"Kr?tk?" vzduchovka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 14 lis 2005 14:41

Kubajzz píše:A jak jsi ji tam dostal? :roll:

Já mám na mysli takové připevnění, aby se s tím dalo i střílet. A tím střílením myslím jako aby se s tím dalo i trefit.

Zaseknutí do plastu nebo přilepení žvýkačkou nepovažuji za připevnění optiky na zbraň.
A procpak ne? .. primitivni optika chce primitivni montaz atd.. :wink:

Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 14 lis 2005 14:52

Sidewinder píše:

Já mám na mysli takové připevnění, aby se s tím dalo i střílet. A tím střílením myslím jako aby se s tím dalo i trefit.

Zaseknutí do plastu nebo přilepení žvýkačkou nepovažuji za připevnění optiky na zbraň.
A procpak ne? .. primitivni optika chce primitivni montaz atd.. :wink:
Ano, Sidewinder by si ji tam privazal snurou na pradlo....:-D , zalil vterinakem a pojistil to pripinackem! :lol:

Ale abych jen neplkal... na LOV21 jde opravdu dat 11mm montaz... sice je to prasarna.. ale s trochou umu s pilnickem to jde! :-) Otazka je jak moc efektivni to je.
compman

Příspěvek od compman » 14 lis 2005 18:52

Je tam jakási drážka...sice to asi není ta rybinová, ale má přibližně 11mm a optika na ní .. v podstatě sedí (taková ta primitivní opt. za 250Kč i s mikroskopickou montáží :lol: - je těsně nad hlavní). Kupodivu drží na stejném místě a na 10m dávám .. skoro samé 10 :wink:
Andy píše:.. ale s trochou umu s pilnickem to jde!..
I bez pilníčku :D
troj11

Příspěvek od troj11 » 15 lis 2005 08:20

zdary!jestli chces moc peknou hracku tak ti muzu nabidnout napodobeninu westernovyho coltu -je od crosmana ale komplet vytunenej-ma na zakazku vyrobenou hlaven fixovanou proti krutu,drevene svestkove strenky a je predelana na ceske bombicky (kus za 1,20 ne jako posra_y americky kdy te jedna stoji 20)!moc fajnova vec a dal bych ti k tomu i kozeny pouzdro!jestli chces foto napis mi na Troj11@seznam.cz
Kadli

Příspěvek od Kadli » 05 led 2007 15:14

Ahoj všem,
máme tu dlouhé zimní večery a mě docela láká si občas trošičku picnout pro jejich ukrácení. Chci pistolku. Ideální se mi jeví zlamovací(natahovací)=krom diabolek nulová starost o další provoz. Ale nenašel jsem nic, co by mohlo vyhovovat (Gamo NE!).
Další meta CO2- Podle ohlasů mě docela láká LOV 21. V čem se však nevyznám jsou druhy bombiček. Nechci totiž tohle udělátko koupit a kvůli "drahému" provozu nechat na pospas prachu.
Je to jen pro ukrácení dlouhé chvíle, nechci do toho dát víc jak 2 000,-Czk.
Takže:
1)Lze LOV 21 "krmit" tímhle?:
http://www.hrnec.cz/index.php?sku=25&pod=1&det=2502017
2) Popřípadě čím?
3) Jak jsem se dočetl 1 bombička =cca. 50 výstřelů- opravdu? Kolik z nich je rozumně silných než se z nich stanou plivance.

Za všechny odpovědi předem děkuji a přeji ostré oko a pevnou ruku do nového roku.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 05 led 2007 15:28

Jo jo, to jsou ty bombicky na ktery to slape. Kdysi sem LOVku taky mel, pak sem ji prodal jednomu manikovi, ktereho nenapadlo nic jineho, nez jit a vyloupit s ni v Ostrave par Vecerek a obchudku. Pri posledni loupezi strelil chlapa do zad. U soudu se na me koukali jak na vraha...a pak nekomu prodejte zbran :?

No ale k veci, myslim ze tech 50-60 vystrelu by tak asi odpovidalo. V zime to bylo horsi, tak po 20ti ranach uz to slusne slablo. Jinak sem mi na to podarila namontovat nejaka obyc optika 4x20, proste sem to jen utahnul na te horni liste. Strilelo se z ni pekne, jen ta optika tam byla vicemene na okrasu. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Kadli

Příspěvek od Kadli » 05 led 2007 15:38

Dobrý, díky Naku,
zatím tedy dost + pro LOVku. Jestli jsem Tě dobře pochopil, tak v teple lze vystřílet celkem plnohodnotních cca.50 ran.
To je myslím rozumná cena za to, že se nebudu namánat natahovánim :lol: .
PS: nebyl by lepší nějaký obyč koli?

