Sorry, nějak jsem to přehledl.Alexxxus píše:2 Karl traskavina uz mas doma RADU ???
Nemám.. volal jsem tam před svátky a zatím nic. Snad začátkem ledna.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Bezny "snehovy" CO2 hasici pristroj ma v sobe "stupacku dolu", tedy trubicku ktera bere tekute CO2 vespod, takze ho opravdu neni treba nejak naklanet, nebo otacet vzhuru nohama - to by za normalnich okolnosti plneni aopak pouze komplykovalo.Alexxxus píše:Sifone, co se tyka plneni z hasicaku, ja ho mam normalne na stojaka, 120gramove kyvety davam dopredu nachladit na mrazak plnim potom v pletene rukavici plneni trva cca 7 - 10 vterin (dokud neni slyset vyrovnani tlaku) mam kuchynskou digivahu z Makra tak jsem zjistil ze tam natahnu tak 100 gramu Co2, kdyz plnim z kyvety pistole tak kdyz mam na prepousteci ventil narazenou kyvetu a prepustim plyn tak po vyrovnani tlaku jeste tak 3 - 5 vystřelím na prazdno ( mozna to kurvi zbran ) ale kazdopadne se mne do zasobniku plynu dostane vice Co2 ( naucili mne to treneri pred cca 20ti lety na ucnaku kdyz jsem strilel z Tau7.
To ze se pri 300 barech zkousi neznamena ze by to mely za normalniho provozu vydrzet. Pokud vim, tak kivety a vsechno ostatni podobny tlakovy nadoby sou staveny pro provozni tlak max. 200 baru. A tech udajnych 170 baru je v tom hasicaku pri ty teplete kde to plni. Kdyz to pak ale prinesete nekam kde teplejc, tlak samozrejme stoupne. A kdyz to treba postavite k topeni...sifon píše:2AlEXXXUS-těch16 deka se neděs,kyveta musí unést 300barů,vím to od technika,co mi prodával hasičák, přístroje se plní na 175 barů,takže rezerva je dost veliká,co se týká kvality plynu,tak se plní i hasičáky potravinářským co2,alespoň ve Vítkovicích(Ostrava) to tak je!Ptal jsem se,jak se plní malé kyvety,flaška se nechladí,plní to přes čerpadlo!?Ještě k tomu hasičáku,je schovaný v garáži,teplota je asi+10 stupňů,na mrazáku bylo -20 stupňů.