Příspěvek
od pepan012345 » 26 dub 2010 13:21
Takhle, já tak já jsem tak od 10ti let vyráběl výbušný diabolky. nejdřív jsem musel mírně převrtat klasickou diabolku a trochu ji vydlabat a zvětšit vevnitř dutinu, aby se tam taky něco vešlo. Nejdřív klasickou sirkovou směsí jsem to plnil, pak už jsem si obstarával lepší věci. Nicméně musím říct, že jsem zkoušel nedávno azid+PETN v 4,5diabolách norica killer (to je vlastně jen dutý váleček s profilovaným dýnkem a je to jako dělaný na to, aby to člověk něčím naplnil. Naplníte směsí a zelepíte tenkou vtstvičkou vteřiňáku, nebo epoxytmelu. Nabijete zalepenou stranou popředu a to už opravdu dělá ráno, no. V 5,5ce by to bylo ještě lepší. Jinak, pokud je někdo zklamán z těch ruskejch diabolek kvintor tak se mu moc nedivím, ale uvědomte si, že tam je nula, nula prd třaskavý slože a navíc, když to vystřelíte z 16J vzduchovky, tak se efekt výbuchu popře několikanásobně vyšší dopadovou energií střely, než má samotná exploze. Mě, pokud jsem používal "kvintoráckou" směs do výbušných diabolek, nejvíc osvědčilo střílet je z flusbroka, nebo z dětských vzduchovek, je to přecijen jen pro zábavnou střelbu, o to si to zkusit a pak vzpomínat, že to prostě jde, že to funguje... Ale jak říkám, nirica killer jsou přímo polotovary jako dělaný na výrobu výbušných diabolek.
Co je pro mě ale momentálně velkým lákadlem, je výroba světelných diabolek. Taková diabolka naplněná taveninou sorbitu, chlorečnnu a práškového titanu by se bez problémů mohla v hlavni třením zažehnout a pak v důsledku toho, že směs je kompaktní, není prášková,ale ztuhlá tavenina, by odhořívala po vrstvách podobně jako stopkové slože nebo zrna TPH v rak. motorech a po dobu letu by mohla zanechávat světelnou čáru. Nezkoušel ještě nikdo? U experimentátorů, kteří mají ty převrtaný vzduchny na poplašku+brok by se zážehem nebyl už vůbec problém.
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R