečnan, surma, fosfor. Na výrobu domácích výbušných diabolek se osvadčuje plnění klasickými flashovými prachy (Al, KCLO4, surma, síra)-všechno suroviny koupitelné zcela běžně. Směs je dostatečně citlivá k nárazu a zvukově lepší než HMTD. Nejslepší ovšem je azid stříbrný, má vysokou akceleraci detonace a jeho vznícení v hlavni rozhodně nehrozí. Když přidáte trochu pentritu do onoho azidu, budou diabolky nejen třaskavé, ale už i trochu více trhavé.... Nikoho nenavádím, aby jste mě zase nesmazali, že někomu vnucuju postupy, jak si vyrábět doma bomby, jen chci věci uvádět na pravou míru a informace, které jsem poskytl, jsou víceméně obecné, nekonkrétní, tak mi neadávejte přpadně jen pište SZ...