PSS: no tak to s tím chlapíkem je slušnej mazec, měl jsi s tím vážně nějaký popotahování? Asi si to zasloužil, člověk je to nejdementnější stvoření co znám.

Edit: sorry já se přehlídl a myslel jsem, že smahli do zad toho umělce. A propo jak odešel od soudu?
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 05 led 2007 17:33

A o Texce jsi přemýšlel?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 05 led 2007 20:19

Kadli píše:Dobrý, díky Naku,
zatím tedy dost + pro LOVku. Jestli jsem Tě dobře pochopil, tak v teple lze vystřílet celkem plnohodnotních cca.50 ran.
To je myslím rozumná cena za to, že se nebudu namánat natahovánim :lol: .
PS: nebyl by lepší nějaký obyč koli?

PSS: no tak to s tím chlapíkem je slušnej mazec, měl jsi s tím vážně nějaký popotahování? Asi si to zasloužil, člověk je to nejdementnější stvoření co znám.

Edit: sorry já se přehlídl a myslel jsem, že smahli do zad toho umělce. A propo jak odešel od soudu?
Covece kolimator asi ano, lec nikdy sem ho nemel a vlastne ani nevim jak se s tim strili :oops: Tech 50 ran doma v teple rozhodne pocitej, nekde je tady thread venovany LOV21ce i nejaky upravy a popisy provozniho opotrebeni + opravy.

Jinak ten borec me normalne udal fizlum, ze tu pistoli mel ode me. Dokonce si pro me prijeli domu, tehdy sem sel rano brzo do prace a nasel tam spici hlidku v aute. Potom mi volali z domu ze me nahaneli fizli. No nakonec jsem musel k soudu, borecek tam sedel hezky spoutanej, ale kolik vyfasnul to vazne nevim. Byl sem rad, ze moje svedectvi dlouho netrvalo a mazal sem pryc. Je to takova zabavna a poucna historka :lol: Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 06 led 2007 00:08

Vzpomínám si, že Střelecká Revue asi v r.1975-80 dělala pokus s TEX 086 ve smyslu co s ní udělat, aby se tím nechalo trefovat - to ještě nebyly ani TAUky, ani LOV 21. Úpravy vyšly na strašné peníze (tehdy) a výsledek nestál stejně za nic. To ta LOVka je proti TEXu zlatá. Ve stejné době redakce SR taky laborovala s vývojem dioptru pro Slávii 631. Takové zoufalé pokusy, aby děcka měla čím střílet vzduchovky.
Jo, tyhle 7g sifonové bombičky bejvávaly v každé samošce u pokladny - výměna 10 ks prázdné za plné za 10 Kčs a střílelo to obvykle těch 65 ran na bombičku. V 60 raném závodě se TAUka vypouštěla po 50 ranách, závod 40 ran se zvládnul na jednu. Ale ten přepouštěcí ventil se mi zdá pohodlnější - hlavně kvůli těsnění. To vždycky nabobtnalo a musel se vyměnit celý uzávěr včetně napichovacího trnu.
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 06 led 2007 00:15

JJ, proti TEXce je Lovka zlatá.
Ale to bobtnání těsnění je její největší chyba.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
3022

Příspěvek od 3022 » 06 led 2007 01:03

Fantan píše:Vzpomínám si, že Střelecká Revue asi v r.1975-80 dělala pokus s TEX 086 ve smyslu co s ní udělat, aby se tím nechalo trefovat - to ještě nebyly ani TAUky, ani LOV 21. Úpravy vyšly na strašné peníze (tehdy) a výsledek nestál stejně za nic.
Bych docela pochyboval ze to v te dobe stalo "strasne penize" - tehdy se to proste zfusovalo v praci zadarmo :wink: . A navic nevim co az tak komplykovaneho tam asi mohly vyvadet. Ja vim o tom, ze se odlehcovaly pisty (aby to vlivem jejich setrvacnosti tolik neskakalo), ze se lestily plochy kde se pist (resp hlavne jeho tesneni) pohyboval, ze se upravovala spoust a pak se delaly psi kusy s ergonomii rukojeti a menila miridla. Taky se tam snad davala jina pruzina, myslim ze zhruba stejne sila, ale jinych rozmeru - jine stoupani, tloustky... aby byla pri stene sile lehci a zas se snizily ztraty.

