Fantan píše:Tak to bych se rád potkal s někým, kdo střílel závod VzPi 60 TEXkou! On se totiž nejdřív střílel standard 40 ran, těch 60 se bouchalo cca od 1980 a to už byly běžně k dispozici TAUky. Jednak jsem hezkých pár let tu vzduchovku střílel, jednak jsem pak jezdil pískat ligu a kde co. V životě jsem nepotkal dobrodruha, který by tam přišel s TEXkou
To by ho ostatní hnali z čáry! Závodníci (Fajnkaři) nadávali, když si TAUkaři "foukli" zbytek bombičky na štandu, takže na výměnu se chodilo s rozhodčím mimo palebnou čáru.
Zkus si těch 550 nastřílet TAUkou - jestli nejsi natrénovaný, tak to zase taková sranda není!
Jestliže suma, potřebná na úpravy (dělala to ofiko Lověna, žádný domaniko) byla vyšší, než cena zbraně, pak to podle mne pěkně drahé bylo. Můžeš o tom pochybovat, ale to je tak všechno.

No ja fakt nevim, ale me to o tom ze se tak strilelo tvrdily dva stary panove co me ucily strilet. Je ale mozny ze si to trosku pribarvily. Kazdopadne to o tech upravach jsem slysel z vice zdroju a jeden muj kolega v praci ma takto lehce upravenou TEX 086 (bez uprav rukojeti, miridel a pruziny) - a myslim ze rozdil tam opravdu znat je.
Jinak tech 550 ja tou TAUkou dam. Nebo jsem je tedy alespon kazdej trening bez celkem problemu daval kdyz jsem este pravidelne 2x tejdne jezdil trenoval

. Dneska by to asi bylo daleko horsi - na strelnici uz nejezdim, praskam to akorat obcas normalne doma a rozhodne ne na presnych 10m. Ale zkratka bez obav, co to znamena nastrilet 550 ja velmi dobre vim.
Jinak chlapika s TEXkou na zavode VzPi60 jsem ja videl nekdy v roce 2001. Sice to byl nejakej nadsenej a naprosto nevedouci amater a skoncil pochopitelne zcela podle predpokladu jako posledni, ale opravdu tam byl

. Mam dojem ze dokonce strilel Boxerama a v terci mu to delalo nadherny pavouky

oproti pravidelnym krouzkum co mely ostatni se Shultzkama. Rozhodci ho nemely moc radi. Pak mu vsichni samozrejme radily cim ma strilet a kde levne poridit nejakou "slusnou pistoli". Pri ty prilezitosti jsem prave taky dostal k dobru prednasku od starych panu jak se s TEXkou pry taky da strilet.