Drulov Rada 5,5 mm CO2

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 24 pro 2006 22:22

Alexxxus píše:2 Karl traskavina uz mas doma RADU ???
Sorry, nějak jsem to přehledl.
Nemám.. volal jsem tam před svátky a zatím nic. Snad začátkem ledna. :(

sifon

kyveta

Příspěvek od sifon » 30 pro 2006 23:27

2 ALEXXXUS,mohl bys mi poradit,jak správně plnit tlakovou flašku co2?Mám redukci,hasičák,ale nedařenka,do kyvety mi nateče málo plynu,po natlakování zbraně vystřelím tak 5x,a musím plnit zase. po naplnění má kyveta na váhu míň asi o120gramů.Neměla by ta kyveta být kolmo k zemi při plnění?Hasičák má stoupací trubici,není třeba ho obracet vzhůru dnem.Je nutné prázdnou flašku napřed zchladit?Četl jsem to na airsoft fóru,že prý je to třeba.Tak co s tím?
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 31 pro 2006 00:30

Sifone, co se tyka plneni z hasicaku, ja ho mam normalne na stojaka, 120gramove kyvety davam dopredu nachladit na mrazak plnim potom v pletene rukavici plneni trva cca 7 - 10 vterin (dokud neni slyset vyrovnani tlaku) mam kuchynskou digivahu z Makra tak jsem zjistil ze tam natahnu tak 100 gramu Co2, kdyz plnim z kyvety pistole tak kdyz mam na prepousteci ventil narazenou kyvetu a prepustim plyn tak po vyrovnani tlaku jeste tak 3 - 5 vystřelím na prazdno ( mozna to kurvi zbran ) ale kazdopadne se mne do zasobniku plynu dostane vice Co2 ( naucili mne to treneri pred cca 20ti lety na ucnaku kdyz jsem strilel z Tau7.
Z RADY dam na jedno naplneni tak tech 20 standartnich vytrelu pak dopoustim do zasobniku plyn. Ales stejne nejvetsi pecka je puska co mam TAU 100 ta ma v predpazbi schovanou celou 120 gramovou kyvetu :P
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
sifon

Příspěvek od sifon » 31 pro 2006 09:05

2ALEXXXUS-dík za radu,vyzkouším to!!
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 02 led 2007 14:49

2 Sifon tak jak Sifone povedlo se naplnit Sifonem :-)
Ja jsem ted doplnil 8 kyvet a povedlo se do kazde dostat cca 95 gramu Co2.
Zejtra mam s kamosema pujcene jedno podzemi tak se bude celej den "Bácat"

sifon

Příspěvek od sifon » 02 led 2007 16:34

2 ALEXXXUS:zatím nijak,teď jdu práskat do garáže,a pak budu plnit.Ozvu se!!
3022

Příspěvek od 3022 » 03 led 2007 19:50

Alexxxus píše:Sifone, co se tyka plneni z hasicaku, ja ho mam normalne na stojaka, 120gramove kyvety davam dopredu nachladit na mrazak plnim potom v pletene rukavici plneni trva cca 7 - 10 vterin (dokud neni slyset vyrovnani tlaku) mam kuchynskou digivahu z Makra tak jsem zjistil ze tam natahnu tak 100 gramu Co2, kdyz plnim z kyvety pistole tak kdyz mam na prepousteci ventil narazenou kyvetu a prepustim plyn tak po vyrovnani tlaku jeste tak 3 - 5 vystřelím na prazdno ( mozna to kurvi zbran ) ale kazdopadne se mne do zasobniku plynu dostane vice Co2 ( naucili mne to treneri pred cca 20ti lety na ucnaku kdyz jsem strilel z Tau7.
Bezny "snehovy" CO2 hasici pristroj ma v sobe "stupacku dolu", tedy trubicku ktera bere tekute CO2 vespod, takze ho opravdu neni treba nejak naklanet, nebo otacet vzhuru nohama - to by za normalnich okolnosti plneni aopak pouze komplykovalo.

Chlazeni plnene nadoby je nutnosti, stejne jako to vazeni. Digitalni kuchynska vaha je opravdu velmi dobra pomucka. Rozhodujici pri plneni je rozdil teplot mezi hasicim pristrojem a kivetou - ten udava rozdil tlaku, ke kteremu tam dojde, coz zase ovlivnuje kolik CO2 prepustite. Takze jinymi slovy, optimalni chlazeni zavisi take dost na tom jakou teplotu ma hasici pristroj - jestli ho tet kuprikladu v zime mate napr. v nevytapene garazi, budete muset plnenou lahev chladit vic aby jste dosahly stejneho rozdilu teplot jako v lete.

Take pomaha plnit vicestupnove - tedy naplnit lahev jednou a pak ji jeste zchladit a chlazenou pak znovu plnit - dulezite je totiz zchladit v ni ten natlakovany plyn, ne jen samotny "obal a prazdne misto".

Naplnenim 100g do 120g lahve bych se nejak nechlubil - cimz nechci nikoho napadat, nebo tvrdit ze by to normalne nestacilo - ale schopnost naplnit 120/120 pokud chci by nemela byt nicim zvlastnim, ale beznou normou.

Zbran se tim "spoustenim naprazdno" jednoznacne neposkozuje - spoustenim naprazdno se poskozuji vzduchovky s pruzinou a pistem, nebo nektere ostre zbrane (predevsim ty s okrajovym zapalem, kde pak udernik tluce primo do komory). Zbrane na CO2 naopak zpravidla vubec ne, protoze tam "udernik" jakoby mekce dopada na uzaviraci pruzinu davkovaciho ventilu, ktera vetsinou celou silu narazu bez problemu absorbuje a protekajici plyn tam take nikde nic neposkodi. U TAU-7 je "strelba pri plneni" dokonce doporucena v navodu od vyrobce.

