Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- menthon1974
Zdravím Tě greywolf,
Původně jsem si též myslel, že sklon pažbičky bude hodně kolmí. Než jsem začal dělat plánek, rám GG jsem obalil igelitem a naplácal jsem na něj modurit, pak jsem GG uchopil do dlaně a stiskl jsem. Několikrát jsem přehmatával v dlani až jsem po delší době měl opravdu úchop tak jak mě vyhovoval nejlépe.
Vím, že to vypadá poněkud ....... ale tento úchop vyhovuje dobře, když zavřu oči a vytasím zbraň z pouzdra směrem kupředu k cíli a oči poté otevřu, tak hledí s muškou je v rovině, což si myslí je podstatné. Jestli nejsi z daleka můžeme se přes SZ domluvit a přijel by ses podívat a vyzkoušet osobně.
Jinak šelak jsem dodělával včera večer, tak zkoušky budou asi zítra.
Původně jsem si též myslel, že sklon pažbičky bude hodně kolmí. Než jsem začal dělat plánek, rám GG jsem obalil igelitem a naplácal jsem na něj modurit, pak jsem GG uchopil do dlaně a stiskl jsem. Několikrát jsem přehmatával v dlani až jsem po delší době měl opravdu úchop tak jak mě vyhovoval nejlépe.
Vím, že to vypadá poněkud ....... ale tento úchop vyhovuje dobře, když zavřu oči a vytasím zbraň z pouzdra směrem kupředu k cíli a oči poté otevřu, tak hledí s muškou je v rovině, což si myslí je podstatné. Jestli nejsi z daleka můžeme se přes SZ domluvit a přijel by ses podívat a vyzkoušet osobně.
Jinak šelak jsem dodělával včera večer, tak zkoušky budou asi zítra.
Re: Derringer od fy Great Gun
Babo raď:
Mám derringer GG cal. 45 a chcem vyskúšať aj sférické strely. Podľa popisu je pre sférickú strelu bez flastru odporúčaný kaliber 11,5 mm. V jednom e-shope je ponuka sférických striel cal. 45 v kalibrácii : .454/11,53mm alebo .457 / 11,61mm. Ktorý kaliber zvoliť? Aké máte skúsenosti so streľbou so sférickými strelami s flastrom prípadne bez flastru v porovnani s ogiválnymi strelami? Má význam to vyskúšať, alebo mám ostať len pri ogiváloch? Díky
Mám derringer GG cal. 45 a chcem vyskúšať aj sférické strely. Podľa popisu je pre sférickú strelu bez flastru odporúčaný kaliber 11,5 mm. V jednom e-shope je ponuka sférických striel cal. 45 v kalibrácii : .454/11,53mm alebo .457 / 11,61mm. Ktorý kaliber zvoliť? Aké máte skúsenosti so streľbou so sférickými strelami s flastrom prípadne bez flastru v porovnani s ogiválnymi strelami? Má význam to vyskúšať, alebo mám ostať len pri ogiváloch? Díky

menší s flastrem naladíš, budeš si muset najít laboraci což znamená, mazivo, materiál flastru, navážku. To není cesta na chvíli, pokud ti jde o to trefovat se. Pokud ti jde o to vystřelit, tak to neřeš a cpi to dle libosti. Podle mně úspěch tkví v jednoduchosti a tak ogivál který funguje 90% lidé krom totálních matláků kterým nefunguje nikdy nic, je ideální cesta jak si zakropit a nestrhat se pokusy. 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Čiže v pohode nabijem bezflastrove sférické strely v kalibrácii .454/11,53mm aj v kalibrácii .457 / 11,61mm. Chcem to iba vyskúšať, viem, že ogivál je ogivál a guľka je guľka 

Pokud chceš použít sférické střely bez flastru tak zvol ty menší 454/11,53mm ty větší 457 / 11,61mm tam budeš muset doslova namlátit, já sem tam používám 11,45mm(mám je do rev. Remington), z flastrem 11,30mm(mám je do PP Hawken),ale líp se nabíjejí 11,10mm(mám je do KP kentucky), ale nejlepší výsledky mám z ogiválem gg 

