Příspěvek
od FTC » 29 led 2014 09:59
Všechno jsou to starý krumpáče, ať je to gazela, 858, hermex, nebo FSN...
Některý jsou tak dobře ošetřený, že to pořádně není poznat, když člověk nehledá specifický znaky opotřebení. Je jen VELKÝ štěstí, když člověk při výběru najde opravdu nepoužitý kus, tím myslím tělo a hlaveň, což je u zbraně nejdůležitější. Jinak, už to tu bylo několikrát řečeno a samotná hlaveň vydrží mezi 50-80 tisíci výstřely a tělo několikanásobně víc, obzvlášť když jsou součástky dobře zaběhnutý podle těla. Takže když si jde člověk koupit skládačku, tak pochopitelně hledá tu nejlepší.
2 rebel: nevím, jak hermexy byly oproti ostatním jinak vybíraný, ale je jasný, že jsou taky skládaný a ne pečlivě vybíraný z uloženek. Po složení musely jít jako všechny ostatní klony na úpravy pro zcivilnění - odstranění dávky + navaření toho bloku podobnýho jako u 858 a na následnou tormentaci. Takže ta vazelína o který ty mluvíš nebude originální z uložení, protože by byla po zcivilňovacím procesu zasraná od obrábění a spalin z tormentace... Připadá v úvahu, že úpravce CZH před vydáním na trh pušky vyčistil a nakonzervoval. Moje první 858 byla taky napatlaná vazelínou a zásobníky ještě víc, byť některý díly byly dříve používaný!
------------------------------------------------------------------------------------------
Jsou to starý a levný skládaný stroje, který jsou pro běžnýho střelce nezničitelný, tak tady pořád neřešte, jestli některý z klonů jsou výhradně dělaný z nikdy nestřílených uloženek! To, že gazely jsou na tom kvalitativně nejhůř se klidně podepíšu, už jsem psal, že jsem ještě z cca 10-ti ''nových'' kusů neviděl žádnou, která by se mi alespoň trochu líbila.
I když koupíte jetou kosu a nevyklepete 10000ran a víc ročně, tak ta kosa vás určitě přežije.
Zdar J.