P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Psalo se tu o mazivu Lithium LMX od Castrolu. Zalovil jsem v paměti a garáži z dob kdy jsem opravoval auta a našel skvělou vazelínu. Třeba si jí budete pamatovat, byla z YGOSLAVIE.
Jmenovala se doslova FoR A (LITIJUMOVA MAZIVA MAST ZA AUTOMOBILE). FABRIKA MAZIVA KRUSOVAC. Bylo toho 0,8Kg a jediná nevytekla z vodní pumpy u škodovek. Psali rozmezí -30 až 120 Celsia. Nebude to náhodou to samé, jen dřív dovežené a za směšný peníz. Já to prubnu jak se to bude chovat, tím nic nepokazím. Max budu dřív čistit, když to nepude nabíjet. Mám dvě pixly...
Jmenovala se doslova FoR A (LITIJUMOVA MAZIVA MAST ZA AUTOMOBILE). FABRIKA MAZIVA KRUSOVAC. Bylo toho 0,8Kg a jediná nevytekla z vodní pumpy u škodovek. Psali rozmezí -30 až 120 Celsia. Nebude to náhodou to samé, jen dřív dovežené a za směšný peníz. Já to prubnu jak se to bude chovat, tím nic nepokazím. Max budu dřív čistit, když to nepude nabíjet. Mám dvě pixly...
Re: Předovky
Mohlo by to být v podstatě to samý. Vyzkoušej a uvidíš.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
má nekdo zkusennosti s timto derringerem? http://www.progun.cz/product.php?id_product=50065 pokud by to bral nekdo jako reklamu tak se omlouvam a smaznete to. diky
Revolver Rex 3" . Derringer Rex 3". Derringer Great Gun 2.5" Derringer Liegi . Pistole Hawken.
-
Mě se dostal na střelnici do ruky párkrát, nabíjeli jsme paličkou kuli s ucpávkou, Fungovalo to dobře.
Jinak podrobnější zkouška s měřením rychlostí je popsána zde: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... 9&start=45
Byl jsem u toho, výsledky i následná úvaha o naměřených hodnotách je tam uvedena taky. Doufám, že odkaz na sousední fórum není nějak drastické porušení pravidel.
Jinak podrobnější zkouška s měřením rychlostí je popsána zde: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... 9&start=45
Byl jsem u toho, výsledky i následná úvaha o naměřených hodnotách je tam uvedena taky. Doufám, že odkaz na sousední fórum není nějak drastické porušení pravidel.
A je celoocelovy? Ze nema.drazky me nevadi,vsak je to kontaktni zbran. A co mechanismus otacrni,nehrozi nejake vykvrdlani apod. ? Velice se mi libi,zvazuji uz pres tri tydny derringer od GG ale prijde mi uz moc okoukany,toto ne zaujalo vice,wle jde take o funkcnost
Revolver Rex 3" . Derringer Rex 3". Derringer Great Gun 2.5" Derringer Liegi . Pistole Hawken.
Je ocelový, nekteré jsou celonerezové.
Nevykvrdlá se to, je to tepelně upravené
Nevykvrdlá se to, je to tepelně upravené
-
Ocelový to je. Jak trvanlivý je mechanismus netuším, rozebrané jsem to neviděl. Ale nepočítám, že by to při otáčení nějak trpělo. Tolik z toho zase nevystřílíš.
supr. tak uvidim jestli to maji vazne skladem jak udavaji.
Jinak text který sem umístím je zkopírovaný z konkurenční stránky a co se týká výkonu,na obanu si myslím že to stačí.:::
Re: Derringer CORY
Dnes jsem si udělal výlet ke kamarádovi na Vysočinu. Na střelnici jsme testovali CORYHO střelbou skrz hradla. Vyšly nám docela zajímavé výsledky, které jsou uvedeny níže. Zkoušeli jsme celkem 4 různé navážky prachu - 15 gr, 21 gr, 24 gr a 30 gr. Stříleli jsme sférickou střelou o hmotnosti 5,25 g.
Zbraň jsme nabíjeli pokaždé stejným způsobem - prach, ucpávka, střela.
První zajímavý poznatek byl, že hodnoty naměřené z horní hlavně (hlaveň, ze které střílím vždy jako první a považuji ji tak za horní hlaveň) jsou znatelně vyšší, než hodnoty naměřené při střelbě ze spodní hlavně.
A zde ty výsledky:
kulička 5,25 g
15gr horní hl. 163,5 m/s 70 J
spodní hl. 145,2 m/s 55,3 J
21gr horní hl. 199,8 m/s 104,8 J
spodní hl. 140,3 m/s 52 J
24gr horní hl. 224,2 m/s 132 J
spodní hl. 171,2 m/s 77 J
30gr horní hl. 212,6 m/s 118,6 J
spodní hl. 157,4 m/s 65 J
Z těchto výsledků se zdá jako nejúčinnější navážka 24 gr prachu. Při nasypání 30 gr již nebyla hlaveň dostatečně dlouhá k vedení střely, což se odrazilo na nižších výkonech.