Osobne mam jinak celkem rozsahle zkusenosti co se tyce plneni tlakovych lahvi na CO2 do paintballovych zbrani (coz je defacto to same). Kdyby nekdo mel hlubsi zajem o tu problematiku, neco uzitecneho by jste k tomu mohly najit tady:

http://www.pgp.mysteria.cz/plneni_CO2/p ... hvi_03.htm
http://www.pgp.mysteria.cz/plneni_CO2/p ... hvi_04.htm
sifon

Příspěvek od sifon » 03 led 2007 20:07

2ALEXXXUS-Dnes jsem musel plnit,podařilo se mi do kyvety naládovat zhruba 16 deka co2.Vyzkoušel jsem malou fintu,z hasičáku jsem odpustil trochu plynu,všiml jsem si,že napřed to jenom syčelo,až potom vyletěl oblak co2.Bleskově jsem našrouboval kyvetu a začal plnit, výsledek je super,doporučuji vyzkoušet!
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 04 led 2007 00:36

2 3022, ja jsem tam nechtel hnat celejch 120 gramu bal jsem se aby mne to nedalo prez hubu :-) Jinak hasicak je super ackoliv mne strasily ze si zadělám zbraň nějakým sajrajtem že oni přídavaji do CO2 plyn kteremu říkaji "inert" no ani v Linde nevěděli o co jde :-).
Ale ted jsem vyzkousel narvat do kyvety co to jde když tam Sifon dostane 16 deka tak já taky ..... Dostal jsem tam 14 vic ne asi mam divnej hasičák.

3022

Příspěvek od 3022 » 04 led 2007 00:44

Alexxus: myslim ze je to jen o tom chlazeni - rek bych, ze Sifon ma proste hasicak ulozenej nekde kde je teplejc, nebo ma vykonejsi mrazak :-). Ale na to pretlakovani se vykasly. Nacpy tam max. kapacitu ale ne vic. Neni k tomu duvod a nestoji to za to. Ma to sice nejakou bezpecnostni rezervu, ale... je to jako prechazet ulici bez rozhlidnuti - muzes 5x usetrit par vterin casu, ale za moznost ze te po sesty neco prejede to proste vubec nestoji.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 04 led 2007 01:16

2 3022, presne tak ted jsem dodelal vsechny kyvety a nacpal jsem je na 120. hasicak je prazdnej :-)

sifon

Příspěvek od sifon » 04 led 2007 16:42

2AlEXXXUS-těch16 deka se neděs,kyveta musí unést 300barů,vím to od technika,co mi prodával hasičák, přístroje se plní na 175 barů,takže rezerva je dost veliká,co se týká kvality plynu,tak se plní i hasičáky potravinářským co2,alespoň ve Vítkovicích(Ostrava) to tak je!Ptal jsem se,jak se plní malé kyvety,flaška se nechladí,plní to přes čerpadlo!?Ještě k tomu hasičáku,je schovaný v garáži,teplota je asi+10 stupňů,na mrazáku bylo -20 stupňů.
3022

Příspěvek od 3022 » 04 led 2007 17:13

sifon píše:2AlEXXXUS-těch16 deka se neděs,kyveta musí unést 300barů,vím to od technika,co mi prodával hasičák, přístroje se plní na 175 barů,takže rezerva je dost veliká,co se týká kvality plynu,tak se plní i hasičáky potravinářským co2,alespoň ve Vítkovicích(Ostrava) to tak je!Ptal jsem se,jak se plní malé kyvety,flaška se nechladí,plní to přes čerpadlo!?Ještě k tomu hasičáku,je schovaný v garáži,teplota je asi+10 stupňů,na mrazáku bylo -20 stupňů.
To ze se pri 300 barech zkousi neznamena ze by to mely za normalniho provozu vydrzet. Pokud vim, tak kivety a vsechno ostatni podobny tlakovy nadoby sou staveny pro provozni tlak max. 200 baru. A tech udajnych 170 baru je v tom hasicaku pri ty teplete kde to plni. Kdyz to pak ale prinesete nekam kde teplejc, tlak samozrejme stoupne. A kdyz to treba postavite k topeni...

Tormentacni naboje maj taky daleko vetsi vykon nez ty obycejny, ale to neni duvod proc by se melo cpat do beznych naboju vic prachu. A preplnovani lahvi je v zasade o tom samym. Je to hloupost a nema to zadnej vyznam.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 04 led 2007 17:21

U lahví - na potápění a tak je to většinou a polovinu víc než je standardní plnící tlak. Tj u 200 bar lahve test na 300 u 300ky pak 450. BTW neví tady někdo jak je to s ventilem? Mám 3l 300Bar lahev od MEVA a má 18ku (tuším) závit a v něm posazený ventil ale na 200. Samozřejmě že jí na 300 neplním, asi by mi to ani nikde neudělali. Jakej je v tom ventilu ale rozdíl. Uvažoval jsem že bych k tomu koupil origo 300kovej ale ten stojí kolem 2tis :(
3022

Příspěvek od 3022 » 04 led 2007 18:25

Hmm... lahve na potapeni jsou uplne jina pohadka nez lahve na CO2 - ve ktery se popravde vubec nevyznam. Celkem mi staci vedet, ze i nakladove je to tam pak o necem uplne jinym. Oproti CO2 podle me moc penez za malo muziky navic.
Odpovědět