In vino veritas...
Tiež si myslím, že sférická s flastrom má asi lepší výkon a efektivitu. Ale tak skúsim tie menšie bezflastrové. Na súťaž sa nechystám a na nenáročné rekreačné prskanie je to asi úplne v pohode. Ja to chcem len tak porovnať, keďže so sférickými strelami v derringeri nemám ešte žiadnu skúsenosť a nevedel som, pre ktorý kaliber sférických striel sa rozhodnúť 

Používam v GG 9 mm sférickú strelu cal.347 - 8,814 mm s flastrom, šlape to v pohode, na terčovú strelbu to úplne stačí, ale tiež si myslím, že najlepšie papaníčko pre GG je originál ogivál.
Iowa: Chramst se svou .45 přece střílí koule v pohodě a podobně i já koule .36, naprosto bez problému. Bez flastru a ucpávek. Četl sis starší komenty?
Koule váží přesně polovinu 9mm ogiválu. Problém je, že mám momentálně těžký nedostatek olova.
Koule váží přesně polovinu 9mm ogiválu. Problém je, že mám momentálně těžký nedostatek olova.

Sférická nemá ani zdaleka takovou energii, jako ogivál. Prosím Artifexe o nápravu bludů co se tu začaly množit.
Co já bych vyvracel bludy, každý svého štěstí strojvůdce, návod a předovkářské zkušenosti mluví jasně, správné nabíjení pro přesnou a silnou střelbu je tu několikrát.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Skús čítať v triezvom stave, možno prídeš nato, že tu nikto nepísal, to čo si si ty vysvetlil po svojommojedx píše:Sférická nemá ani zdaleka takovou energii, jako ogivál. Prosím Artifexe o nápravu bludů co se tu začaly množit.

Odkdy má prosím sférická střela nabíjená natvrdo horší efektivitu jak flastrofka? Oni se do moderních nábojů dávaj flastry? Pokud to prosím pěkně někdo umí, a střely (i koule) odlévá z čistého olova a ne straček typu liteřina, tak se střela nabíjená natvrdo ořízne podobně jako střela nabíjená do válce revolveru a na rozdíl od flastrovky je v drážkách dokonale vedena. Platí to zejména pro mělké drážky, jako mají současné repliky. Drážky na "flastr" jsem viděl jen na originálu a měly hloubku ca 1 mm.
Ono to chce umět nabíjet (a mazat) a né psát bláboly v kterých své neumění vydávám za normu.....
Pokud někomu koule natvrdo nefunguje tak proto, že nabíjí střelu moc malou, která není na takovéto nabíjení určena a nebo má zadělanej lauf, protože špatně maže a na stěnách laufu se mu usazuje nápek.
Ps: do Charlese Moora nabijim natvrdo střely 11.65 a nemusím nijak mlátit. Jeden úder gumovou paličkou...
Ono to chce umět nabíjet (a mazat) a né psát bláboly v kterých své neumění vydávám za normu.....
Pokud někomu koule natvrdo nefunguje tak proto, že nabíjí střelu moc malou, která není na takovéto nabíjení určena a nebo má zadělanej lauf, protože špatně maže a na stěnách laufu se mu usazuje nápek.
Ps: do Charlese Moora nabijim natvrdo střely 11.65 a nemusím nijak mlátit. Jeden úder gumovou paličkou...
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Kdysi jsem trpělivým, dlouhodobým zkoušením různých průměrů koulí, navážek prachu, síly flastrú a vstřebáváním rad zkušenějších dospěl ke stejným výsledkům jako s pořadím prach, filc, mazání a koule vyplňující drážky se kterým jsem zprvu začal
.
Hodně štěstí v novém roce pánové!

Hodně štěstí v novém roce pánové!
Tak vám pěkně děkuju, tejden to tu študuju a dneska jsem si musel udělat opět vánoce v podobě .45 a 3,5" hlaveň, celej černej
Řešim to origo futo ... To s tim klipem, drži nebo se vaklá ... ? Oproti tomu s průvlekem... Dík

Řešim to origo futo ... To s tim klipem, drži nebo se vaklá ... ? Oproti tomu s průvlekem... Dík