Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kavy
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Kavy » 23 lis 2013 22:23

Dají se sehnat někde nějaké přesnější informace nebo dokonce fotky ?

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 23 lis 2013 22:49

těžko to byla kusovka, zvenku to bylo jako 45, jen to prostě mělo tlusté hlavně s malou dírou.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 24 lis 2013 08:47

Toto reseni me nenapadlo.Je urcite snadnejsi udelat silnejsi devitkove laufy nez delat extra objimku.Odpadla by tim taky mezera mezi laufy.Dekuju za odpovedi.
Artur Dent

Příspěvek od Artur Dent » 24 lis 2013 13:14

Tak jsem si udělal předčasné vánoce a koupil si derringer od Great Gunu. Původně jsem chtěl pětačtyřicítku s 3.5" hlavněmi. Po spatření pistolek naživo mi došlo, že derringeru nejvíc sluší miniaturní rozměry, a tak jsem začal vybírat pouze mezi 2,5 palcovými devítkami a dimini. Jelikož neplánuju vystřílet stovky ran a tuhle zbraň mám spíš na kochání a na radost z perfektně zpracované mechanicky až kouzelně jednoduché věci, vybíral jsem hodně podle vzhledu a devítka s tenčími hlavněmi a zkosenými hranami se mi líbila víc. Své taky udělala povrchová úprava. A tak mě mrzí jen "metrická" ráže :)
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 24 lis 2013 20:21

Artur Dent píše:Tak jsem si udělal předčasné vánoce a koupil si derringer od Great Gunu.
... A tak mě mrzí jen "metrická" ráže :)
Prečo? Ty neuznávaš tridsaťosmičku??? :shock: :D
Artur Dent

Příspěvek od Artur Dent » 24 lis 2013 22:05

Tak třicet osmička není devítka a na pistoli je natvrdo vyraženo 9 mm. Imperiální míra by mu slušela víc :D
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 26 lis 2013 18:25

Artur Dent --- Prosím Tě, v jaké povrchové úpravě je rám ? Vypadá fešácky, když jsem se já tehdy rozhodoval jaký model si vybrat také jsem chtěl v tomto provedení ale v GG mě řekli, že tento model již nevyrábějí.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 26 lis 2013 20:18

Dovolil jsem si bez dovolení :oops: trochu upravit jeho fotku,aby byla proti ruce patrnější barva rámu.Fotky se mi totiž zobrazují s červeným nádechem.
Tento derriner je opravdu krásná hračka :-)
Přílohy
8r4ka.jpg
greywolf

Příspěvek od greywolf » 26 lis 2013 22:18

I mě se ta devítečka moc líbí a 2,5" jí proporcionálně velice sluší :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Artur Dent

Příspěvek od Artur Dent » 27 lis 2013 19:28

menthon1974: To Ti bohužel neřeknu, je to od Brymový a u pistole to napsaný nebylo... Že by to byl ten titan nitrid? Každopádně na fotkách na webu GG vypadá o dost lesklejší. Ta moje úprava je mnohem míň výrazná a spíš matnější. Nicméně i tak je na tom vidět úplně všechno. Ten povrch je policajtským snem, lehké otření hadříkem z toho otisky nedostane :D
Kavy: Dík za úpravu, mám to nastavený na focení venku a byl jsem línej přenastavit bílou...
Kier

Příspěvek od Kier » 01 pro 2013 01:31

Ja mám tiež nový prírastok, už tretí z tejto rodinky, tentokrát som volil klasiku .45 3,5 palec, kedže tie čo už mám sú dlhšie. Nechal som si to len v leštenej oceli, bez povrchovej úpravy (na pohľad to vyzerá ako tvrdochrom), som zvedaví, či oceľ časom trošku ztmavne a vznikne pekná "autentická" patinka.

K nej mám aj púzdro, len by som potreboval trochu "natiahnuť" poistný remienok, je možné ho síce zapnúť aj keď je kohút na poistnej polohe, ale je to len tak tak. Zbraň musím hodne natlačiť do púzdra - tým pádom mi odspodu púzdo tlačí na spúšť a remienok zase na kohút - skrátka nemám z toho úplne dobrý pocit, zišiel by sa málinko volnejší. Nemáte niekto nejaký typ alebo recept, ako ho mierne uvolniť - natiahnuť trošku tú kožu?
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 01 pro 2013 02:52

Namocit vodou podla potreby v mieste kde to ma povolit.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Kier

Příspěvek od Kier » 01 pro 2013 11:37

Vďaka, vitaj po case :)
Teda môj zámer s lešteným d., ako sme súkromne chvíľku diskutovali som zrealizoval, mali to hotové do dvoch týždňov od zadania, náhodou som trafil termín..
Predpokladám namociť vodou, po osušení ošetriť čímsi vhodným na kožu. Snáď Ballistol by aj mohol stačiť..
ramires

Příspěvek od ramires » 01 pro 2013 11:59

Namočit pouzdro teplou vodou, napaplat derika olejem, zabalit do igelitového sáčku, voda i po krátkém kontaktu z neošetřeným leštěným povrchem udělá tmavé fleky "patinu", zasunout derika do pouzdra, zapnout, vytvarovat požadovaný tvar, položit na radiátor (i z derikem), po částečném oschnutí (cca 20-30 min) derika vytáhnout, ošetřit, pouzdro nechat vyschnout dle potřeby, po vyschnutí je kůže suchá, musí se jemně ošetřit, já používám krém na ruce Indulona (modrá) dobrá je i Nivea, vypadá to složitě, ale je to hračka :wink:
In vino veritas...
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 01 pro 2013 15:23

Tak pánové, aktuálně už mi GG.54 ladí s kudlou a nově už nejsem odkázán na střenky ze dřeva :-)
Přílohy
Snímek 11399.jpg
Snímek 11407.jpg
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Odpovědět