P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Normálně vyletí ven. Viděl jsem to na vlastní oči. Bylo to z dlouhé pušky .cal 45.
Nenabitou zbraní nemiř ani na tchýni.
Re: Předovky
A příčina ?
Raději se neptám co se stalo tomu chudákovi co tam měl ruce a hlavu.
Raději se neptám co se stalo tomu chudákovi co tam měl ruce a hlavu.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 31 říj 2013 16:16, celkem upraveno 1 x.
Zapomněl jej tam, zamířil a vystřelil.
No a trochu zaklel .....
No a trochu zaklel .....

Nenabitou zbraní nemiř ani na tchýni.
Poku*vim drazky v hlavni pri cisteni mosaznym kartackem kdyz ho budu v hlavni protacet misto prostuchovani,kazdy ma na to jiny nazor. Pokud je to poctiva ocel,nemelo by to vadit.
Revolver Rex 3" . Derringer Rex 3". Derringer Great Gun 2.5" Derringer Liegi . Pistole Hawken.
Nepoku.víš 

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Dobry den chcel by som si kupit perkusnu pusku ardesa ranger. Potreboval by som vediet aky cal. gul pouzit a aku hrubku flastrov a cim ich mazat. Gule a flastre chcem kupovat
Jestli je to ráže .45, tak já jsem používal kule .445 (11,3mm) + flastr ze starého bavlněného povlečení.
Co se týče Rangera. Dnes bych asi koupil levnějšího Deerhuntera nebo hezčího Hawkena s napínáčkem. Ranger je vlastně Hawken bez schránky na zápalky v pažbě.
Co se týče Rangera. Dnes bych asi koupil levnějšího Deerhuntera nebo hezčího Hawkena s napínáčkem. Ranger je vlastně Hawken bez schránky na zápalky v pažbě.

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.

Výrobce doporučuje 440ky. Zatím je používám a nebyly s tím sebemenší problémy.
Flastry bych tedy osobně nekupoval ... ty, co jsem viděl, byly zcela nehorázně drahé!

Samozřejmě pro začátek ano, ale pak prostě vyzkoušíš, co Ti dobře chodí.
Taky dost bude záležet, čím je namastíš - každé mazadlo se bude chovat trošku jinak.
Já mám k té 440ce poměrně silné, z takové staré hrubé lněné rolety, ke 445 pasují samozřejmě tenčí.
Bavlněné povlečení jsem na začátku zkoušel, na .440 moc tenké.
Vyzkoušej pár šůsů a pak si jdi prohlédnout vystřelené flastry ležící ve střelecké dráze. Na nich dobře poznáš, jak si to dohromady sedlo. Moc tenké budou nejspíš prodřené a proměněné v takový "pergamen". Moc tlusté Ti budou dělat potíže při ládování.
... A koupil bych si být Tebou provedení s napínáčkem, je to dost velký rozdíl.

Půvab je věcí vkusu. Přesně z těchto důvodů jsem si Hawkenu nekoupil: nelíbí se mi ani náhodou! Nechci se prohlašovat za znalce - do toho mám více než daleko, ale pokud vím, tak na plains rilfe "patchbox" spíš nepatří, a už vůbec ne mosazný. Navíc Hawkena by snad měla být .50-.55.
- fr.sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
Marťyn:
Máš to trošku pomotaný. Deerhunter není jen levnější Ranger, ale má o 10cm kratší hlaveň.
Hawken rozhodně není to samý jako Ranger- opět hawken má o 10.3cm delší hlaveň než Ranger, ale co je důležitější- Hawken má vrtání 1:20", což na kule není, kdežto Ranger 1:66". To si pleteš s Hawken Woodsman, kterej má stejně dlouhej lauf a stejný vrtání jako Ranger. Pro srovnání:
Deerhunter- hlaveň 610mm, vrtání 1:66", celková délka 1000mm
Ranger- hlaveň 710mm, vrtání 1:66", celková délka 1090mm
Hawken- hlaveň 813mm, vrtání 1:20", celková délka 1130mm
Hawken Woodsman- hlaveň 710mm, vrtání 1:66", celková délka 1080mm
Máš to trošku pomotaný. Deerhunter není jen levnější Ranger, ale má o 10cm kratší hlaveň.
Hawken rozhodně není to samý jako Ranger- opět hawken má o 10.3cm delší hlaveň než Ranger, ale co je důležitější- Hawken má vrtání 1:20", což na kule není, kdežto Ranger 1:66". To si pleteš s Hawken Woodsman, kterej má stejně dlouhej lauf a stejný vrtání jako Ranger. Pro srovnání:
Deerhunter- hlaveň 610mm, vrtání 1:66", celková délka 1000mm
Ranger- hlaveň 710mm, vrtání 1:66", celková délka 1090mm
Hawken- hlaveň 813mm, vrtání 1:20", celková délka 1130mm
Hawken Woodsman- hlaveň 710mm, vrtání 1:66", celková délka 1080mm
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
ardesa ranger cal 45. ked kupim gule cal. 440 aky hruby flaster kupit a na cal. gule 445 aky zo zaciatku chcem kupit flastre

Přesně tak.
Marťyn evidentně myslel "lesního Sama Hawkense"...

Jinak samozřejmě Hawkena je přesnější puška než Rangerka, taky dražší (provedení Match přímo od výrobce s dioptrem už celkem citelně).
Challenger a Hawken "bez přívlastků" vypadají navíc - aspoň podle mne - docela dobově.
Akorát se mně osobně prostě nelíbí ten masivní "lučík" - (tady je to spíš rozkošatělé kování) kolem spouště.
(Samozřejmě, tady je velice zdobná varianta Hawkeny http://www.nramuseum.org/the-museum/the ... rifle.aspx
ale např. zde je velice střízlivý popis obvyklé pušky tohoto typu: http://palongrifles.com/home/LongrifleP ... _types.htm)
Další hádka o nic bude odměněna!
Pánové dohadování se o malichernostech není na místě, tvary cizích slov jistě k lepšímu nástřelu nepomohou.
Pánové dohadování se o malichernostech není na místě, tvary cizích slov jistě k lepšímu nástřelu nepomohou.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Jen pro vysvětlení.
Myslel jsem samozřejmě H. Woodsman a znám rozdíl mezi Deerhunterem a Rangerem.
Myslel jsem samozřejmě H. Woodsman a znám rozdíl mezi Deerhunterem a Rangerem.

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Aky priemer perkusnych zapaliek ide na ardesa ranger ?