Drulov Rada 5,5 mm CO2

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
myzrael

Příspěvek od myzrael » 06 led 2007 20:26

Tak to bude asi jistější koupit rovnou tu qb78 za 2500 kč, ta je snad celkem v pohodě. Z pístových by byla určitě lepší volba starší Slavie, ale to je zase jen 4,5 mm. No ty čínský pístový B se docela hojně nabízejí na aukru v Polsku, to asi nebude o co stát, myslím že Kubajzz jí dokonce vlastní. Já jen, že z Tauky může být přechod trochu drsnější.

3022

Příspěvek od 3022 » 06 led 2007 22:44

To je fakt, on ostatne jde ten bullpup udelat i z ty QB78 :D

Obrázek
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 06 led 2007 23:56

B1 až B4 nekupuj, jsou to vyhozené prachy.
Kromě toho to může být i nebezpečné viz. http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1546

Do QB78 můžeš jít bez obav, je to celkem dobrá vzduchovka, taky jsem tu o ní někde založil thread s popisem.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 02:40

To me nemalo prekvapuje protoze na anglicackym netu sem o obou nasel spis sami dobry veci a tu B-jednicku sem mel nedavno v ruce (respektive sem z neupraveny u znamyho vystrilel ~100 5,5mm diabolek GAMO a bylo to fajn - jako levna "10m vzduchovka" naprosto v pohode i bez uprav).

Co se tyce B4, tak ta pruzina nejspis nebyla original, protoze original B4 v razi 5,5 je myslim nad nasim 16J limitem. Jinak B4 se udajne pouziva jako cvicna zbran u Cinsky milice a ta sama fabrika dela pro armadu tz jejich Kalasnikovy, takze pochybuju ze by tam byla kvalita az tak spatna. Ale slysel jsem ze je pred pouzitim tyhle zbrane treba rozebrat a zkontrolovat, protoze jednak bejvaj cely neuveritelne oplacany vazelynou a druhak tam misty treba chybi (nebo nejsou dotazeny) srouby a podobne - prej jediny co jim tam vic hapruje je kontrola kvality.

Kazdopadne za nejakych 1150 Kc u ty B-1... za tu cenu stoji i jen ta hlaven. A pazba taky vypadala celkem hezky a docela dobre se mi s tim mirilo.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 07 led 2007 03:04

Tady je moje reseni problemu s bombickama Gamo atd proste ty silene drahe bombicky, tahle psitle je HÄMMERLI Master fakt dobra terčovka na tech 10metru mikromechanicke krasne citelne hledi je "jen jednoranna žádná láce stela cca 130 euro v nemecku v kramu se zbranema, .
Normalka to ma takovej bazmek terej tlaci bombicku proti propichovaci v tele zasobniku, no koupil jsem ventil z drulova nebo z TAU Brno za cca 250 kacek do original zatky zbrane vyvrtal diru , na soustruhu stocil prumer ventilu a sesadil a ejhle najednou nepotrebuju silene drahe bombicky ale zase jen tu kyvetu ( nebo kivetu ) ran jsem dal asi 50 a furt je plnej zasobnik COčka. Mám slibenou strašk QB 78 myslim že to taky udelam. Akorat tam prej nei metriskej zavit ale Witvorth tak se ebhem par dnu uvidi hodim sem fotky. Jinak kdyz se zadari tak treba par kusu navrch udelam. :P
Přílohy
Hammerli Master 177.jpg
Hammerli Master 177 detail na redukci.jpg
Sice to nevypada zbilzka impozantne ale snad jsem to nezmrsil
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 12:02

Alexxxus: moc hezke. Nejsem si jistej jestli uplne chapu jak jsi to sesadil - jak ti to tesni? Stejne jako u TAUky asi nemuze ne? Mohl bys prihodit fotecku vnirku?
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 07 led 2007 13:13

Fotku sem hodim az vyplacam co2, ale vice mene je o uplne stejne jako v pripade tau ventilu, udelal jsem konickej nabeh jen jsem musel sundat prumer o cca 1,2 mm . Ale muzes mne verit uspora nehorazna , a hlavne tahle Hämmerlina to je fakt pistole ktera chodi i kdyz je nejakejch 20 let stara, bombasticke je to jednoduchy natahovani biciho mechanizmu a zaroven vyskoceni nabijeci sachty, proste hezky. Ja mam ruce jak lopaty, a dost mne vyhovuje tahle pazbicka, mam i Tau7 ale musim nekoho sikovneho kdo umi s dřevem zmermomocnit udlat mne pazbu, mam par kusu ořechove kořenovice. Strejda na mně nema cas.

3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 13:57

Hmm... aha. Tak je mi to jasny - fotit ani nemusis. To bylo vazne chytry.

I pistolka jako takova vypada fakt pekne.

Jinak ja sem si na svoji starou TAU-7 nedavno nechal poslat novou rukojet z TAU-7 Sport (ta anatomicka jednostranna "parezovita" rukojet se mi uz prejedla - chtel sem neco z ceho bych moh taky strilet jako normalni clovek levou i pravou, pripadne obema rukama). Chtelo to sice trosku pilovani (je tam rozdil v miridlech - vyrezi pro ty kolecka ke stelovani), ale s vysledkem jsem maximalne spokojen.