Zkoušeli jsme střílet i jednu navážku s ogiválem o hmotnosti 5,1 g. Výsledek byl takový:
24 gr prachu 203,2 m/s 108,4 J
Střelba byla při všech navážkách příjemná, kromě těch 30 gr, kdy již zbraň znatelně kopala. Stůl, na kterém byla hradla byl pokryt slabou vrstvou prachu, který nestačil v hlavni shořet.
Měření ukázalo, že tenhle derik není žádný kanón, ale musí se počítat s tím, že v případném střetnutí by uměl být pěkně jedovatý.
Jinak text který sem umístím je zkopírovaný z konkurenční stránky a co se týká výkonu,na obanu si myslím že to stačí.:::
Re: Derringer CORY
Dnes jsem si udělal výlet ke kamarádovi na Vysočinu. Na střelnici jsme testovali CORYHO střelbou skrz hradla. Vyšly nám docela zajímavé výsledky, které jsou uvedeny níže. Zkoušeli jsme celkem 4 různé navážky prachu - 15 gr, 21 gr, 24 gr a 30 gr. Stříleli jsme sférickou střelou o hmotnosti 5,25 g.
Zbraň jsme nabíjeli pokaždé stejným způsobem - prach, ucpávka, střela.
První zajímavý poznatek byl, že hodnoty naměřené z horní hlavně (hlaveň, ze které střílím vždy jako první a považuji ji tak za horní hlaveň) jsou znatelně vyšší, než hodnoty naměřené při střelbě ze spodní hlavně.
A zde ty výsledky:
kulička 5,25 g
15gr horní hl. 163,5 m/s 70 J
spodní hl. 145,2 m/s 55,3 J
21gr horní hl. 199,8 m/s 104,8 J
spodní hl. 140,3 m/s 52 J
24gr horní hl. 224,2 m/s 132 J
spodní hl. 171,2 m/s 77 J
30gr horní hl. 212,6 m/s 118,6 J
spodní hl. 157,4 m/s 65 J
Z těchto výsledků se zdá jako nejúčinnější navážka 24 gr prachu. Při nasypání 30 gr již nebyla hlaveň dostatečně dlouhá k vedení střely, což se odrazilo na nižších výkonech.
Zkoušeli jsme střílet i jednu navážku s ogiválem o hmotnosti 5,1 g. Výsledek byl takový:
24 gr prachu 203,2 m/s 108,4 J
Střelba byla při všech navážkách příjemná, kromě těch 30 gr, kdy již zbraň znatelně kopala. Stůl, na kterém byla hradla byl pokryt slabou vrstvou prachu, který nestačil v hlavni shořet.
Měření ukázalo, že tenhle derik není žádný kanón, ale musí se počítat s tím, že v případném střetnutí by uměl být pěkně jedovatý.
Je zajímavé že druhý výstřel byl vždy slabší.
Napadá mě, že první rána zahřála blok hlavní čímž se
změnily vlastnosti maziva pro druhý výstřel.
Že by došlo k posunutí střely v druhé hlavni tolikrát za sebou
se mi nezdá.
Říka si to o další pokusy
Napadá mě, že první rána zahřála blok hlavní čímž se
změnily vlastnosti maziva pro druhý výstřel.
Že by došlo k posunutí střely v druhé hlavni tolikrát za sebou
se mi nezdá.
Říka si to o další pokusy

Tak co,zadny jiny zkusennosti s derringerem cory? Nebo s obdobnym s hladkym laufem?
Muze na dlouhodobe nabitou zbran pusobit agresivne cerny prach stejne,jako kdyz se po strelbe nevycisti?
Pedersoli:Pokud je dobře ucpáno a nemůže k prachu vlhkost,tak je vystaráno...žádná koroze...
Pár chlapců nechalo rok nabitý revolver a bez problémů s ním po roce odstříleli.
Pár chlapců nechalo rok nabitý revolver a bez problémů s ním po roce odstříleli.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Mel sem nabito nejdyl asi dva tydny a vse v poho a prekvapilo me,ze stejna navazka po tech dvou tydnech mi dala vetsi ranu nez zrovna nabita zbran se stejnou navazkou, jestli se to nejak lip ,,utesnilo" ? Klasika: prach,toaletak, strela mazla lojem,ale hodne,tak jestli se to po takovy dobe tak moc zalepilo,nevim...
Neviete prosím niekto, z čoho je vyrobený už spomínaný Derringer Liegi - tá "luxusnejšia" lesklá verzia s rytinou? Je to nerez alebo len leštená oceľ?