Co jsem slysel tak vysledek takovychdle "experimenti" rozhodne za neco stal - TAU-7 se to sice nevyrovnalo, ale par lidi mi prisahalo ze ve VzPi60 se s castecne tak upravenou TEXkou 550 nastrilet spolehlive dalo, kdyz to clovek mel v ruce.
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 06 led 2007 01:32

Tak to bych se rád potkal s někým, kdo střílel závod VzPi 60 TEXkou! On se totiž nejdřív střílel standard 40 ran, těch 60 se bouchalo cca od 1980 a to už byly běžně k dispozici TAUky. Jednak jsem hezkých pár let tu vzduchovku střílel, jednak jsem pak jezdil pískat ligu a kde co. V životě jsem nepotkal dobrodruha, který by tam přišel s TEXkou :D :wink:
To by ho ostatní hnali z čáry! Závodníci (Fajnkaři) nadávali, když si TAUkaři "foukli" zbytek bombičky na štandu, takže na výměnu se chodilo s rozhodčím mimo palebnou čáru.
Zkus si těch 550 nastřílet TAUkou - jestli nejsi natrénovaný, tak to zase taková sranda není!
Jestliže suma, potřebná na úpravy (dělala to ofiko Lověna, žádný domaniko) byla vyšší, než cena zbraně, pak to podle mne pěkně drahé bylo. Můžeš o tom pochybovat, ale to je tak všechno. :wink:
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
3022

Příspěvek od 3022 » 06 led 2007 01:54

Fantan píše:Tak to bych se rád potkal s někým, kdo střílel závod VzPi 60 TEXkou! On se totiž nejdřív střílel standard 40 ran, těch 60 se bouchalo cca od 1980 a to už byly běžně k dispozici TAUky. Jednak jsem hezkých pár let tu vzduchovku střílel, jednak jsem pak jezdil pískat ligu a kde co. V životě jsem nepotkal dobrodruha, který by tam přišel s TEXkou :D :wink:
To by ho ostatní hnali z čáry! Závodníci (Fajnkaři) nadávali, když si TAUkaři "foukli" zbytek bombičky na štandu, takže na výměnu se chodilo s rozhodčím mimo palebnou čáru.
Zkus si těch 550 nastřílet TAUkou - jestli nejsi natrénovaný, tak to zase taková sranda není!
Jestliže suma, potřebná na úpravy (dělala to ofiko Lověna, žádný domaniko) byla vyšší, než cena zbraně, pak to podle mne pěkně drahé bylo. Můžeš o tom pochybovat, ale to je tak všechno. :wink:

No ja fakt nevim, ale me to o tom ze se tak strilelo tvrdily dva stary panove co me ucily strilet. Je ale mozny ze si to trosku pribarvily. Kazdopadne to o tech upravach jsem slysel z vice zdroju a jeden muj kolega v praci ma takto lehce upravenou TEX 086 (bez uprav rukojeti, miridel a pruziny) - a myslim ze rozdil tam opravdu znat je.

Jinak tech 550 ja tou TAUkou dam. Nebo jsem je tedy alespon kazdej trening bez celkem problemu daval kdyz jsem este pravidelne 2x tejdne jezdil trenoval :oops: . Dneska by to asi bylo daleko horsi - na strelnici uz nejezdim, praskam to akorat obcas normalne doma a rozhodne ne na presnych 10m. Ale zkratka bez obav, co to znamena nastrilet 550 ja velmi dobre vim.

Jinak chlapika s TEXkou na zavode VzPi60 jsem ja videl nekdy v roce 2001. Sice to byl nejakej nadsenej a naprosto nevedouci amater a skoncil pochopitelne zcela podle predpokladu jako posledni, ale opravdu tam byl :-). Mam dojem ze dokonce strilel Boxerama a v terci mu to delalo nadherny pavouky :-) oproti pravidelnym krouzkum co mely ostatni se Shultzkama. Rozhodci ho nemely moc radi. Pak mu vsichni samozrejme radily cim ma strilet a kde levne poridit nejakou "slusnou pistoli". Pri ty prilezitosti jsem prave taky dostal k dobru prednasku od starych panu jak se s TEXkou pry taky da strilet.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 06 led 2007 06:57

2 Fantan, kdysi kdysi jsem na ucnaku strilel vzduchovou pistoli TAU 7 a presne jak jsi psal odfoukl jsem si bombicku a co se nestalo trener mne nakopl ze jsem malem vyletel oknem ve strelišti ven a to jsem mel uz v te dobe dobrej metrak :oops: )
Jinak doporucuji LOVku a zas tolik to nebobtna kdyz clovek vyfoukne posledni zbytek co2 a pocka cca 10 minut a ma predem namazanej Okroužek tak se ani nepřilepí na stěny zasobniku.
A jen tak mimoichodem nedavno jsem na netu nasel TAU7 za 2500.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Odpovědět