Tet tam jeste minim komplet sundat ty miridla a dozadu tam misto hledi nacpat tam nejakej malej red dot (nejspis tenhle: http://airsoft.anareus.cz/detail.php?Id=1395&kat_id=14) - ne ze bych neumel pouzivat klasicky miridla, ale i tak, clovek s kolimatorem daleko lip vnima chovani zbrane, vidi jak se projevi kazdy zachveni... VzPi60 uz stejne nejak neprovozuju, takze nejaky sportovni pravidla me nezajimaj, pokud jde o ciste mechanickou klasiku (ktera ma urcite taky svoje kouzlo) tak na tu si necham spis neco s normalni - jednodussi a ne az tak "srabackou" petinasobne stavitelnou spousti - tak z TAUky bude precizni Hi-tech pistolka na luxusni zabavne postrilenicko.
Přílohy
TAU-7.jpg
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 07 led 2007 14:25

Tenhle tejde si asi dam praci arozbeham frezku, a vyrobim si montaz na hlaven presne tak jak to maji v nabidce tusim na strankach TAU Brno mam tady nejakou optiku s priblizenim 3x tak by to nemuselo vypadat nejhure hodim sem fotku hned jak to sprznim.

Jeden dotaz vsem tady co to prectou, nema nekdo nekoho na CO2 laseru s vykonem co reze alespon 7mm zelezo ???

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 07 led 2007 19:51

3022 píše:...
Co se tyce B4, tak ta pruzina nejspis nebyla original, protoze original B4 v razi 5,5 je myslim nad nasim 16J limitem. Jinak B4 se udajne pouziva jako cvicna zbran u Cinsky milice a ta sama fabrika dela pro armadu tz jejich Kalasnikovy, takze pochybuju ze by tam byla kvalita az tak spatna. Ale slysel jsem ze je pred pouzitim tyhle zbrane treba rozebrat a zkontrolovat, protoze jednak bejvaj cely neuveritelne oplacany vazelynou a druhak tam misty treba chybi (nebo nejsou dotazeny) srouby a podobne - prej jediny co jim tam vic hapruje je kontrola kvality.
...
Ta pružina právě IMHO byla originál, protože kdyby tam byla nějaká jiná a někdo to u nás potřeboval upravit, tak by tam dal obyčejnou pružinu do Slávie, je to ta samá.
Jinak nad 16J ta vzduchovka nikdy mít nemůže, už jen kvůli velikosti pístu.

2Alexxxus:
A nebylo by lepší to říznout vodou? Tu mají všude možně. 7mm se už laserem ani běžně neřeže, bych řek.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 20:18

O velikosti pistu nevim nic, vychazim jen z toho, ze v nabidce ceskych prodejcu se pise, ze v razi 5,5mm to ma ustovou rychlost 225 m/s a na 16J by tady s normalnima 5,5mm diabolkama melo myslim stacit 180 m/s, ne?
3022

Příspěvek od 3022 » 07 led 2007 20:27

To rezani vodou ovsem bude podstatne drazsi - jednak to je pomalejsi a masiny sou drazsi, druhak tvrdy materialy jako ocel nereze samotna voda, ale maly castecky brusiva ktery sou tim vodnim paprskem unaseny, cily to spotrebovava brusivo, ta voda se pak musi filtrovat, recyklovat atd. atd.

Pokud jde o beznou ocel, tak tu v republice vetsinou nejslabsi lasery na rezani zvladnaj 8mm, cily bys nikde nemel mit problem. U nerezovy oceli to je pak vzdycky min a u hliniku jeste min. Ale na par mistech sou tu i lasery co rezou 15-25mm.

Pokud to jen nejakych par mensich kousku na flintu, tak nevim co resis - zadnyho znamyho nepotrebujes, pac to tam u 7mm plechu to ani nebude drahy.

Ja mam kontakty na ten vodni paprsek (laser ve firme nepouzivame protoze je tam blba kvalita povrchu a vetsinou fikame vic nez 20mm), ale jak rikam, tam je to slozitejsi a drazsi, nehlede na to, ze by stejne byla pitomost si to nejak posilat. Proste nazhav internet, podivej se do svyho okoli a pak se jich optej telefonicky. Pokud vim, tak bezne berou i maly zakazky, jenom si proste musis pockat az budou mit mezeru mezi velkyma, vezmou ti to jako vyplnovku.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 08 led 2007 01:21

2 3022 posli mne kontakt na tu Vasi firmu co rezou vodnim paprskem ,,, .

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 08 led 2007 01:53

Jednou jsem tady resil kovove siluety kdyb nekdo mel ty obrazky a velikost potreboval bych je. Poslete mne fotyk na mejl ja jsem to nekde zasel. Diky Ales

3022

Příspěvek od 3022 » 08 led 2007 04:26

Alexxxus píše:2 3022 posli mne kontakt na tu Vasi firmu co rezou vodnim paprskem ,,, .
http://www.wcm.cz/cenik.php
tet popravde uz rezeme jinde, ale tahle firma byla velmi solidni (jinou jsme zvolili kvuli levnejsi- kratsi doprave) a rek bych ze se s nima snaz domluvis - maj myslim vetsi kapacitu, takze se tam mezi neco snaz vmacknes.
Odpovědět