Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ppeettrr
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od ppeettrr » 23 led 2014 14:08

Aha, ono vlastně ta ucpávka je zaprvý měká, tak to nesedí natvrdo, co....??? No uvidíme, zkusim i bez ní.

duffioso

Příspěvek od duffioso » 23 led 2014 14:28

Nesmysl,ucpavka nic neresi.Mazani ktere Petr pouziva,je dobry a muze nabijet natvrdo,tak jak se to delat ma.Ogivalni strela se proste usazuje na prach.Je tezsi nez sfericka a klade vetsi odpor plynum.
Petre,ty centimetr neresis?Ale i blbej centimetr je na vykonu znat.Ozvlast u tak kratke hlavne.
A deformace na cumaku strely nevadi.Nikdy jsem nepoznal rozdil v natvrdo natlucene strele a opatrne zasunute v presnosti.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 25 led 2014 17:59

Uuuf, pět hodin precizní práce ale už bude lepší namáčknutí palce na kohout, originál kohout na můj palec byl poněkud malí. Ještě zakalit, nabrinýrovat a sestavit.
Přílohy
Koh22.jpg
Koh11.jpg
greywolf

Příspěvek od greywolf » 25 led 2014 18:14

menthon74:Koukám,že nemáš problém vyrobit cokoliv ze dřeva i oceli..Co takhle vyrobit něco úplně vlastního a nemusíš se nechat omezovat rámem pažbičky u GG a třeba to pak bude nejen funkční,ale opravdu i oku milé :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 25 led 2014 18:26

To mě nebere, GG se mě líbil od prvopočátku co jsem zjistil, že existuje taková pěkná věc, jen ten kohout mě neseděl, jako natáhnout ještě celkem šel ale když jsem chtěl vrátit kohout zpět aniž bych měl v úmyslu vystřelit tak jsem ho neudržel - vyklouzl z palce a GG spustila. A když jsem ji měl nabitou a takto jsem vracel kohout zpět došlo k výstřelu tím, že mě kohout vyklouzl. Tak jsem se naprd a udělal kohout který bude bezpečný se zacházení se zbraní.

GG je srdeční záležitostí, to potvrdí každý majitel a proto i já ji chci mít dokonalou a naprosto spolehlivou.
chramst

Příspěvek od chramst » 26 led 2014 00:10

Menthon, jsi opravdu dobrý. Já s palcem neměl žádný problém. Ty musíš mít medvědí tlapu. :)
greywolf

Příspěvek od greywolf » 26 led 2014 10:25

Menthon:Aby jsme si zle nerozuměli..Pro mě je GG v originálu naprosto perfektní,nic bych na něm neměnil i když jsem byl kdysi pro větší pažbičku,rychle jsem si na menší rozměry zvyknul a teď pokukuju po devítce a vůbec mi ještě menší pažbička nevadí,ba naopak..
...Měl jsem na mysli tvoje úpravy...když už předěláváš kohout i pažbu,tak by s ti možná vyplatilo udělat celou zbraň,která by byla proporčně vyvážená...Ono se ti to asi dobře drží a bezpečně natahuje,ale ten vzhled prostě trpí :roll:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
chramst

Příspěvek od chramst » 26 led 2014 12:20

Mě se nezdá, že by touto malou kosmetickou úpravou to nějak utrpělo. Na první pohled to nikdo ani nepozná, podle mě dobré vylepšení. Dej fota původního a s úpravou.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 26 led 2014 15:13

chramst:tou nepřílíš estetickou úpravou jsem myslel pažbu a spíš z celkového dojmu zbraně..,řemeslně to je fakt v cajku..Chce to číst v souvislostech :roll:
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 26 led 2014 16:00

Tak, tedy finále.
Ale fotka stejně nikdy nenahradí originál držený v ruce.
Přílohy
PZ1.jpg
greywolf

Příspěvek od greywolf » 26 led 2014 16:57

Ale jo člověče...čím dýl se na to koukám,tak tím víc se mi to líbí.. :wink:
bodie

Příspěvek od bodie » 26 led 2014 21:15

Zdravím, všetkých. Konečne som sa aj ja pripojil k rozrastajúcej sa rodine vlastníkov tejto krásnej zbrane. Mám cal. 9mm tvrdochrom.
Dnes bol krásny deň,tak som ho chcel prevetrať, no asi v návale vzrušenia som asi pri desiatej rane zabudol dať prach pod ogivál.
Viem, som poriadny k...t.
Vytahovač nemám a na webe sa mi ani nepodarilo nájsť, kde sa dá kúpiť.
Na predovkárskych fórach som sa dočítal, že zvyknú nasypať do dierky pod piston trocha prachu a gulu odpália. Dá sa to aj pri derikovi? Nehrozí poškodenie zbrane, prípadne úraz? Ešte podotýkam, že sa jedná o spodnú hlaveň.
Dík všetkým za odpovede.
Benjamin Marauder, Delta titanium 4-16x42
ZorakiHP-01 Ultra,JGBGM7 4x30 with laser dot
mojedx

Příspěvek od mojedx » 26 led 2014 23:58

vytahovák je v podstatě vrut. Mám nachystaný dlouhý vrut obalený tvrdým papírem tak, aby nepodřel hlaveň a přitom tam byl těsně, dole kouká asi 1cm špička. No a kdyby to nezabralo na závit a jen vykotlalo dolík, tak ještě jeden tlustý tzv turbošroub, ten má tupější špičku. Ještě jsem je ale nemusel použít.
ramires

Příspěvek od ramires » 27 led 2014 07:31

Normálně to podsyp, vyšroubuj piston, nasyp co se vleze, pomož tomu třeba párátkem, zašroubuj piston a odpál to, skontroluj hlaveň jestli střela vyletěla, pokud se jenom o něco posune tak to celé opakuj znova, nemusíš se ničeho obávat je to vyzkoušené :wink:
Naposledy upravil(a) ramires dne 27 led 2014 15:19, celkem upraveno 1 x.
In vino veritas...
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 27 led 2014 11:15

Raz sa mi to stalo kedysi pri Philadelphii - vzal som drevenú "paličku" a práskol párkrát poriadne po ústí hlavne, guľa sa pomaly vysúvala až k ústiu, nakonie som ju takými "stranovými falšami" vyklepol celkom von... :D
(Philadelphia má našťastie dosť krátku a masívnu hlaveň - pri dlhšej by som podsypal a strelil)
Přílohy
palička.JPG
palička.JPG (3.22KiB)Zobrazeno 1402 x
Odpovědět